Vasaløbet slår flere rekorder

For bare to uger siden fejrede Vasaløbet 90 års jubilæum. Samtidig nåede de det højeste antal tilmeldte nogensinde, og nu er de klar med endnu en rekord.

Online: 19/03 2012

Hvis du sidder og overvejer, om det er i år, du skal løbe de 90 kilometer i gamle Kong Gustav Vasas fodspor, så kan du roligt vente med at beslutte dig til næste år. Der er nemlig allerede lukket for tilmeldinger.

Aldrig før har Vasaløbet haft så stor succes. Og det glæder Jonas Bauer, som er en af hovedarrangørerne bag det populære langrendsløb:

"Den massive strøm af tilmeldinger bekræfter samfundets enorme interesse for fysisk aktivitet og sundhed. For os er det samtidig et tydeligt bevis for, at vi har haft stor succes med dette års arrangement - der er intet, der sælger bedre end et godt ry for at have leveret varen," siger Jonas Bauer.

Man skal dog ikke fortvivle, hvis man gerne vil være med i et af nordens største langrendsarrangementer. Der er stadig pladser at få til alle andre løb, eksempelvis KortVasan på 30 kilometer eller HalvVasan på 45 kilometer.

Blåt blod på pisten
I år deltog flere kongelige skiløbere fra blandt andet Sverige og England. Højdepunktet for os danskere var dog, da Kronprins Frederik krydsede målstregen i tiden 6 timer og 36 minutter.

I løbet af de 90 kilometer havde kronprinsen både lagt Pippa og James Middleton, søster og bror til Prins Williams hustru, bag sig, mens Carl Phillip fra Sverige nøjedes med 30 kilometers langrendsløb.

Om det er den royale opbakning, der har øget interessen for Vasaløbet i år 2013 er svært at afgøre. Men der er ingen tvivl om, at den gamle tradition lever i bedste velgående med 15.800 tilmeldinger på bare 11 dage.

Udgivet af: Rasmus Skov

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen