Ulykken skete, da jeg mindst ventede det

Ulykken skete, da jeg mindst ventede det

Det er afsindigt vigtigt at have sit blå sygesikringskort og vigtige nød-telefonnumre med på pisterne. Sådan siger 51 årige Jesper Lind, der det ene øjeblik kørte afslappet ned ad en lyserød piste

Online: 19/02 2015

“Man ved aldrig nogensinde, hvornår uheldet er ude”. Sådan lyder det fra 51-årige Jesper Lind, der fik sit livs skichok under en skiferie i Val Thorens i starten af 2015.

Den ene dag havde han kørt hardcore skiløb på stejle og vanskelige pister. Den næste dag ville han ikke presse sig selv men køre afslappet skiløb i et mildere terræn.

“På en fredelig lyserød piste i Courchevel, lige før et stop ved en lift, lagde jeg an til et kækt stop i ishockeystil. Jeg havde afpasset farten, men overså et hul i pisten, nærmest som et trappetrin - det hele forsvandt under mig, den ene ski røg af, og BANG. Jeg landede på skiens højkant og brækkede mit venstre lårben to steder”, husker han.

Han prøvede at løfte benet, men det reagerede overhovedet ikke. Det utænkelige var sket. Og netop på afslapningsdagen, hvor alle parader var nede og alle alarmklokker slået fra.

“Man ser og hører om alle de andre, der kommer til skade på ski. Men man tænker: Det her sker aldrig for mig. Og da slet ikke på den her måde, hvor alt forløb fredeligt, siger Jesper Lind.

Ingen forsikring – ingen behandling

To mænd fra piste-security kom lynhurtigt til, de vurderede skaden og tilkaldte straks en helikopter, der fragtede ham til det nærmeste hospital.

Her fandt Jesper Lind hurtigt ud af, hvor vigtigt det er, at have forsikringen i orden:
“Jeg havde heldigvis det blå sygesikringskort og en rejseforsikring, hvor jeg betaler ekstra for at være forsikret i tilfælde af skiulykker. Så jeg har ikke måttet betale en krone. Heller ikke for flyturen hjem.
Men han lå på hospitalsstue med en ung svensk fyr og en lettisk fyr, der ikke kunne dokumentere deres forsikring, og som derfor fik en temmelig hårdhændet behandling af lægerne.

“Det var sgu nogle hårde samtaler, der blev ført fra lægernes side. Både svenskeren og letten skulle stille med bankgaranti og det hele, før lægerne ville gå videre med deres behandling. Det er altså en gruelig situation at havne i”, siger Jesper Lind.

Han ved om nogen, at skiulykken kan ramme som lyn fra en solrig himmel. Også selv om man har 40 ugers skierfaring, som han har. Derfor tøver han ikke med at give et godt råd:

“Sørg for at have forsikringen i orden. Hav en særlig tegnebog med på pisterne med nogle euro, det blå sygesikringskort og kontaktnumre til dit forsikringsselskab og til guider eller security-patruljer i området. Det kunne jeg godt selv være lidt sløset med. Men det er jeg ikke mere”, siger Jesper Lind.

Trods sit voldsomme uheld bedyrer Jesper Lind over for skisport, at han “SELVFØLGELIG” skal på skiferie igen!

Jesper Lind har skrevet en beretning om sine oplevelser og tanker - fra han lå på pisten og til hospitalsopholdet og flytransporten hjem.
Læs beretningen her:



Ulykken skete, da jeg mindst ventede det - Billede 2066
Ulykken skete, da jeg mindst ventede det - Billede 2067

Udgivet af:

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen