Tredje stop på FWT er Fieberbrunn - Østrig

Tredje stop på FWT er Fieberbrunn - Østrig

Nu bliver det spændende, næste stop på touren er Fieberbrunn og efter to fantastiske events i Andorra og Chamonix, bliver ski feltet nu indsnævret til kun 33 deltagere.

 Konkurrencen er rykket til onsdag d. 9 marts. kl. 8.00, da vejret søndag ikke var til at køre konkurrence i. (update 07-03)

Konkurrencen Freeride World Tour handler om at alle skiløbere og snowboardere, en af gangen skal komme fra toppen af en bjergside og mellem 300-900 højdemeter ned til et målområde. Det vigtigste er dog ikke. hvor hurtigt de kan komme i bund. I turneringen skaffes der point ved, at deltagerne tager de mest teknisk svære løb, så stilrent så muligt. Vælger de en skilinje, hvor der skal droppes flere store klipper, hvor de samtidig lander alle deres drops/hop rent, så får de høje point. Laves der et flot løb, i høj fart, med store hop uden at vælte, så får man en god score. Laver man så samtidig tricks, som en salto eller en backflip udover en klippe, så giver det ekstra mange point.

foto: Thomas Bekker
Smider du et backflip som dette og lander, så får du ekstra høje point

Ungdommen har imponeret

De første 2 stop har budt på flotte løb fra både skiløbere og snowboardere. Niveauet er rigtig højt i år, og de unge rookies har virkelig presset de rutinerede skiløbere, der var spået til at få de højeste point. 

Det velkendte offpiste område, der hænger sammen med Saalbach, skulle søndag d. 6. marts have afholdt 3 sidste stop i FWT, hvor en stor del af deltagerne skulle sies fra, inden touren skal videre til Haines Alaska. Lige pt. er der 58 atleter der kæmper om at gå videre i turneringen. Alle ønsker at gå videre og dyste til de 2 sidste prestigefyldte events i hhv. Alaska og Verbier, Schweiz. Konkurrencen er rykket til onsdag d. 9 marts. kl. 8.00, da vejret søndag ikke var til at køre konkurrence i.

Se turneringen live her:

FWT Website
Dailymotion 
Youtube

Kun 33 skiløbere og snowboardere vil gå videre til Haines, Alaska. Hvor løberne med de bedste resultater fra Vallnord-Arcalís, Chamonix og Fieberbrunn vil være i den sjove ende af tabellen. Derfor skal de riders der ikke har gjort det godt indtil videre, give den fuld gas i Fieberbrunn - der forventes derfor et fantastisk event.

Teaser for konkurrencen i Fieberbrunn

Turneringen vil blive kørt på Wildseeloder facet i 2118 meters højde. Et face der byder på fine forhold, da Fieberbrunn har fået en fin mængde sne, og den fremtidige vejrudsigt lover endnu mere.

Se hvor sneen falder de næste 7 dage her

De næste stop på FWT:

Fiberbrunn, Østrig 6. marts.
Alaska, USA 17. marts. - 25. marts.
Verbier, Schweiz 2. april - 10. april.

Er du i Saalbach d. 6 marts, så anbefaler vi, at du sætter en halv dag af til at se eventen og kører på ski fra Saalbach til Fieberbrunn. Hvis vejret er godt så er det super hyggeligt. Du får godt skiløb at se, live musik, sponsor telte, god mad og meget meget mere.

© freerideworldtour.com / David Carlier
Sådan så det ud sidste år i Fierberbrunn

Startede med 62 slutter på 28

FWT startede med 62 atleter fra 14 forskellige lande,  27 mandlige skiløbere, 14 mandlige snowboarders, 14 kvindelige skiløbere og 7 kvindelige snowboards. Freeride World Tour er rigtig godt præsenteret af nordiske lande, bla. Sverige, der stiller med 6 atleter, som kendte Reine Barkered og Matilda Rapaport. De kæmper om en samlet præmiesumpå 467.000 dollars.

Og husk - FWT er kun for de aller BEDSTE, faktisk kan du tjene point nok til at komme med hvis du er god nok. Hvert år er der en masse turneringer i hele Europa, hvor du kan deltage i Freeride World Qualifier. Du kan langsomt optjene point gennem rækkerne i FWQ, og gør du det godt, kan du ende med, at komme i videoerne ovenfor. Læs mere om hvordan du kan deltage herunder. ps. flere danskere har tidligere deltaget.

Kunne du tænke dig at deltage?

Udgivet af: Claus Loft Madsen

Rejsebureauer til Fieberbrunn
Fakta om Fieberbrunn
Skiområdet: 790-2020 m.o.h.
Byen: 790 m.o.h.

270 pister i alt
140 km blå
110 km rød
20 km sort

Lifter: 70 stk. / 120.000 pers/time

Slæbelifter: 20
Stolelifter: 22
Kabinelifter: 28

Mere om skiferie i Fieberbrunn

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen