« Til oversigten

Skiferie 2018 - Gode tips til valg af ferieuge

Efter en lang 2017 skisæson, hvor sneen faldt helt ind i maj, venter der en mere kompakt vinter i 2018, da påsken falder tidligere, hvilket gør "mellemsæsonen" kortere.

På kontoret modtog vi billeder fra folk, som stadig var på ski i starten af i maj og at dømme ud fra billederne, så var forholdene virkelig gode. Sneen blev ved med at falde og grundet en påske, der lå sent på året (uge 15), var skisæsonen 2017 utrolig lang, hvilket også gav en lang "mellemsæson". Heldigvis varer skisæsonen helt indtil lifterne lukker, så selvom man har været af sted i en enkelt uge omkring uge 7, behøver man ikke være nervøs for, at man ikke kan komme mere på ski. Det var 2017 et godt eksempel på, da flere skiområder valgte at forlænge deres sæson, da sneen var for god til at lukke, hvilket gav nogle skønne forårs skidage.

Ski-året 2018 bliver mere kompakt

I år 2018 falder påsken i uge 13, hvilket betyder at skisæsonen kan virke kortere end året forinden. Det skyldes at den såkaldte mellemsæson med ugerne mellem uge 7 og påsken er mindre, dog er det ikke noget man skal bekymre sig om, da de fleste områder oftest har en god snesikkerhed selv efter uge 12.

Påsken falder i uge 12 i 2018

Påsken 2018

Skærtorsdag og langfredag falder i uge 13, på den 29. og 30. marts. Du kan derfor klare en skiferie op mod påske med kun 3 fridage og heldigvis plejer uge 12, er være rigtig god når det kommer til sne. De fleste skiområder peaker nemlig i snedybde på det tidspunkt, hvor der som regel ligger en god base.

Find din destination og se snestatistik: Østrig - Norge - Frankrig - Sverige - Italien - Tyskland - Schweiz - andre lande

Det giver dig et indblik i hvor meget sne, der har været i gennemsnit de tidligere sæsoner.

Vil du på ski i julen, så skal du gøre det i år.

Skiferie i julen til vintersæsonen 2017/18 ligger i år helt perfekt. Du kan nemlig få en fantastisk skiferie over juledagene og stadig nå hjem til fest på Rådhuspladsen nytårsaften, så slipper du også for at spilde en dag med tømmermænd i sengen på ski-destinationen ;). Ønsker du at fejre jul i sneen skal du bare have 3 fridage, da juleaften i år ligger på en lørdag. Du flyver derfor den 23. december og er hjemme inden nytår.


Julen ligger perfekt i år, hvis man ønsker at kombinere jul, ski og ferie

Fejr nytår på ski

Præcis som juleaften ligger nytårsaften også perfekt til en uge i sneen. Flyv den 30. januar og kom i god tid til, at fejre nytårsaften i sneen. Fordelen ved at være på ski henover nytår er, at der oftest ikke er et øje på pisterne den 1 januar, så står du tidligt op, kan du virkelig få nogle meter i benene, samtidig sørger de fleste skiområder for at levere et flot fyrværkeri show kl. 24.00 nytårsaften.


Ligesom julen, ligger nytårsaften også perfekt, hvis du ønsker at fejre nytår i sneen

Sådan får du mere plads på pisterne

Vil du slippe for at stå i kø på skiferien, så kan det godt svare sig, at kigge efter, hvornår de andre lande holder ferie. Er du lidt fleksible i din feriebooking, kan det nemlig godt svare sig, at booke en uge, hvor der ikke er så mange andre lande, der holder fri.

Norge: Vinterferien ligger forskelligt afhængigt af "fylke", men det er oftest uge 7-9. De fleste områder, herunder Oslo holder dog vinterferie i uge 8.

Sverige: Vinterferien også kaldet ”Sportlov” er placeret i ugerne 7-10 afhængigt af landsdel.

Østrig: De enkelte Bundeslande afholder vinterferien i forskellige uger, fordelt i ugerne 6 til 8.

Frankrig: Her er der vinterferie afhængigt af region i perioden fra uge 7 til 10.

Holland: De kalder vinterferien for "Krokus-ugerne", som afholdes i ugerne 8 og 9. 

Tyskland:  I Tyskland  afhænger vinterferien af delstat, men mange har ferie i ugerne 6 og 7, hvor nogle områder slet ikke holder vinterferie. Hamborg områdets 5 mio. indbyggere holder oftest vinterferie i uge 10 og 11, så køres der sydpå i de to uger kan du fra Hamborg og sydpå regne med ekstra meget trafik.

Kan du/ i rejse i lige præcis de uger i ønsker, så kan det sagtens være en fordel at rejse i ugerne 2, 3, 4 og 5. Er du vant til at rejse mellem 7-10 så vil du virkelig kunne mærke en forskel i skiområdet ved at rejse mellem uge 2-5. 


Du får flere ski-meter i benene, hvis du rejser uden for de store danske og udenlandske rejseuger

Gratis afbestilling

Ved du nu, hvor, hvornår og hvem i gerne vil på ski, så kan det godt svare sig at booke nu. De fleste bureauer tilbyder gratis afbestilling frem til omkring den 1/10 og samtidig kan der findes "book-tidligt rabatter" allerede nu. Skirejserne kan søges her.

Special skiture

Hvis der var noget som boomede i 2017, så var det special skiture, hvor flere og flere gæster efterspurgte anderledes skirejser. Blandt de mest populære ture var der bla. fokus på yoga, gourmetoplevelser, offpiste, 100% pige eller drenge tur, luksus, single si med børn, osv. Se special skiturene for 2017 her og find inspiration til din næste skiferie.

Læs også:
Her kan du stå på ski om sommeren

Her skal du holde skiferie i julen


Næste »« Forrige

Se alle nyheder