JANUARUDSALG - Se tilbud til HERRE, DAME og BØRN. Lynhurtig levering.
« Til oversigten

Single-skiferier er populære som aldrig før

Single ferier er ikke dating-ferier. Stadig flere danskere booker en skiferie alene – eller alene med børn. Vi ser dog ikke singleferien som en kærlighedsjagt.

For en god håndfuld år siden fandtes begrebet single-skirejser ikke. I dag får bureauerne typisk solgt alle pladser til disse skirejser. Det er ikke bare en tur på jagten efter kærligheden. "Vi går efter fællesskab og samvær", lyder erfaringen fra skirejsebureauerne. 

Måske er det ikke så mærkeligt, eftersom halvdelen af den danske befolkning ikke lever i et fast forhold. Og bare fordi man ikke har nogen at rejse med, kan man jo sagtens elske puddersne og høj sol og ønske sig nogen at dele det med.

Som Jeppe Birklund fra Trier Ski formulerer det: ”Vi kunne mærke, at flere og flere henvendte sig til os som enkeltpersoner. Så for fem år siden prøvede vi at sætte en ramme op, hvor man kunne booke en single-skirejse, og hvor vi sørgede for at skabe så mange fælles oplevelser i ugens løb, at gæsterne groft sagt ikke fik lov at være alene på skiferien”.


Singleferie er ikke dating-ferie

I dag tilbyder en del – men langt fra alle - skirejsebureauer singlerejser med eller uden børn. Dog er navnet ”single-rejser” på tilbagemarch i rejsebranchen.

Virkeligheden harmonerer nemlig ikke med ordet single-rejse, som mange nok forbinder med en dating-agtig rejse, hvor mange af kræfterne skal bruges på at jage en partner.

”Vi har selvfølgelig oplevet, at nogen er blevet kærester efter en single-rejse. Men det er bestemt ikke normalt. Vores gæster er typisk mellem 50 og 65 år og nogenlunde ligeligt fordelt mellem begge køn. I stedet for at rejse ud alene - og føle sig lidt alene hele tiden - vælger de en singlerejse for samværet skyld. Ikke for at finde en partner”, erfarer Jeppe Birklund hos Trier Ski.

Det hænder, at et hold singlerejsende opretter en Facebookgruppe og beholder kontakten. Så på den måde er der gode chancer for at finde nye venner – og måske kommende skivenner - på en single-skiferie, tilføjer han.

Singleferie for mor eller far

Nogle skirejsebureauer har lavet en variant af single-skiferien, nemlig for en singlemor eller singlefar med et eller flere børn, der gerne vil have børnene med på skiferie i selskab med andre singleforældre og deres børn.

Hos Højmark Rejser er man dog meget bevidste om at IKKE at kalde det for en singleferie, men en ”voksen med børn” skirejse.
”Vi gør os umage med ikke at signalere singler, fordi det kan have en negativ klang for nogle. Vi prøver bevidst at kommunikere, så det rammer midt imellem singler og familier”, forklarer Jesper Merrild, der er marketingsmedarbejder i Højmark.

For Højmark handler det meget om at bevare sit omdømme som et bureau, der satser på børnevenlige skidestinationer og dermed familierne. Men samtidig have øjnene åbne over for et marked af singlemødre og –fædre.

Det handler om fællesskab

Når det er sagt, oplever heller ikke Højmark Rejser, at det med dating og partnerjagt står højt på skigæsternes to-do-liste på skiferien.
 
”Det handler meget om, at man vil give sine børn mulighed for at stå på ski med andre børn og blive venner med dem. Og at man som singleforælder kommer i snak med de andre børns forældre, når børnene så at sige har brudt isen. Så kodeordet er fællesskab og samvær. Det kan man ikke altid være sikker på at finde som singleforælder. På disse her ture kommer det næsten af sig selv”, siger Jesper Merrild.

************************************
Find din single-skiferie her
Her kan du se en liste over single/solo skiferier med og uden børn i vinteren 2015-16. Klik på linkene og find mere info om de enkelte rejser, indkvartering, antal børn du må have med, arrangementer osv.:

Uge 52 (2015)

Ruby Rejser: Singleferie til Mysuseter

Uge 53 (2015)

Ruby Rejser: Singleferie til Mysuseter

Uge 3 2016

Slopetrotter: Singlerejse til Bad Gastein

Uge 4

Slopetrotter: Singlerejse med med børn til Livigno

Uge 6:

Danski: Solo på ski +50 i Val Thorens
Team Benns Ski: Solo med børn i Zell am Zee 
Højmark: 1 voksen og ét barn i Wagrain
Ruby Rejser: Singleferie til Hemsedal

Uge 7

Ruby Rejser: Singleferie med børn til Geilo

Uge 9

Team Benns Ski: Singleski med børn til Skeikampen.
Ruby Rejser: Singleferie med børn til Kvitfjell.
Ruby Rejser: Singleferie til Mysuseter.

Uge 10

Ruby Rejser: Singleferie til Mysuseter.

Uge 11

Team Benns: Ski Solo med børn i Zell am Zee
Danski: Solo/single tur til Wagrain
Højmark: 1 voksen og ét barn i Wagrain

Hvis der ikke var nogen af ovenstående rejser der passede dig, kan du via vores forum selv søge efter rejsekammerater til skiferien her.


Næste »« Forrige

Se alle nyheder