Schweiz byder på sol, høje bjerge og hyggelige chalets

Schweiz byder på sol, høje bjerge og hyggelige chalets

Se flotte billeder og video fra Nendaz, hvor skisport's udsendte har testet de 4 dale af. Et skiområde der giver dig et utal af muligheder. Perfekt valg til en uges skiferie.

Der er noget specielt over Schweiz. Bjergene er højere, de har bygget kabinelifter til de vildeste toppe og så har de hytteferie... Eller Chalets som de kalder det. Små hyggelige træhuse spredt ud over bjergsiderne højt oppe i solen.


Store puddersving i den friske sne i offpisten

400 pistekilometer

Skiløbet her i Nendaz er også stort... 400 km. pister fordelt over de 4 dale. Man kan ikke nå at køre dem alle på en uge og hvis man skal tro på det, skal man være en god skiløber og i god form. Vi kørte en kulsort pukkelpiste fra toppen af Mont Fort, med mere end 1300 højdemeter. Kan godt afsløre, at det ikke var et godt valg, sidst på dagen, med store pudderski. Men da smerten havde fortaget sig efter nogle timer, føltes det nu meget godt.  


Becce des Rosses med Mont Blanc bagved

Er det virkelig så dyrt?

Rygterne om høje priser i Schweiz er ikke forkerte. Sådan har det altid været. Men prisen er forskellig fra destination til destination. Vælger man Verbier eller Zermatt, så koster det. I Nendaz kan man sagtens finde bolig til rimelige priser. Liftkortet til de 4 dale, koster nærmest det samme, som det gør i de tre dale i Frankrig. ca. 100 kr. dyrere for 6 dage.

Schweiz byder på rigtig fin offpiste med mulighed for at droppe store klipper

Snemelding fra Nendaz


Se også en kort melding om vejret i Schweiz, hvor der kommer en lille overraskelse efter 7 sekunder i videoen.

KAISERWETTER. Se den anderledes vejrudsigt i videoen, og ikke mindst tricket efter 7 sekunder...Se friske webcams her: www.skisport.dk/snevejr/

Opslået af Skisport.dk på 25. januar 2016

Du kan se flotte webcam billeder fra alperne her

Udgivet af: Claus Loft Madsen

Rejsebureauer til Nendaz
Fakta om Nendaz
Skiområdet: 1000-3300 m.o.h.
Byen: 1350 m.o.h.

400 pister i alt
205 km blå
170 km rød
25 km sort

Lifter: 102 stk. / 77.000 pers/time

Slæbelifter: 47
Tog/baner: 7
Stolelifter: 34
Kabinelifter: 12

Mere om skiferie i Nendaz

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen