Sæson 2016 på ski som skibums, skiguide el. skiinstruktør

Sæson 2016 på ski som skibums, skiguide el. skiinstruktør

Snart skal mange have planlagt et sabbatår, et år som for mange indbefatter rejser og udenlandsophold. Hvad med en hel sæson i sneen? Vi har samlet lidt links og gode tips.

Online: 19/05 2015

Drømmen om at kombinere sabbatåret med en vinter i sneen findes hos mange. Der er flere retninger at gå, men ønskes tid til selv at stå på ski ofte skal jobs vælges med omhu.

Skiinstruktør, det lyder måske umiddelbart tiltalende, men husk at du arbejder mens lifterne er åbne, så særligt i den første del af ugen fra søndag og frem er der meget undervisning, og skitiden begrænses til højst et par timer placeret først og sidst på dagen. Til gengæld kan man regne med en masse gode oplevelser og personlig udvikling gennem at blive bedre til at formidle og lære fra sig – samt styrke tålmodigheden. Står fremtiden på et job hvor disse egenskaber er værdsat er skiinstruktør en oplagt vej at gå. Du kan blive uddannet via skiskoler på destinationerne eller gennem kontakter hos de danske skirejsebureauer

Skibums, en betegnelse der måske ikke lyder så tiltalende, men måske når alt kommer til alt ikke er helt dum. Kan man skrabe lidt opsparing sammen hjemmefra og finde nogle småjobs på destinationen bliver der tid til skitid. Jobs som snerydder, afrydder/tjener, opvasker, rengøringshjælp og lignende giver ofte mulighed for en del skitid, bemærk dog at rengøring/hotelpersonale af gode grunde er nødt til at gøre rent mens gæsterne er på ski, så er der tale om hoteller med daglig rengøring, så svinder skitiden ind.

Skiguide/rejseleder, de fleste rejsebureauer uddanner i dag selv deres guider. Det er et job med lange arbejdstider, men omvendt også et job med ansvar, udfordringer og masser af læring. Forventningerne fra gæsterne er høje og man er på hele tiden, også når man selv mener man har fri. Kan du lide at arbejde med mennesker og give service samt ikke mindst holde hovedet koldt i travle perioder så er det her måske udfordringen for dig. Du kan se en liste med ledige guidejobs her


Sæson 2016 på ski som skibums, skiguide el. skiinstruktør - Billede 2158
Sæson 2016 på ski som skibums, skiguide el. skiinstruktør - Billede 2159

Udgivet af: Rasmus Skov

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen