« Til oversigten

Sådan bliver påskevejret: I hælene på snevejret kommer solen

For nyligt væltede endnu en tyk dyne af sne ned over Alperne, og op til påske er der endnu en på vej. Herefter kommer solen frem i både nord og syd og serverer perfekt forårsskiløb.

Mange danskere har allerede slået sæsonens sidste sving på ski, men det betyder ikke, at vinteren er slut. I sidste uge fik skiområder i store dele af Alperne mellem 50 og 150 cm sne, og nu er der endnu mere på vej - før solen bryder frem i påsken.

I Norden er der også stadigt masser af sne at stå på, og det kan påskeskiløbere med al sandsynlighed få lov til at nyde under solskin fra en (næsten) skyfri himmel.


I denne snemelding:

  • Op til Påske: Masser af nysne i Alperne
  •  … efterfulgt af sol og forårsvejr i påskeugen
  • Høj sol over de nordiske fjelde

Foto: Greg Mistral


Der er god mulighed for at køre uden mellemlag i påsken, samt måske få lidt farve i kinderne

Sådan så det ud da vi sidst var i Zauchensee i påsken


Op til Påske: masser af nysne i alperne

Det er ingen hemmelighed, at denne vinter har været helt spektakulær, når det kommer til snefald i det meste af Alperne. Ikke desto mindre har Mama Vinter endnu ikke mistet pusten. I sidste uge fik store dele af alperne mellem 50 og 150 meter nysne at boltre sig i, og netop i disse dage er snepumpen startet igen.

Foto: Sebastian Götesson

Påskeskiløb byder ofte på masser af plads på pisterne og masser af sol i ansigtet

Det heftigste snevejr kom onsdag, men sneen ser ud til at falde helt indtil søndag. Der kommer mest sne i de østlige alper, hvilket betyder, at steder som fx Bad Gastein, Kaprun og Obertauern kan få 50 til 80 centimeter sne. Temperaturerne midt på dagene sniger sig over frysepunktet, så hvis du sidder nede i en dal og ærgrer dig over regnvejret, er det bare om at komme op i højderne, hvor nedbøren falder som sne.

Der er også noget snevejr på vej nede sydfra, hvilket betyder, at Italienske skiområder som Passo Tonale og Livigno kan se frem til 50 - 60 centimeter sne, som særligt kommer henover weekenden. Der blev kørt skøn offpist i Passo Tonale, efter det store snefald for 2 uger siden


… efterfulgt af sol og forårsvejr i påskeugen

Der kommer i hvert fald et godt læs sne op til Påskeugen - og så bryder solen ud. Fra mandag og frem kan skiløbere i store dele af Alperne forvente en del sol og meget forårsagtige temperaturer. Således er der altså lagt op til forårsskiløb med bløde pister, frokost i solen og eftermiddagsforfriskninger i dalen i bare arme. Noget som arrangørerne af DM i Freestyle Ski & Snowboard, der løber af stablen i Avoriaz i Påsken, nok glæder sig til. 

Enkelte af de mindre og lavtliggende skiområder er begyndt at lukke, men på langt de fleste større og højtliggende destinationer fortsætter skisæsonen længe endnu. Hvis du gerne vil være sikker på god sne, kan du tage til en af de snesikre destinationer: 

- Se snesikre og højtliggende skiområder her


Obertauern er kendt som et af Østrigs mest snesikre skiområder, hvor du finder skiløb op til 2.500 meters højde


Høj sol over de nordiske fjelde

I Norden er de forskellige vejrudsigter enige: Påsken kommer til at byde på solskin og perfekt forårsvejr. Enkelte skyer kommer til at drive dovent hen over fjeldene, men primært ser det ud til, at nordfarende skiløbere kommer til at kunne nyde de stadigt snedækkede pister under en blå himmel med temperaturer, der rigtigt minder os om, hvilken tid på året det er.

I Norden er skisæsonen længe endnu, og påsken byder på perfekt forårsskiløb


Først hen sidst på Påskeugen er der mulighed for, at skyerne dæmmer lidt op for solstrålerne, men det er svært at sige på nuværende tidspunkt. Umiddelbart ser en Påske på de nordlige fjelde ud til at være et fantastisk remedie, hvis man endnu ikke har fået sit komplette skifix for i år.

Begynder man at fortryde, at man ikke fik booket en tur nordpå her sidst på sæsonen, er der ingen grund til fortvivlelse. Sæsonen deroppe er nemlig lang endnu. I Trysil varer skisæsonen til 28. april, i Åre kører lifterne til og med 1. maj og i Hemsedal kan man slå sving på pisterne helt indtil 5. maj. Det er altså bare om at komme afsted.

> Se de bedste restpladser til påsken 2019


Norden har fint med sne til påsken


Næste »« Forrige

Se alle nyheder