« Til oversigten

Lockdown ophæves – Østrig genåbner fra 12. december

Siden d. 19. november 2021 har Østrig været i lockdown på grund af stigende corona-smitte, og det har skabt bekymring for den kommende vinter blandt skiløbere. Men nu åbner Østrig dog for sæsonen.

OBS: Artiklen er udgivet 10. december 2021, og vi tager forbehold for ændringer.

Alle skiløbere har siden d. 19. november 2021 haft øjnene rettet mod Østrig, som lukkede landet ned i en 20-dages lockdown lige op til skisæsons start. Corona-smitten var for høj, og man frygtede en overbelastning af sundhedssystemet.

Selv hvis man har forsøgt at følge med i den østrigske regerings beslutningsproces omkring, hvorvidt nedlukningen skulle forlænges eller ophæves, når den udløb d. 13. december 2021, så har det været svært at gennemskue, hvor parterne ville ende. Nu er de dog kommet til enighed.

Østrig genåbner og er klar til vintersæsonen

Østrigs turistbureau har d. 9. december udsendt en pressemeddelelse, som bekræfter at vi kan se frem til, at skiområder i Østrig åbner. Den landsdækkende lockdown ophører for vaccinerede og tidligere smittede personer d. 12. december 2021, og genåbningen vil foregå med omhyggelige og regionale foranstaltninger.

Østrig åbner i etaper, så det igen vil være muligt at komme til de forskellige østrigske regioner som turist – se overblikket her:
- D. 12. december 2021: Tirol, Vorarlberg og Burgenland.
- D. 17. december 2021: Salzburg, Steiermark, Niederösterreich, Oberösterreich og sandsynligvis Kärnten.
- D. 20. december 2021: Wien.

Vi har samlet alle spørgsmål og svar om skiferie under corona – læs meget mere her
Siden bliver løbende opdateret med de gældende restriktioner.

Vi kan godt glæde os - snart kan vi tage på skiferie til Østrig igen


Næste »« Forrige

Se alle nyheder