Nye lifte og fokus på grøn energi i Serre Chevalier

Nye lifte og fokus på grøn energi i Serre Chevalier

Store forbedringer på vej til Serre Chevalier frem mod sæsonstart 2019/20. En række opdateringer af liftsystemet og ny energikilde på vej.

I Serre Chevalier er det blevet tid til fornyelse frem mod vinteren. Der er blevet investeret 8 millioner euro i at give to af områdets lifter en opgradering, og deres efterfølgere forventes at stå klar til sæsonstart i december 2019.

Der er tale om de to lifter Cibouït og Eychauda fra henholdsvis 1982 og 1998. Begge lifterne vil fortsat dække den samme strækning som tidligere.

Den gamle Cibouït lift var en 37 år gammel 2-personers stol, som nu forvandles til en ny moderne 4-personers stol i stedet. Hastigheden øges en smule fra den gamle lift, men forskellen ligger for alvor i kapaciteten som øges fra 1.200 til 1.800 mennesker i timen.

Samtidig bliver Eychauda, som dækker strækningen mellem Monêtier til Villeneuve, til en ny og forbedret højhastigheds stolelift med plads til seks personer. Den erstatter den tidligere 4-personers stol. Her tredobles hastigheden fra den gamle til den nye lift, så kapaciteten øges fra 1.800 til 2.800 mennesker i timen.

Serre Chevalier kan også se frem til endnu en lift opgradering frem mod 2020/21. Denne gang gælder det en ny 10-personers kabinelift Le Bez-Fréjus, som er planlagt til at skulle erstatte den nuværende Pontillas gondol fra 1984. Le Bez-Fréjus kommer til at føre ca. 100 meter højere end forgængere, men optimerer effektivitet i kapacitet, som øges fra 1.500 til 3.600 mennesker i timen.

Pontillas gondolen får dog lige en sidste vinter med, inden Le Bez-Fréjus opføres i 2020.


Serre Chevalier er et fantastisk område, med noget for alle niveauer


Grøn energi i Serre Chevalier

Hvis det skal være muligt at stå på ski bare om få årtier, så er det nødvendigt at forholde sg til skiområdernes klimaftryk og påvirkning på miljøet. Siden 2016 har Serre Chevalier gået forrest i klimakampen og i udviklingen hen imod, at et skiområde kan drives af bæredygtig energi produceret i området.

I vinteren 2018/19 blev destinationen verdens første skiområde med egen energiproduktion til driften af området.

Energien bliver udvundet gennem tre naturlige processer i området: Sneproduktion, solceller og vindmøller.


Der bruges blandt andet vindmøller i området


Når området alligevel skal producere sne til pisterne, føres vandet, inden det bliver til sne, gennem nogle turbiner, som sørger for at det generer energi på vejen. Det er også til Serre Chevaliers fordel at ligge i de sydlige alper. Området har omkring 2.500 soltimer om året, så ved at påføre solceller på bygninger og lifter produceres store mængder energi. Også vinden hjælper til fremmod det grønne mål. Indtil videre udnyttes vinden i bjergene af to vindmøller, som forventes at blive til mange flere i løbet af de kommende år.

Slutmålet er at hele Serre Chevalier skal kunne køre rundt på selvproduceret grøn energi, men der er stadig et stykke vej i mål. Fokus ligger nu på, at Serre Chevalier allerede i 2021 skal kunne producere 30 procent af al områdets strøm lokalt og bæredygtigt.

Indtil videre har Serre Chevalier investeret 3,6 millioner euro i den bæredygtige energi.

Læs mere Serre Chevalier

Udgivet af: Sofie Ærthøj

Find tilbud på skirejser