« Til oversigten

Historisk pisteprojekt ændrer Les 2 Alpes

En ny blå piste fra top til bund giver det franske skiområde en ny profil.

Skiløbere på det franske skisportssted Les 2 Alpes får en ny blå piste fra top til bund. Det er godt nyt både for de knap-så-øvede og for de, der døjer med trætte ben efter en lang dag på skiene.

Det særlige ved området er nemlig, at de lettere pister ligger højest oppe i terrænet. De svære røde og sorte pister ligger længst ned mod byen.

Det har altså været lidt af en hurdle for mange skiløbere at komme sikkert hjem til hotellet, erkendte man i Les 2 Alpes.

Så fik bjerget den helt store tur

Og så gik de ellers i gang med det største pisteprojekt i fransk skihistorie nemlig at at sprænge, rydde og klargøre 550.000 kubikmeter undergrund og genplante hele 12.000 træer.

Det har taget to år. Men fra december 2015 er den nye blå piste med navnet “Jandri 1” klar til at fragte skiløberne mere sikkert ned – og hjem - fra 3.600 meters højde og til 1.600 meter. Hvilket et et ret imponerende fald på 2.000 højdemeter.

Jandri1 skal samtidig aflaste områdets enlige grønne piste ned til byen, da den har været plaget af voldsom trafik. Især sidst på dagen.

Langt mere gavnligt end en ny lift

I Les 2 Alpes mener man, at det nye storprojekt er langt mere gavnlig end at bygge en lift, da området har fået en helt ny profil, der appellerer til alle skiløbere og ikke kun til de hardcore, der helst slutter dagen af med en gang rødt eller sort.

Se film om Jandri1 projektet her :


Læs mere om skiferie i Les Deux Alpes her.

Skiferie forslag i Les Deux Alpes

Résidence Edelweiss Résidence Edelweiss Bil fra 1.522,-/pers.
Hotel Les Flocons Hotel Les Flocons Fly fra 8.974,-/pers.
Résidence Au C?ur des... Résidence Au C?ur des... Bil fra 1.599,-/pers.
Hotel la Brunerie Hotel la Brunerie Fly fra 4.774,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Næste »« Forrige

Se alle nyheder