Ny lift og andre nyheder på vej i Valmorel

Ny lift og andre nyheder på vej i Valmorel

En masse nyheder er på vej til Valmorel klar til skisæsonen 2021/22. Skigæster kan blandt andet glæde sig til en ny lift, forbedret børne- og begynderområde og mange nye aktiviteter i området.

Valmorel i de franske alper har frem imod skisæsonen 2021/22 lavet en række tiltag for at forbedre skioplevelsen for de mange skiløbere, som hvert år slår deres sving på Valmorels pister. I år er det helt store tema områdets mange nye bud på aktiviteter på skiferien, men også selve skiområdet har fået en opgradering. Der står til sæsonen både en ny lift klar til de skiløbere, som vil helt til tops, mens de også har udvidet og forbedret faciliteterne for børn og begyndere.

Ny lift og opgradering af børneområde

Den originale 4-personers stolelift Biollène som var placeret midt i skiområdet og sammenkoblede som tredje link Valmorel med toppen i 2.012 meters højde via lifterne Lanchettes og Gelaz, har kørt sin sidste tur. Fra den kommende sæson bliver samme strækning dækket af den nye og forbedrede Biollène-lift. Den nye lift er en moderne 6-personers stolelift, som kan transportere 2.800 skiløbere til toppen hver time på en tur, der blot tager 5 minutter.
Biollène-liften går fra at være den originale 4 personers stol til en moderne 6 personers stol

Derudover kan skigæster også glæde sig til at Valmorel får endnu bedre forhold for børn og begyndere på ski. Ved toppen af Pierrafort gondolen ligger Malatrai begynderområdet, som måske er et af de begynderområder, der har den absolut bedste udsigt udover de sneklædte bjerge. Tidligere har den eneste lift i området været en træklift, men nu udvides området med Roches Blanches-liften, som er et rullebånd, som er særligt godt til de første par ture på ski. Derfor kommer det nu til at omfavne endnu bredere og have plads til flere, som gerne vil lære at stå på ski.

Slut med smartphones der dør i kulden

Valmorel er blevet opmærksomme på, at kulde og skiferie måske ikke harmonerer så godt med smartphones og batterilevetid. Derfor har de i skiområdet opført tre stationer, hvor skiløbere i løbet af dagen kan oplade deres smartphones, mens de står på ski. De tre stationer findes ved toppen af Pierrafort gondolen, ved bunden af den nye Biollènne stolelifte og ved toppen af Altispace stoleliften ved siden af ziplinen. Så selvom det nok er uundgåeligt at løbe ind i problemet med en smartphone, der går ud i kulden eller falder drastisk i batteri, så er der i Valmorel nu gode råd at hente, når det skulle ske.
Tag på en 1.400 meter lang ziplinetur med fantastisk udsigt

Zipline, mountain kart og traditionel fondue

En skiferie til Valmorel behøver ikke betyde, at turen kun skal være fyldt med skiløb. Området byder på mange andre og alternative aktiviteter til skiferie, og til 2021/22 sæsonen er der kommet tre nye til. Er man en vovehals kan man kaste sig ud i den 1.400 meter lange zipline, der går ned fra toppen af Altispace stoleliften til Prariond pisten. Her suser man gennem luften med 70-100 kilometer i timen henover en strækning, der falder 250 højdemeter. Ziplinen kan prøve af alle på ski, snowboard eller snesko, så længe man vejer mellem 30-140 kilo.

Kombiner en sneskos aftentur med en traditionel Savoyard fondue i en hytte i skoven

Skal der stadig være fart på, men helst på jorden, så kan man fra toppen af Pierrafort gondolen hoppe i en go card og køre turen hele vejen ned til Valmorel by. Ruten tager cirka 60 minutter, og man kører på sne hele vejen. Man skal være over 13 år for at lege med, det kræver liftkort og det er en god ide at have varmt tøj og handsker på. Skruer vi endnu mere ned for adrenalinniveauet, så kan man fra den kommende sæson også komme med på en guidet aftentur på snesko. Turen går gennem skoven i Morel dalen, og giver mulighed for at opleve det helt uberørte og stille landskab helt tæt på naturen. Turen ender ved en hytte ude i skolen, hvor der bliver serveret en traditionel Savoyard fondue, inden turen går hjem igen. Man kan opleve turen hver onsdag kl. 17:45-21:30.

Nu kan teenagere prøve kræfter med alle bjergets facetter på specielt teenagehold på skiskole

Mere sjov for teenagere i Valmorel

Af andre nye tiltag Valmorel gør den kommende sæson kan det også nævnes, at det nu er muligt for teenagere at tage et helt særligt kursus på skiskolen. Den franske skiskole ESF tilbyder nemlig, at teenagere kan prøve kræfter med flere forskellige dicipliner som freestyle i parken, freeride i offpisten, brug af lavineudstyr, sneskosture og andre ting. Målet er at lade teenagere opleve bjergets mange facetter og derved bliver inspireret. Det særlige teenage-kursus kører i nogle udvalgte uger – hvordan og hvordan man booker findes her.

Udgivet af: Sofie Ærthøj

Rejsebureauer til Valmorel
Fakta om Valmorel
Skiområdet: 1400-2550 m.o.h.
Byen: 1400 m.o.h.

83 pister i alt
28 stk.
32 stk.
15 stk.
8 stk.

Lifter: 48 stk. / 41.500 pers/time

Slæbelifter: 33
Stolelifter: 13
Kabinelifter: 2

Mere om skiferie i Valmorel

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen