Ny lift i Livigno åbner stort freeride-område

Ny lift i Livigno åbner stort freeride-område

En ny stolelift vil fra denne vinter udvide Mottolino-skiområdet ved italienske Livigno med 30 procent og åbne “bagsiden” af et bjerg.

Opdatering (4/01/17) - Skisport.dk har modtaget et opkald, om at denne artikel er ikke holder stik! Egentlig er alt fakta i artiklen på plads, dog blev liften aldrig bygget færdigt grundet politiske årsager :). Det betyder at der pt. står få støbningssøjler og intet andet. Processen blev nemlig stoppet tidligt, da liftet bevæger sig over i et fredet område. Det kæmpes dog for at få lov til at bygge den færdig. Denne historie minder lidt om nogle tog Danmark engang købte hjem fra Italien ;)


_____

Skiløbere i Livigno får noget at se frem til fra denne vinter. Her kommer en ny stolelift nemlig til at åbne et helt nyt og hidtil uberørt område i Vallaccia-dalen. Det vil sige, området er udmærket kendt af freeridere, men de er hidtil havnet i en blindgyde hér.

Bliver den længste lift i Lille Tibet

Skiløberne hopper i den nye sekspersoners stolelift i 2.079 meters højde, og liften går op til 2.717 meter med en højdeforskel på 638 meter. Dermed bliver det den højeste lift i Mottolino-området og den længste i “Lille Tibet”, som Livigno-området også kaldes. For at lette trafikken og skabe let adgang til liften bliver parkeringspladsen ved byen Trepalle udvidet.  


Den nye stolelift vil ikke alene give flere pistekilometer. Den gør det samtidig langt lettere for freeridere at komme op af ”gryden”.

Særligt godt nyt for freeridere

Om betydningen af den nye lift siger Frederik Barfod, der er ferierådgiver i Slopetrotter Skitours og tidligere skiguide i Livigno: Først og fremmest er det fedt, at skiområdet bliver større og får nogle flere pistekilometer end de nuværende 120”.
Men det er også godt nyt for freeridere, mener han: Dér, hvor den nye stolelift skal gå, er et rigtigt godt sted for freeridere, da det ligger på bagsiden af et bjerg med god sne. Men kørte man ned her, endte man i en blindgyde. Man skulle gå et godt stykke hen til et busstoppested, og bussen kørte kun tilbage til Livigno en gang i timen” fortæller Frederik Barfod. 

Bare de ikke bliver for grådige

Så selv om han bifalder flere pistekilometer, håber Frederik Barfod på vegne af freeriderne, at man ikke bliver for grådig efter pistekilometer men efterlader god plads til off piste.

Skisport.dk har tidligere været i Livigno,  ønsker du at læse om plusser og minusser ved området så læs artiklen herunder: 
Livigno – solskin, shopping og godt skiløb for alle

Læs mere om skiferie i Livigno her

Udgivet af: Jesper Svennum

Fakta om Livigno
Skiområdet: 1816-2796 m.o.h.
Byen: 1816 m.o.h.

74 pister i alt
28 stk.
36 stk.
10 stk.

Lifter: 33 stk. / 46.000 pers/time

Slæbelifter: 15
Tog/baner: 3
Stolelifter: 15

Mere om skiferie i Livigno

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen