« Til oversigten

Nu åbner de norske skidestinationer

Termometeret står på minusgrader, snekanonerne kører på fuld damp, og den første nysne er landet. Tæt på perfekte sneforhold giver håb om en lang sæson på destinationerne, der nu ét for ét åbner pi

Online: 26/11 2014

- Skianlæggene kunne ikke have drømt om en bedre sæsonstart. Sneen er nærmest kommet som bestilt. Hemsedal fik for eksempel en halv meter nysne i mandags(se sneen falde i en timelapse her), ovenikøbet af den tunge type, som er helt perfekt til præpareringen af pisterne. Ligesom mange af de andre anlæg ser Hemsedal frem til en fantastisk start på skisæsonen i weekenden. Det tegner rigtig godt, fortæller Henrik Verner Jensen, markedschef i Visit Norway.

Snekanonernes kunstsne er det der danner grundlag for en lang sæson

Vejrprognoserne lover mere sne de kommende dage, og selv på de skianlæg, der endnu kun har fået 20-30 cm frisk nysne fra oven, står flere og flere pister nu klar til at tage imod skiløberne. For så snart temperaturen bevæger sig under frysepunktet, går skianlæggene i gang med at køle pisterne ned ved at starte snekanonerne op.

Den kunstige sne fra snekanonerne giver samtidig et godt underlag for den naturlige sne. Kuldegraderne, bunden af kunstsne og de næste dages udsigt til mere naturlig sne fra oven giver derfor grund til at tro på, at vi får en lang skisæson i år.

- For vi skiløbere er kunstsne jo en vidunderlig opfindelse. Det muliggør en tidlig sæsonstart, som den vi oplever nu, og derudover klæber den tætte kunstsne til pisterne. Det skaber en stærk bund for al den naturlige sne, der falder henover hele vinteren. Sneen holder simpelthen længere. Kulden og den kunstsne, der bliver lagt på pisterne nu, er derfor med til at forlænge skisæsonen i sidste ende, forklarer Henrik Verner Jensen.

Destination med tilhørende planlagt åbningsdato:

Kvitfjell Er åbnet
Rauland Er åbnet
Gaustablikk Er åbnet
Skeikampen Er åbnet
Hemsedal 28/11
Trysil 29/11
Hafjell 29/11
Geilo 29/11
Norefjell 29/11
Vrådal 29/11
Myrkdalen-Voss 5/12
Hovden 5/12
Oslo Vinterpark 10/12
* Planlagt åbning er med forbehold for ændrede vejr- og sneforhold


Nu åbner de norske skidestinationer - Billede 1961
Nu åbner de norske skidestinationer - Billede 1962
Nu åbner de norske skidestinationer - Billede 1963

Læs mere om skiferie i Norge her


Næste »« Forrige

Se alle nyheder