Nu åbner de norske skianlæg et efter et

Nu åbner de norske skianlæg et efter et

Vinteren og kulden er kommet til Norge, der den sidste uge har været velsignet med frost og store mængder frisk sne fra oven. Det giver historisk gode forhold.

Når de norske skianlæg nu et efter et starter den nye skisæson op. Den forventes for nogles vedkommende at vare ved helt til maj.

Så kom vinteren til Norge, og julesneen er sikret. De sidste uger er der faldet store mængder sne i særligt den syd- og østlige del af Norge, og samtidig har skianlæggenes snekanoner haft perfekte forhold til at køre for fuld tryk. Mange steder ligger der allerede et tykt lag sne og venter på, at skiløberne skærer de første sving ned over pisterne. Så nu startes lifterne op, klar til en ny skisæson.

Kvitfjell åbner som de første

I Kvitfjell melder man om perfekte forhold. Kulden har bidt sig godt fast, og den sidste uge har området fået 30-40 cm sne. Den 10.november kan Kvitfjell derfor som de allerførste byde skiløberne velkommen.
 
- Vi har arbejdet i døgndrift for at blive klar til en historisk god sæsonstart. Det er kun sket én gang før, at vi har kunnet åbne helt til toppen så tidligt som i år. Vi har også allerede kunnet køre spor til 10 km langrendsløjpe. Kulden ser ud til at have bidt sig fast, så tempoet forbliver højt i de kommende uger, lyder det begejstret fra Vibeke Fürst Holtmann, markedsansvarlig, Kvitfjell.
 
De fine sneforhold har også netop fået Trysil og Hemsedal til at rykke deres sæsonåbning frem til den 11. november, ligesom andre af danskernes favoritområder som Hafjell og Vrådal forventer at have pisterne klar denne weekend. Ugerne efter forventer Rauland, Norefjell, Hovden, Geilo og Gaustablikk at åbne. I Trysil, Norges største alpinområde, er der tradition for at give – og indfri – snegaranti. Den hedder i år 18. december, hvor man lover minimum 20 km præparerede pister.
 
Masser af sne i Kvitfjell taget d. 8/11 2016

En kold start er grundlaget for en lang skisæson

Selv om sneen daler ned fra oven, betyder det ikke, at der nu skrues ned for snekanonerne. De vil tværtimod køre hele sæsonen. For kombinationen af stabil kulde og kunstsne danner en stærk bund under natursneen, som gør pisterne mere holdbare og forlænger sæsonen. Af samme årsag udbygger mange anlæg med flere snekanoner. I Hafjell har man for eksempel de sidste to år fået fordoblet sneproduktionen med nye snekanoner.
 
- Det allerbedste er, når der som nu ligger en solid blanding af natursne og kunstsne på pisterne. De største snekanoner kan producere op til 100 m3 i timen, og de gør, at anlæggene kan åbne op for pisterne tidligere. De sørger også for, at sneen altid er god på de områder, hvor der er mest pres på, og at sæsonfinalen, der ellers typisk falder i sidste weekend i april, kan skubbes. I denne sæson falder påsken sent, og i Hemsedal vil man derfor holde åbent helt frem til den 7. maj, siger Henrik Verner Jensen, markedschef i Visit Norway.

>> Søg blandt +150.000 skiferier til Norge her <<

Udgivet af: Rasmus Skov

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen