Kæmpe 20-års fødselsdagsudsalg - 3.000 varer nedsat
Kæmpe sæsonåbning i St. Anton

Kæmpe sæsonåbning i St. Anton

Hvis du endnu ikke ved, hvad du skal lave i den første weekend i december, er sæsonåbningen i St. Anton et meget godt bud! Læs her hvorfor…

I østrigske St. Anton har de længe ventet på det, og måske der i Danmark også sidder et par stykker og tripper. Det er ikke julen, selv om man på grund af årstiden kunne fristes til at tro det, men derimod skiområdets sæsonåbning. Denne vinter skydes i gang med et væld af oplevelser, og det er ikke kun på pisterne, at programmet lokker. 

Vidste du godt, at St. Anton er Østrigs største sammenhængende område? 

Catch me if you can

Selv om pisterne første officielt åbner fredag den 29. november, er der allerede torsdag aften skiløbere på pisten. Sidst på aftenen, når mørket er faldet på, er der nemlig planlagt en spektakulær storslalomkonkurrence på den berygtede Kandahar-piste. 222 skiløbere skal overvinde mørket, portene og pisten – kun med hjælp fra månens skær og en pandelampe! Vi har aldrig oplevet lignende konkurrence – i hvert fald ikke en officiel en af slagsen – men er sikre på, at der nok skal være en god stemning i bunden af pisten.

Første skidag

Fredag den 29. november åbner lifterne for de almindelige skiturister. I skrivende stund er der ikke faldet uanede mængder sne i Østrig, så ture i den berømte offpiste må nok desværre vente. Men snekanonerne kører på højtryk og vejrudsigten lokker med nyfalden sne frem mod weekenden, så der skal nok være sne nok til at du kan få den vildeste lyst styret. Hvis du selv vil holde øje med forholdene, finder du webcams fra St. Anton her.

Foto: ©TVB St. Anton am Arlberg/Josef Mallaun

De arbejder på højtryk med at få gjort pisterne klar til de mange besøgende, men helt så pakket som på billedet, bliver det nu nok ikke.. 

I åbningsweekenden vil størstedelen af de kendte skifabrikanter være at finde i bunden af pisterne, hvor de fremviser de seneste modeller og trends inden for ski. Du har samtidigt mulighed for at låne flere af modellerne – ganske gratis – så du selv kan teste, om dine nuværende ski skal skiftes ud. Hvis du ikke kan vente med at få nye ski eller støvler, finder du et godt udvalg her.  

Girl power

Lørdag aften inviterer St. Anton deres gæster til et brag af en fest på byens udendørs koncertområde. Girl power er måske ikke det rette ord, da begge kunstnere mere er modne damer end piger, men begge må forventes at møde op med en energi, der i hvert fald passer på power! Anastacia og Melanie C (tidligere Spice Girl) er på programmet, så det er ikke et spørgsmål, om der bliver fest, men mere hvor længe den varer.

Foto: ©Peter Svenson

Ingen ringere end rockdronningen Anastacia skal være med til at skyde sæsonåbningen i gang – helt sikkert med et brag af en fest lørdag aften/nat.

Quattro i rette element

Bjergveje og 4-hjulstræk hænger godt sammen, især hvis man tilføjer et drys frost og snedækkede veje. Bjergene i og omkring St. Anton er derfor nærmest skabt til at lade sig imponere – og måske friste – af en af Audis nye modeller. I hele weekenden vil det fra parkeringspladsen ved Rendl-liften være muligt at besøge Audi Driving Experience, hvor du har mulighed for at se OG prøve en eller flere af Audis mange quattro-modeller.


Læs mere om skiferie i St. Anton her.

Udgivet af: Jesper Varming

Find tilbud på skirejser