« Til oversigten

Hvad skal du lave i dit sabbatår?

Man kan bruge et sabbatår på mange ting og det kan være svært at vælge, hvilken oplevelse man ønsker. Vi har lavet denne guide, så du kan krydse af, hvilke oplevelser du gerne vil have ud af dit sabbatår. Herunder om du ønsker rejse, arbejde, uddannelse mm. 

Arbejde/arbejde frivilligt
Mange vælger at arbejde i deres sabbatår, for at tjene op til en rejse eller til bolig under videregående uddannelse i en storby. De typiske stillinger vil være ufaglært og kunne forgå som tjener, vikar, fabriksarbejder, pædagogmedhjælper, telefonsælger, rengøringsassistents, kasseekspedient mf.
Frivilligt arbejde i Danmark eller udlandet kan også være en potentiel aktivitet og utrolig attraktivt at tilføje til et CV. Det kan bestå af at hjælpe Røde Kors, flygtningelejre, være mentor, blive besøgsven, patientstøtte mf. Læs mere her.
Backpack/grupperejse/interrail
Der er mange forskellige måder at rejse på, det er op til en selv, hvilken måde man bedst kan lide det. Backpack og interrail er som oftest de billigste løsninger, alt efter om man planlægger turen selv eller igennem et bureau, samt destination og rejsens længde. Muligehederne er uendelige, men rigtige gode for at få livserfaringer og stå på egne ben.
Guide
Ski eller sommer guide indebærer et arbejde i udlandet, hvor du forinden vil tage et kursus. Som guide vil du lære at være serviceminded, køre udflugter, tage imod gæster, konflikthåndtering og træffe vigtige beslutninger. Derudover skal du være til rådighed døgnet rundt, for at sikre en høj service for gæster. Som guide vil du blive trænet i salg, hvilket kan bidrage til en højere løn.
Skiinstruktør eller snowboardinstruktør
Drømmer du om et arbejde, hvor du bliver betalt for at stå på ski? Hvis du kan sige ja til ovenstående, så er en sæson som skiinstruktør med Snowminds lige noget for dig. Uanset niveau får du bjergene som dit kontor, skiløb HVER dag, unik sprogtræning, international undervisningserfaring og et fællesskab, der sikrer dig venner for livet.
Skibums
En skibums holder muligvis det mest afslappende sabbatår derude. Som skibums står du på ski hver dag, fester og tager dagene, dag for dag.
Højskole
Flere vælger at tage på et højskoleophold, hvor der tilbydes et bestemt tema, fag og underholdning. Et højeskoleophold vil give et indblik i livet som studerende og gøre en forskel på kvote 2 ansøgninger. Et højskoleophold er ulønnet.
Suppleringskurser
Mangler du at læse et fag op fra gymnasiet for at opfylde et adgangskrav på videregående uddannelse, er dette også muligt i dit sabbatår.


Næste »« Forrige

Se alle nyheder