« Til oversigten

Et af Norges største skiområder indfører påbud om hjelm

Som det første skiområde i Norge indfører Hovden nu påbud om hjelm. Dansk Skiforbund mener ikke nødvendigvis at påbud om sikkerhedsudstyr er vejen frem.

Som det første norske skiområde gør Hovden det nu obligatorisk at have hjelm på, hvis man vil nyde godt af deres pister. Således tager de altså skridtet videre end mange andre skiområder, som blot anbefaler hjelm på bakken, eller som kun påbyder beskyttelsesudstyr i deres snowparks, som det eksempelvis er tilfældet flere steder i Italien.

Daniel Schaanning, som er leder af Hovden Skipatrulje, udtaler til NRK, at det er et valg, de har taget, fordi de mener, at det er vigtigt at reducere mængden af hovedskader, der sker på ski.

Skiområdet Kongsberg, som også ligger i Sydnorge, følger angiveligt i Hovdens fodspor med påbuddet.

Dansk skiforbund: Påbud er ikke vejen frem 

Hos Dansk Skiforbund er de dog ikke helt overbeviste om, at påbud om sikkerhedsudstyr er vejen frem.

"Sikkerhed løses ikke via påbud om sikkerhedsudstyr. Folk skal lære at stå på ski, og så skal de tænke over, hvordan de står på ski,” siger Kenneth Bøggild, som er administrationschef hos Danmarks Skiforbund.

Han henviser til de 10 færdselsregler, som er opstillet af FIS (det internationale skiforbund), der fungerer som retningslinjer for, hvordan man bør gebærde sig, når man står på ski.

Du kan læse de 10 regler her

Alpinanleggenes Landsforening, som er en sammenslutning af mere end 200 norske skiområder tror heller ikke på, at påbud er vejen frem.


Det giver god mening at lære børnene fra start af, at man altid skal have hjelm på

God debat

Kenneth Bøggild mener dog, at Hovdens påbud lægger op til en vigtig debat om sikkerhedsudstyr.

Det tager en debat, for alt for mange kører med hovedet under armen. Påbuddet er ikke nødvendigvis vejen frem, men det tager en debat om sikkerhedsudstyr og dets begrænsninger,” siger han.

Han påpeger desuden, at sikkerhedsudstyr bestemt er en god ting, men at det stadigt kun fungerer som sidste sikkerhedsforanstaltning, inden det går galt. Skal man rigtigt nedbringe antallet af skader på ski, skal folk først og fremmest blive bedre til at køre forsvarligt på ski.


Næste »« Forrige

Se alle nyheder