« Til oversigten

1 meter sne på Hedeland Skicenter i Roskilde

Så er det ved at være tid til årets anden åbning på Hedeland Skicenter ved Roskilde, skibakken der sidste år fik opsat en ny lift er nu klar til endnu en omgang.

Hvis alt flasker sig, åbner liftene igen torsdag d. 1/3 2018 (hold jer orienteret på linksene nederst i artiklen her). Og så er der igen friserede pister og skønt skiløb på menuen ved Hedeland Skicenter. Bakken er Danmarks største alpine skianlæg.

Selv om natursneen ikke har pisket ned det seneste, så har der heldigvis været bidende koldt. Så snekanonerne har kørt på højtryk i den seneste periode hvor temperaturerne endelig har tilladt det. 

Skicenter Hedeland har alle de faciliteter man forbinder med rigtig alpint skiløb. Der er lys på bakken, så aften skiløb er muligt, snekanoner til at produceret masser af sne og pistemaskine til at præparere bakken. Og sidste vinter kommer der en "ny" træklift til bakken, som blev hentet hjem fra Tjekkiet.

Masser af sne klar til de danske skiløbere, se selv i videoen her:

Åbningstider og priser Hedeland skicenter:

Som meldinger går på nu er der åbent fra torsdag d.1/3 til og med søndag 4/3

Priser for leje af skiudstyr og liftkort samlet er 200 kr for børn, 300 kr for voksne for en hel dag. 

Hvis du har eget udstyr, er liftkort 80 for børn, 130 for voksne.

Husk sygesikringsbevis for mindst en person i gruppen, hvis du skal leje udstyr. 

Der tages i mod kontanter, dankort og mobilepay. 

Bemærk: Der tages forbehold for at vejrudsigten ændrer sig, så det mod forventning ikke bliver muligt at holde bakken åben for skiløb. Skigæsterne opfordres derfor til at følge med på deres facebook side her eller deres hjemmeside her. 

Åbningstiderne i perioden fra d. 1/3 til d. 4/3 er som følger:
Torsdag 1/3 2018 kl. 17.00 - 20.00

Fredag 2/3 2018 kl. 17.00 - 20.00

Lørdag d. 3/3 2018 kl. 10.00 - 17.00

Søndag 4/3 2018 kl. 10.00 - 17.00


Del gerne den dejlige nyhed her:


Lift info om bakken:
Selve skibakken er kunstigt anlagt i midten af 1980'erne, og betjenes af 3 lifte, to tallerkenlifte i venstre side, og en børnelift i højre. Lifternes samlede kapacitet er ca. 1800 personer i timen.

Faldhøjden på bakken er 45 meter, og den er 282 meter lang. På den første tredjedel har bakken en hældning på 27,42%, hvilket svarer til en rød piste. Den midterste tredjedel hælder 15,85%, der lige akkurat kan angive blå. Nederste tredjedel er hælder 2,85%, så det er en ekstremt svag grøn.

I venstre side af bakken findes Danmarks største permanente snowpark, med forskellige rails og bokse.

Hedeland Skicenter har Danmarks nok største skistald med over 300 par ski til udlejning, mere end 400 par støvler, samt ca. 100 hjelme:

Bakken er belyst og Hedeland Skicenter råder over 4 snekanoner så bakken kan dækkes af kunstsne. Hedeland Skicenter har desuden en pistemaskine, som bruges til at præparere sneen.

Læs mere om Hedeland Skicenter her.

Hedeland Skicenter er beliggende i Hedeland natur- og fritidsområde, syd for Hedehusene.


Næste »« Forrige

Se alle nyheder