Guidernes bedste fif til skiferien i Valloire

Guidernes bedste fif til skiferien i Valloire

Amalie tilbragte sidste sæson i Valloire, og hun har givet os sine bedste fif og hemmelige steder, du bør kende til, inden afrejse. 

DET SKAL DU VIDE OM VALLOIRE FØR AFREJSE..

Hvilke pister er vores favoritter?
Valloire byder på 150 km pister og der er sten sikkert noget for en hversmag, nybegyndere som øvede.

Amera: En rigtig god blå pist. Den snor sig igennem træerne på Crey du Quart bjerget fra Valloire til Valmenier. Det er en dejlig lang pist, hvor der er rig mulighed at tage masser af sving og måske ende med et par ømme ben for enden af pisten. Det er helt sikkert en pist der er værd at besøg uanset niveau.

Genepi: Dernæst vil vi anbefale en rød pist som starter som en grøn pist på toppen af Le Cros Crey men går derefter over i rød. Det er en rigtig god rød pist, og bestemt turen værd.

Olympique: Til sidst til de skarpe skiløber har vi en sort pist! For at ramme den, skal man op på toppen af Thimel. Pisten nyder i den grad op til flot skiløb i høj fart. Det gør det bestemt ikke ringere, hvis man en af de første på pisten!

Hvor finder man de tre bedste børnepister? 
Escargot: Med telekabinen Cred de la Brive og derefter med enten Lac de la Vielle eller TDS Brive 2 op – her kan man fange sneglen, som vi kalender den. Det er en pist, der snegler sig hele vejen ned til kabinelften. Den er grøn, lang og fyldt med små afstikkere der byder op til leg på ski.

Myosotis: Hvis man bevæger sig hen til den anden kabinelift i Valloire, Setaz, og kommer op på toppen, skal man blot tage skiene på og køre til venstre – så finder man pludselig sig selv på den lange dejlige grønne nedkørsel. Den kører lige mellem træerne og ned forbi det fine lille kapel, hvor vi også holder vores picnic.

Selles: Pisten Selles er måske ikke helt for nybegynderen. Den er til tider lidt smal, men bestemt et besøg værd når man føler sig sikker på de to overstående pister. Det er en af de eneste pister, som giver afgang fra et bjerg til et andet, og så er det ikke mindst en meget smuk nedfart!

Læs også hvor du finder de bedste afterskisteder, hvilke restauranter du skal besøge og flere gode fif her. 

Udgivet af: Rasmus Skov

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen