Freeride DM i påsken 2016

Freeride DM i påsken 2016

Det kan godt virke lidt forvirrende, at et af tilværelsens faste holdepunkter – påskeskiløbet – rent tidsmæssigt hopper så meget rundt. Og så er det jo rart, at man ikke er i tvivl om hvad man skal.

Man skal nemlig til danmarks mesterskaberne i Freeride, som igen i år afholdes i franske Tignes. 

Og så dog alligevel – der er noget med, at de to skabere af Freeride DM, brødrene hansen har sluppet tøjlerne og sendt depechen videre til teamet bag Snowcamp. Vi har taget os en kort snak med en af arrangørerne bag dette års Freeride DM, Søren Christensen.

Hej Søren, er det ikke med en vis ærefrygt i overtager at afholde Freeride DM? Det er jo kendt som et af de bedste og mest gennemførte setups med ski på. Kan I leve op til det?

Ærefrygt holder os skarpe – og så er det jo teamet bag Snowcamp der har taget over. Vi har hvert år 450 gæster, 25 skiinstruktører og 600 par ski med i Sölden i november. Det plejer at klappe.

Er der ting I vil ændre på? Bliver vejret eksempelvis bedre end det var sidste år?

I år bliver det “business as usual” – vi skal have et overblik over hvad vi er gået ind i og så vil vi i 2017 og frem – sammen med riders, sponsorer og Tignes – se på hvordan vi udvikler dette fine event.

Hvad med hyggen? Nu glemmer I ikke hyggen vel?

Hyggen er som de ristede løg på hot dog’en. Når brød og wienerpølse er lagt til rette skal der toppes med ristede løg. Ellers er det ikke Freeride DM. Og personligt går jeg ikke af vejen for en god afterski-fest.

Du vil vel ikke allerede nu afsløre hvilket face der skal køres på? Findes der mon et nyt konkurrenceface?

Hvilket face vi kører på afgør vi sammen med Tignes på lørdag. Sneforhold og vejrudsigt har indflydelse på valget. Men tro mig, det bliver et godt face igen i år.

Hvad gør i med speakning under konkurrencen? Brødrene Hansen kan jo om nogen snakke og fortælle underholdene røverhistorier.

Vi har Jeppe og Tobias unge lærling Kasper Toft Eskesen med. Ham skubber vi helt op foran og stikker ham en mikrofon. Kasper elsker at være manden med mikrofonen og jeg ved at publikum vil elske Kasper.

Kan du kort sige noget om sneforholdene i Tignes?

Jeg var kort i Tignes for 8 dage siden. Vi ankom sent torsdag aften og fredag morgen gravede vi vores bil ud af en kæmpe snedrive. Der er rigtig god sne i Tignes.

Hvis man tilfældigvis er på ferie i området – hvor skal man så holde sig til hvis man vil snuse lidt til det hele?

Drop Zone er stedet vi holder til om eftermiddagen og aftenen. Her vil være fyldt med glade riders og tilskuere, der alle har en historie eller to i ærmet. Man kan også følge med på Facebook. 

Kan man stadig nå at tilmelde sig?

Jeps – vi har plads til 120 riders. Næsten 40 har valgt at tilmelde sig på forhånd og derved sikret sig en plads.

Tilmeld dig her. 

Og så lige til sidst? Hvorfor er det tvingende nødvendigt at man kommer til Tignes i påsken?

Fordi Freeride DM er en den bedste måde af afslutte sæsonen på – ligegyldigt om man deltager som rider eller som tilskuer. Vi har forberedt et brag af en konkurrence med kvalifikationer tirsdag og finaler torsdag. Ind i mellem holder vi nogle fantastiske fester på Drop Zone. Og så er Tignes rigtig lækker i påsken.

Læs mere om skiferie i Tignes her.

Udgivet af: Thomas Jensen

Find tilbud på skirejser