Flere muligheder for forårsskiløb i Norden

Flere muligheder for forårsskiløb i Norden

Danske børnefamilier tager i højere grad på skiferie uden for skoleferierne. Det tyder tal fra SkiStar på, som viser, at antallet af danske børn på skiskole under Valles Vinteruger i ugerne 2 til 6 er

– Vi har set en stadig voksende interesse for Valles Vinteruger gennem de seneste år, og i 2017 overgik besøgstallene alle vores forventninger. Derfor er vi meget begejstrede for allerede nu at kunne tilbyde flere korte ture mellem vinter- og påskeferie til danske børnefamilier, siger Linda Morell, pr-chef hos SkiStar.

At tage på skiferie uden for skoleferierne bliver mere og mere almindeligt, ikke mindst blandt småbørnsfamilier. Antallet af danske skiskolebørn i Sälen, Åre, Trysil og Hemsedal voksede med 19 procent i perioden uge 2 til og med uge 6 i 2017 sammenlignet med 2016. Derfor øges fleksibiliteten og der tilbydes skræddersyede korte ture til børnefamilier i uge 13 og 14.*

Under Valles vinteruger har børn i alderen 3 til 6 år mulighed for at få gratis skiundervisning, gratis skileje og SkiPass samt mulighed for at deltage i en masse aktiviteter sammen med SkiStars maskot, Snemanden Valle. Valle vil være til stede på samtlige af SkiStars destinationer.

– På skiskolen hjælper skiinstruktørerne og Snemanden Valle børnene med at blive trygge på skiene helt fra begyndelsen, hvilket giver et godt fundament for sikkert og sjovt skiløb resten af livet. Herudover tilbyder vi både børn og voksne rigtig mange aktiviteter i løbet af foråret. Man kan nemt kombinere en aktiv ferie med afslapning og let underholdning, siger Linda Morell.

Udover aktiviteter for børn tilbydes der på skidestinationer en række forskellige arrangementer for både unge og voksne i marts, april og maj. Aktiviteterne spænder fra midnatsskiløb og påskefester til at være publikum ved konkurrencer i alpinløb i Sälen eller til koncerter med The Hives og Veronica Maggio i Åre.

Det sker i marts og april

Sälen: Overvær konkurrerende alpinstjerner under Sälen Winter Games, deltag i midnatsskiløb ved Sälens påskefest eller slut skisæsonen af med snescootershow og house-afterski under Winter Finale.

Åre: Åre byder blandt andet på live-radioshowet ’Rix FM i fjällen’ i samarbejde med svenske kunstnere, junior-VM i alpint skiløb, regnbueskiløb under Åre Winter Pride, koncerter med The Hives og Veronica Maggio under Åre Sessions eller en skøn konkurrence på ski for hele familien med det tilbagevendende Skutskjutet.

Vemdalen: I Vemdalen kan man opleve Opel Ski Weekend, hvor man blandt andet kan testkøre de nyeste Opel-modeller, deltage i påskefest med big air-konkurrence eller være med til en weekend fyldt med live dansemusik. Vil man slutte skisæsonen af med stil, kan man være med til den storslåede afslutningsweekend, Winter Finale.

Hemsedal: Deltag i freeskiing-konkurrencer for både unge og for voksne eller det actionfulde alpinløb Hemsedal Up ’N Down, eller overvær nutidige og kommende alpinstjerner til Hemsedal Winter Games. Der er også mulighed for at komme til koncerter og udendørs-afterski under påskefesten eller at sige på gensyn til skisæsonen under Winter Finale den 4.-7. maj.

Trysil: Oplev højdepunkter som freeski- og snowboardfestivalen Burton Mountain, Ski Out Race samt udendørskoncerter under Trysilsmellen i Trysil.

Udgivet af: Rasmus Skov

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen