Flere og flere danskere vælger at tage skilektioner

Flere og flere danskere vælger at tage skilektioner

Skistars skiskoler oplever et stort opsving i antallet af elever. Tendensen er tydelig: Flere og flere vælger privatundervisning, og når hensigten er at forbedre sit niveau så meget som muligt, er

Online: 06/03 2015

Det bliver mere og mere populært at bruge et par dage af skiferien på skilektioner. Tal fra skiskolerne på SkiStars fem destinationer, Sälen, Åre, Vemdalen, Hemsedal og Trysil, viser en stigning på 14 procent* i antallet af elever, og hele 25 procents* stigning for privatundervisningen.

Linda Morell, nordisk reklame- og PR-chef i SkiStar AB er glad for tallene.

- Skiskolernes tal viser, at det er nordmænd som står for den største stigning. Når man sammenligner med sidste år, er der 28 procent* flere nordmænd som har benyttet sig af vores skiskoler. For svenske og danske gæster ligger stigningen på omkring 19 procent* for privatundervisning og syv procent* for gruppeundervisning, siger Morell.

SkiStars skiskoler (inklusiv Trysilguiderne i Trysil) havde sidste sæson over 90.000 elever*. Denne vinter ser antallet ud til at passere 100.000. Skiskolerne tilbyder gruppelektioner, privatlektioner og sågar personlig skitræner; du kan lære den grundlæggende teknik på ski og snowboard, videreudvikle dine carvingsving og blive vejledt til de bedste offpist-oplevelser.

- Eleverne har ofte vidt forskellig baggrund; det er både børn som står på ski for første gang, men også erfarne skiløbere som gerne vil forbedre sig og søger flere udfordringer. For danskere har gruppeskiskolerne altid været en prioritet. Men det er en ny tendens, at flere danskere nu også vælger privatundervisning, og vi ser det som et tegn på, at danskerne vil udvikle sit skiløb end nu mere, siger Morell.

Ifølge Morell er forholdende i fjeldene lige nu vidunderlige, og stort set alle bakker på alle destinationer er åbne. Det er kolde nætter og lange lyse skidage, nypræparerede pister hver eneste dag og glade skigæster. – Nu er der en måned til påske og det ser godt ud. Glem ikke at booke nogle timers undervisning, det skal nok give afkast, siger Morell med et smil.

* SkiStar AB bookningsstatistik til og med dags dato sammenlignet med samme periode sidste år.

Læs mere om skiferie i Sverige her


Flere og flere danskere vælger at tage skilektioner - Billede 2102

Udgivet af: Rasmus Skov

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen