En af Europas mest spektakulære lifter restaureret

En af Europas mest spektakulære lifter restaureret

20. november slås dørene op for skiløb fra Europas højst beliggende skisportsby Val Thorens. Området kan byde på flere nyheder til den kommende vinter.

Online: 12/10 2010

20. november slås dørene op for skiløb fra Europas højst beliggende skisportsby Val Thorens. Området kan byde på flere nyheder til den kommende vinter.

En af de klassiske bjergtoppe som også deler navn med liften på samme bjergtop, nemlig Cime Caron gondolen har gennemgået et større facelift til den kommende vinter.

Liften blev bygget i 1982 og var den gang verdens største gondollift med plads til 150 personer, som bringes 2,1 km. op ad bjerget til en en højde på 3.200 meter hvor der er udsigt til mere end 1.000 omkringliggende bjergtoppe. Højdeforskellen er 900 meter og med en hastighed på 10 meter i sekundet er der her tale om en lift med enorm kapacitet.

Liften er renoveret af flere omgange, senest i 2007 hvor lifthuset blev redesignet og ombygget til klassiske Savoyard stil med træ og sten, og en lang række nye tiltag som rulletrapper og mulighed for at medtage kørestole.

Nu er liften endnu en gang opdateret, denne gang med top top moderne kabine som giver endnu bedre udsigt og bedre komfort end de tidligere. Pris ca. 5 mio danske kroner.

Begynder-områder forbedret
Omkring Val Thorens er begynderområdet forbedret yderligere med etableringen af yderligere 2 grønne pister. Den ene nærmest fuldstændig flad og den anden med lidt mere hældning, men absolut begyndervenlige skibakker begge to.

Derudover er der lavet en ny blå piste L’Eterlou, hvormed begyndere nemmere kan nå over til gondolliften Grand Fond som giver mulighed for at komme på toppen af Col de Rosaël i en højde af 3,000 meter hvor udsigten over hele Belleville dalen kan nydes med Les Menuires og St. Martin 15 km længere ude i dalen.

Se video fra Val Thorens her


Val Thorens Ski Area



En af Europas mest spektakulære lifter restaureret - Billede 636

Udgivet af:

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen