Dugfrisk snerapport fra Hintertux i Østrig

Dugfrisk snerapport fra Hintertux i Østrig

Så skete det - snehungeren blev for stærk, og vi måtte simpelthen drage afsted på en hurtig spontan skitur til de østrigske alper. Skisport.dk´s udsendte har sendt følgende helt friske rapport fra

Online: 21/10 2011

I lægefaglig litteratur er "snehunger" beskrevet som den mentale tilstand som hos mange opstår når de går rundt i regnvejrstunge Danmark vel vidende, at man efter lidt transport kan stå på en alpetop med ny sne under fødderne og høj sol over hovedet. "Snehunger" skal kureres i opløbet, inden det går over i decideret "sneliderlighed", hvilket kun sjældent fører noget godt med sig.

Således rationelt understøttet blev beslutningen at indlede vintersæsonen med en 3-dages-tur til Hintertux i Østrig. Mange sidder måske derhjemme og tænker, at man da ikke kan tage på ski på den her årstid. I kan tro om igen. Hintertux-gletscheren har åbent hele året, og vinteren er allerede kommet her.

Hele vejen ned gennem Tyskland silede regnen (også) ned. Da vi drejer ind i Zillertal, slår nedbøren over i slud, og da vi parkerer bilen foran Hotel Kirchlerhof i Vorderlanersbach drysser den fineste sne fra himlen. Vi smiler indforstået til hinanden og går så ellers direkte i seng for at være klar fra morgenstunden.

Og da vi vågnede torsdag morgen (20/10) blev vi ikke skuffede. Der var i løbet af natten faldet ca. 30 cm sne, og vi vidste at vores lykke var gjort. Intet er så smukt som et snedækket alpelandskab med postkortmotiver ud over det hele.

Vi er kommet på Hintertux-gletscheren igennem mange år - generelt er gletscherne skrumpet meget ind gennem de seneste mange år. Men uanset den generelle tendens er forholdene i år altså ekstraordinært gode. Godt hjulpet på vej af store snefald i september og tidlig oktober (der faldt over en meter sne for 3 uger siden) fremstår gletscheren smuk og hvid som i fordums tid.

Hele gletscheren er åben - dvs. alle lifte er i drift og kører. Man kan køre til den store restaurant "Tuxer Fernerhaus".

Selvom jeg sidder her med min velskænkede Weissbier og forsøger at formidle min begejstring for dagen skal man være opmærksom på at gletscherskiløb kan være en barsk oplevelse. Skiløbet foregår mellem 2.660 meter over havet (Tuxer Fernerhaus) til 3.288 meter over havet, hvilket betyder at vejret kan være endog meget barskt. Her kan være så hundekoldt, at man kun ønsker sig ned i hotellets wellness-område og fortryder at man overhovedet har indløst liftkort. Så helt små børn hører ikke umiddelbart til målgruppen for gletscherskiløb.

Fredag bød på høj sol og god sigt. Dette kombineret med sæsonens allerførste sving var at betragte som puddersving, indikerer at vi går en fantastisk vinter i møde.

Men altså - sidder man derhjemme og har begyndende symptomer på måske ligefrem "sneliderlighed" - så hop i en bil/tog eller fly og bevæg dig i retning af en gletscher med super forhold. Der er garanti for et skud livskvalitet og smil på læben. Du bliver et bedre menneske og lever alligevel kun een gang. Afsted det går...


Dugfrisk snerapport fra Hintertux i Østrig - Billede 897
Dugfrisk snerapport fra Hintertux i Østrig - Billede 898

Udgivet af:

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen