Dækker din forsikring off piste skiløb?

Dækker din forsikring off piste skiløb?

Hvis du kommer til skade, mens du kører off piste på skiferien, kan du ikke være sikker på, at din forsikring dækker. Tjek det før du tager af sted, lyder rådet fra en advokat.

I næste uge drager en stor del af danskerne på skiferie. En stadig voksende gruppe af dem søger lidt ekstra udfordringer ved at køre uden for de almindelige afmærkede skipister. Er du en af dem, er det en god idé på forhånd at finde ud af, om din forsikring dækker skiløb – og især om den dækker, hvis du kommer til skade, mens du kører off piste.

"Du kan eventuelt være nødt til at tegne en særskilt forsikring, der dækker skirejser og derunder off piste skiløb, hvis du vil være sikker på at være dækket", forklarer erstatningsadvokat Berit Møller Lenschow fra ADVODAN i Brørup.

Hjemturen kan blive dyr
Skulle ulykken ske, sikrer den offentlige sygeforsikring behandling på et nærliggende hospital. Her skelner man ikke mellem almindeligt skiløb og off piste. Ved senere erstatningskrav eller hjemrejse med ambulancefly er det derimod den enkelte forsikring, der afgør hvorvidt, skiløb uden for pisterne er dækket eller ej.

"Skal du hjem med et ambulancefly, er det meget svært at sige hvilke selskaber, der dækker hvad. Derfor er det vigtigt på forhånd at finde ud af, hvor du står med dit eget forsikringsselskab. En hjemrejse med ambulancefly kan i værste fald koste flere hundrede tusinde kroner", fortæller Berit Møller Lenschow.

Gode råd omkring uheld på skiferien:
• Tjek om dine forsikringer dækker skirejser og derunder off piste skiløb, før du tager af sted. Afgør om du har brug for en særskilt rejseforsikring, der dækker hjemrejse.

• Hav forsikringsoplysningerne på dig under skiløb, så du er sikret lægehjælp, hvis ulykken sker.

• Få navne og kontaktoplysninger på vidner, der kan bekræfte ulykken. Er der andre implicerede, er det også en god idé at få alle relevante oplysninger med det samme, og ikke først når du kommer hjem.

• Bliver du behandlet i udlandet, er det en god idé selv at tage lægeerklæringen med hjem til dit forsikringsselskab, da det kan være svært at få udleveret dokumenter fra udlandet.

• Når du skal anmelde skaden, er det vigtigt, at du gør det rigtigt, og at du får det hele med i første omgang. Det kan være svært at ændre senere.

Sådan nedbringer du risikoen for skader
Heldigvis er det kun ca. 1 ud af 100, der kommer til skade på skiferien. En sandsynlighed du faktisk kan nedbringe. Undersøgelser herhjemme har vist, at personer, der er godt forberedt, og som er i god grundform og kender de 10 internationale skiregler, som gælder i alle skiområder, kan nedbringe sandsynligheden for skader markant. De 10 skiregler kan du finde her.


Dækker din forsikring off piste skiløb? - Billede 1343

Udgivet af: Rasmus Skov

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen