Christoffer Faarup før Europa Cup: ”Jeg har enorme forventninger til mig selv”

Christoffer Faarup før Europa Cup: ”Jeg har enorme forventninger til mig selv”

Danmarks bedste alpin-skiløber føler sig bedre end nogensinde. Han satser på en plads i top 30 i årets første Super G løb i Sölden.

Det er toptændt og superoptimistisk Christoffer Faarup, vi fanger på en telefonlinie fra Norge, hvor han i disse dage træner op til sæsonstart på Europa Cup’en – der er den skiliga, der rangerer lige under World Cup.
I denne weekend gælder det storslalom i Trysil.
Men der er ingen tvivl om, at det er Super G løbet i Sölden den 10-11 december, der er det første store mål, han har låst sit blik fast på.
Når et par ski slet ikke er nok ;)

Jeg er stærkere både fysisk og teknisk

”Jeg kan næsten ikke vente med at komme til Sölden og prøve kræfter med året første Super G løb. Kan jeg ramme det rigtige spændingsniveau, skal jeg nok få en plads i top 30 og blive der”, siger 22-årige Christoffer Faarup og begrunder:
”Fysisk er jeg blevet stærkere, så jeg bedre kan holde mig i den rette balance. Og teknisk har jeg også forbedret mig. Det gør, at jeg har enormt høje forventninger til mig selv i denne sæson”.
Et fingerpeg om, hvor godt han er kørende, fik han, da han tidligere i år trænede i Chile, hvor han også kørte konkurrencer. Her formåede Christoffer Faarup at sætte personlig rekord i styrtløb. Siden har han bygget på med træningsophold på norske gletschere sammen med sit norske team.

Kører kun de vildeste løb

Når snakken falder på storslalomløbet i Trysil, er tonen noget mere behersket.
”Jeg har rent ud sagt kørt forfærdeligt de seneste dage, så jeg forventer højst en top 50 placering i Trysil i denne weekend. Men jeg stiller også kun op, fordi det at træne til – og køre - storslalomløb giver grundlaget for at præstere bedre på de tekniske partier i Super G eller styrtløb”.
Derfor regner Christoffer Faarup også kun med at køre nogle få storslalom- og slalomkonkurrencer i år. Og endda på niveauet under Europa Cup, der kaldes FIS-løb.
”Til gengæld får den fuld skrue på styrtløb og Super G i Europa Cup. Her vil jeg køre alle løb i år. Og her har jeg som sagt mega høje forventninger til mig selv”, siger Danmarks bedste alpin-skiløber.

Video af Christoffer Faarup, fra storslalom i Hintertux
   

Christoffer Faarup facts:

Er født 28. december 1992 i Aarhus.
Han deltog for Danmark ved vinter-OL 2014 og fik en 37. plads i styrtløb. Under vinter-OL i Sochi deltog han i disciplinerne styrtløb, super-G og super kombineret.
Christoffer Faarup flyttede til Norge i 2007 og er en del af Norges alpine universitetshold, HIL laget som er hjemmehørende på Høgskolen i Lillehammer. Han deltager sammen med Norges Europa Cup-hold i udvalgte konkurrencer. Han repræsenterer Danmark i alle internationale konkurrencer.

Følg Christoffer Faarup på vej mod nye eventyrer på Facebook her.

Her løbsprogrammet:

Udgivet af: Jesper Svennum

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen