7 gode råd til nybegynderen i off-pisten

7 gode råd til nybegynderen i off-pisten

Kært barn har mange navne, og den uberørte sne uden for de velpræparerede pister er bedst kendt som 'powder', 'backcountry' og selvfølgelig 'off-pisten'. Her får du syv gode råd fra Danski, hvis du skal i off-pisten for første gang.

NR. 1 – STÅ ALDRIG ALENE
Som nybegynder i off-pisten er det bedste råd at få en lokal skiguide med på turen, der kan navigere og planlægge forskellige nedkørsler.

NR. 2 – FORTÆL OM DINE PLANER
Fortæl altid venner/familie om dine planer og ruter, så ved de, hvor du cirka er, hvis uheldet er ude.

NR. 3 – HAV EN PLAN
Sørg altid for at have en plan. Skab et overblik og undersøg på forhånd den rute, som du tænker at køre, så du er sikker på at ende ved enten en lift eller nede i byen.

NR. 4 – DET RETTE UDSTYR
Du SKAL have skovl, rygskjold, bipper og sonde med, når du bevæger dig ud i off-pisten - og det skal dine medskiløbere også. Desuden skal du vide, hvordan det virker. Hvis uheldet er ude, er det det, som redder liv.

NR. 5 – FART PÅ
I off-pisten er det vigtigt, at der er fart på skiene, så du ikke går i stå og sidder fast i den dybe uberørte sne. Farten er det, der løfter dine ski op på overfladen, og gør dine sving nemmere. Betragt dine ski som flyets vinger – du har brug for fart for at lette.

NR. 6 – TJEK VEJRET
Inden du begiver dig ud i off-pisten, skal du have tjek på de generelle sneforhold og vejret. Føler du dig utryg hvis det er overskyet eller snevejr, så lyt til din mavefornemmelse og vent hellere til en anden dag.

NR. 7 – NYD OMGIVELSERNE
Sidst, men ikke mindst – husk at NYD omgivelserne omkring dig. Mange nye i off-pisten bliver overrasket over, hvor vild og utæmmet natruren kan være uden for de hjemmevante pister.

Se de bedste off-piste destinationer her.

Udgivet af:

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen