DANexplore
Nyhed fra DANexplore. Se oversigt med alle nyheder fra DANexplore her
« Til oversigten

5 grunde til at du skal stå på ski i Banff

Vi tager dig med til Banff, hvor 3 skiområder, enorme snemængder og en UNESCO-fredet nationalpark venter.


Banff ligger i The Rocky Mountains i det vestlige Canada ikke langt fra Calgary, og området er både et fantastisk mål for din sommer- og skiferie. 

Vi vil gerne gøre dig klogere på, hvorfor Banff er en ski-destination, alle skiløbere bør opleve mindst én gang i livet.

#1 - Liftkort til 3 områder

Mount Norquay ligger kun 6 kilometer fra Banff og kan nås med skibus fra byen. Dit liftkort giver adgang til gratis transport med skibusserne. Mount Norquay er det mindste af de 3 områder og består af et bjerg med 31 nedfarter. Til trods for størrelsen får du masser af plads til store sving på Mount Norquay, da området ikke er overendt af andre skiløbere.

Sunshine Village ligger 18 km fra Banff og kan også nås med skibus fra byen. Sunshine Village strækker sig over 3 bjerge og byder på alt lige fra perfekte begynderpister til nogle af Nordamerikas mest udfordrende nedfarter.

Lake Louise ligger 45 minutters kørsel med shuttlebus fra Banff, og er det største og mest kendte af de tre områder. Med sine 128 kilometer nedfarter er det faktisk det største skiområde i The Rocky Mountains. Lake Louise er et godt område for alle uanset niveau.Med adgang til 3 områder kommer du ikke til at kede dig, og du behøver ikke køre på de samme pister 2 gange.

#2 - Glem alt om at skulle tage liften ned fra bjerget

Du kender det sikkert. I Alperne kan snemængderne betyde, at bjergets bund er grøn. Eller måske bliver sneen så tung og opkørt, at benene er for trætte til at køre hele vejen fra top til bund sidst på dagen. Så kan man føle sig tvunget til at tage gondolen ned, når skidagen er ovre. I allerværste fald kan konsekvensen af snemangel endda være, at der er dage, hvor du bliver nødt til at blive nede fra bjerget. Det er surt, og så bliver dit liftkort pludseligt dyrt betalt.

Det behøver du ikke bekymre dig om i Banff. På en sæson falder der nemlig mellem 10 og 12 meter sne. Til sammenligning faldt der omkring 3 meter sne i Wagrain i år 2018.Sneen i Banff er desuden kendt for at være let og tør. Sneen kaldes Champagne Powder. Den lette og tørre struktur gør, at sneen meget sjældent bliver opkørt eller iset, og det kan meget vel forlænge skidagen - ganske enkelt fordi du bruger færre kræfter på at køre i den.

Få de sidste 3 grunde til at du skal stå på ski i Banff


Næste »« Forrige

Se flere nyheder fra DANexplore - Se alle nyheder