Familieskiferie i Tirol: 3 Tips til sjov på pisterne i alle aldre

Familieskiferie i Tirol: 3 Tips til sjov på pisterne i alle aldre

Det er ikke altid nemt at sørge for alle familiemedlemmernes behov på en ferie. Men Tirols kvalitetsgodkendte familieskiområder byder på masser for både voksne og børn.

Takket være Tirols familievenlige infrastruktur, fremragende børnepasningstjenester og brede udvalg af attraktioner og aktiviteter væk fra pisterne. Skiløbere og snowboardere kan også se frem til særlige familierabatter på liftkort. Her er tre tips til, hvordan du gør skiferien i Tirol til en sjov og mindeværdig oplevelse for hele familien.

1. Tip! Tilbring din skiferie i en af Tirols kvalitetsgodkendte familie-områder

Fra skipister til skiskoler og skiudlejning: familier, der vælger at tilbringe deres vinterferie i et af Tirols kvalitetsgodkendte familie-skiområder, vil hurtigt indse, hvorfor disse skiller sig ud fra resten, når det kommer til at tage godt imod børn og teenagere.

Højdepunkter inkluderer særlige børneområder, hvor unge kan lære at stå på ski i et sikkert og afslappende miljø, herunder letanvendelige transportbåndslifte samt blide skråninger og venlige skilærere med mange års erfaring med at hjælpe børn med at tage de første sving på sneen. Desuden vil de lokale udstyrsudlejningscentre med glæde lade dig bytte ski og støvler til en anden størrelse eller model, hvis du føler behov.

Sidst, men ikke mindst, er der masser at se, gøre og opleve væk fra pisterne. Alle Tirols kvalitetsgodkendte familie-skiområder skal opfylde strenge kriterier for at blive certificeret.

Blandt de feriesteder, der fører an, når det kommer til familievenlige tjenester og infrastruktur, er Serfaus-Fiss-Ladis. Som et af de mest populære familieskiområder i Alperne, har stedet alle mulige tilbud, der gør det særligt attraktivt for både forældre og børn. Instruktørerne på de to lokale skiskoler er for eksempel eksperter, når det kommer til at lære børn at stå på ski på en sjov og afslappende måde uden pres. Skiskolen Serfaus deler sine yngre gæster op i fire aldersgrupper, hvor deltagerne derefter begiver sig ud på Marmot Trail og Bear Piste — afhængigt af deres alder og evner. Der er børneløb i slutningen af ugen, mens ældre og mere erfarne skiløbere og snowboardere bliver introduceret til jumps og rails i snowparken.

Skiskolen Fiss-Ladis tilbyder et lignende program. Både Serfaus og Fiss-Ladis har deres egen børnerestaurant forbeholdt børn, der deltager i lektioner med den lokale skiskole. De yngste skiløbere i Serfaus inviteres til at deltage i Marmot Kindergarten, mens der i Fiss-Ladis er Berta's Kindergarten - opkaldt efter koen Berta, resortets maskot. Regionen omkring Serfaus-Fiss-Ladis har masser af attraktioner væk fra skiløjperne, hvis vejret er dårligt, eller du bare har lyst til en dag væk fra pisterne.

Vi har tidligere besøgt Serfaus - Fiss - Ladis af et par omgange, du kan læse om vores første besøg her og andet besøg her.

Tirols andre kvalitetsgodkendte familieskiområder har også masser at byde på både på og væk fra pisterne. Ud over Serfaus-Fiss-Ladis omfatter de også Paznaun-Ischgl, Nauders - Tiroler Oberland - Kaunertal, Pitztal, Stubai, Wilder Kaiser, Kitzbühel Alperne - Brixental, Kitzbühel Alperne - Pillerseetal, Kitzbühel Alperne - St. Johann in Tirol, Kitzbühel Alperne – Ferienregion Hohe Salve, Ötztal, Innsbruck-regionen, Alpbachtal, Wildschönau, Østtirol, Tiroler Zugspitz Arena og Erste Ferienregion im Zillertal. De har alle familievenlige skisportssteder, men også kvalitetsgodkendt indkvartering rettet mod familier med børn.

2. Tip! Nye attraktioner og aktiviteter for familier i vinteren 2022/23

Børn og unge, der besøger Tirol denne vinter, kan se frem til alle mulige nye – og gamle – attraktioner og aktiviteter i og omkring regionens familievenlige skisportssteder.

Schatzberg Zwergenland i skisportsstedet Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau er et enormt udendørs eventyrområde beliggende ved siden af Schatzbergbahn-svævebanens midterstation. Højdepunkterne omfatter en særlig sneboldlegeplads, en rigtig iglo, en skikarrusel, en fotovæg og tre brugervenlige transportbåndslifte. Det nye børneområde har også en XL-transportbåndslift, en træklift og en fun piste med masser af up-and-down-rollers og andre forhindringer at stå på ski på.

I skiområdet Kitzbühel Alperne – Pillerseetal kan de unge se frem til masser af sjov i Jib Garden Waidring og Snowpark Steinplatte. Jib Garden Waidring er en lille, men perfekt udformet natsnepark, som er gratis at bruge. Snowpark Steinplatte nær Kappelenbahn-liften er større og har et udvalg af boxes, tubes, rails, hips, kickers og bankede hjørner – perfekt til snowboardere og freestyle-skiløbere.

Der er også mange flere attraktioner for børn og teenagere i Tirols kvalitetsgodkendte familieskiområder.

Her kan du se en video fra et af vores besøg i Pillerseetal:


3. Tip! Familievenlige rabatter på liftkort

Skiløb skal være overkommeligt for alle, så Tirols feriesteder udbyder en bred vifte af tilbud og rabatter, der sigter mod at sikre, at børnefamilier kan nyde al den sjov og spænding, en dag på pisterne byder på.
Nyt for vinteren 2022/23 er Happy Family Weeks i Hochoetz. I disse tre specifikke perioder af sæsonen kan børn bruge lifterne og pisterne gratis. Desuden kan de deltage i et fem-dages skikursus eller nyde fem dages børnepasning i Ski Kindergarten Hochoetz også helt gratis.

Pitztal-dalen er også kommet på en ny idé til, hvordan man kan gøre skiløb overkommeligt for familier. Hochzeiger Young Family Pass er nyt i år og henvender sig til familier med børn, der stadig er for unge til at stå på ski (3 år og derunder). Det kan købes i en periode på mellem 2 og 11 dage og bruges af begge forældre på skift – tanken er, at den ene forælder kan stå på ski, mens den anden passer deres barn, før de bytter om og lader den anden forælder stå på ski via samme liftkort. Resortet tilbyder også Bambini Free Pass, et liftkort, der er åbent for børn født i eller efter 2013, og som kan bruges i følge med en voksen. Sidst, men ikke mindst, kan børn under 6 år nyde gratis skikurser på bestemte tidspunkter af sæsonen, hvis de og deres forældre overnatter i dalen.


Alle Tirols kvalitetsgodkendte familieskiområder tilbyder rabatter og familiebilletter. Serfaus-Fiss-Ladis har et særligt liftkort til forældre med små børn, som giver dem mulighed for at stå på ski på skift, mens den anden tager sig af børnepasning. I begyndelsen af og sidst på sæsonen er der et særligt tilbud tilgængeligt i SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental i form af familieskiugerne samt en Young Family Ticket. Stubai-gletsjeren inviterer børn op til 10 år til gratis at stå på ski i følge med en voksen, mens der er gratis skiløb for unge op til 15 år i Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau denne sæson som en del af deres familieliftkort.

>> Søg blandt alle skiferier til Tirol og Østrig her.

Udgivet af: Rasmus Skov

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen