Anmeldelse af Voss

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Per H 10/02 2015

VOSS
Super sted, med masser af sne, og ingen mennesker. Her idag i uge 7 var der 8 biler på P-pladsen, så vi har det hele for os selv, ingen kø og ingen mennesker på pisten.
I hytten har vi udsigt over pisterne og lysløjpen samt et panorama over byen.
Barvallen

Troels Bjerregaard 01/03 2006

Flot område med knaster
Voss er for det første et utroligt flot område med smukt skiløb på højfjeldet og tilsyneladende (og iflg. de lokale) masser af off-piste muligheder i trygge rammer. Hvis der altså er sne nok...det var der ikke i år. Bakkerne breder sig ud over højfjeldet så man får "tur"-fornemmelse. Og så er der sorte FIS-løjper i skoven.

Som tidligere nævnt er børnebakken lidt tricky at komme frem til - jeg måtte bære Mathilde på 2,5 år på ski derned og tilbage. Men når man er der er det en sand fornøjelse i læ og med en fantastisk udsigt der hjælper lidt på humøret når man har babysitter tjansen - og kaffestuen ligger lige ved siden af.

Og så er det et scoop i højsæsonen - vi havde hytter lige ved siden af liften med udsigt over dalen for 4500,- i uge 8, og på hverdage står man aldrig i kø. (Der kan være lidt i weekenden, når bergenserne tager på skitur.) Bor man i Jylland har Colourline og Fjordline rigtig gode tilbud med færge til Bergen, hvorfra der er ca. 1,5 timers køretur.

Jeanette Lund 19/02 2006

Voss - ikke et sted for små børn
Hej, har lige været en uge i Voss. Et fint sted med god sne, mange nedfarter. Men vi havde små børn med og børneområdet ligger langt oppe i terrænnet. Man skal med en lift og ned af en lang blå løjpe, inden man når dertil og det dur altså ikke med små børn under 4 år! Så drop det, hvis ungerne er små. De skal selv kunne stå på ski, før I tager derop. Det synes vi godt, at man kunne gøre mere opmærksom på! For os var det noget værre bøvl og et par af dem vi rejste med opgav helt at komme derop og kom derfor ikke rigtigt på ski.

A. S Nielsen 26/02 2005

Voss - overraskende godt...
Forventningerne var et par lifter og få nedfarter, men stedet blev valgt, fordi vi skulle mødes med nogen, der bor i nærheden af Bergen.
Skiløbet foregår på velpræparerede pister og sneen var helt eminent. Der er udfordringer også for øvede. Her er mange gode nedfarter og stedet er meget velegnet til at træne teknik, så selv om det er et mindre sted, får man en meget fin tur. Specielt er mulighederne for at køre offpiste under kontrollerede former meget fine. Der kan være lidt liftkø på Weekenddage med godt vejr, så kører bergenserne gerne den lille tur til Voss.
Turen med Fjordline fra Hanstholm til Bergen var lang, men man slipper for at køre ret meget og så når man udhvilet frem - og maden ombord er rigtig god - lidt dyr, men hvem vil ikke give lidt ekstra for at slippe for det Stena Line serverer?
Hytterne er helt nye, meget komfortable og ligger lige ved lifterne.

Absolut et anbefalelsesværdigt sted

Champen 07/02 2005

Godt ... men mangler lidt
Når jeg skriver at der mangler lidt ... mener jeg også kun LIDT. Det eneste jeg har at indevende til dette sted var, at det for at komme fra bund til tops, let kan tage 20-25min i lifte... Da du skal tage 4 forskellige lifte for at komme til tops.
Men til gengæld er nedfarten også genial :)

Jeg har også hørt at der skal køres VM i freestyle (tror jeg nok det var) i uge 8.

Og der er også en god grund til at det norske styrtløbs hold træner her .... :)

Mads Eliasen 25/11 2002

Voss er kanon...
Jeg er næsten opvokset på Voss da min far er nordmand. Eneste grund til at der ikke er totalt overfyldt med danskere i vintersæsonen, er at der er forholdsvis langt fra færgerne i syd. (ca. 400 km) Den enkleste måde at komme til Voss på, er altså at sejle fra Hanstholm til Bergen, og så køre de sidste 100 km til Voss. Man kan også tage Hirtshals-Kristiansand, men så tager det altså omkring 6 timer i bilen.
På Voss er der ikke voldsomt mange lifter set i forhold til Trysil, Hemsedal osv., men liftsysyemet er suverænt godt udbygget. Det dækker et meget stort område, og der er noget for enhver smag. Fra de helt små børn og til ekspertene. Der findes internationale konkurrence pister i både slalom, super-G og styrtløb. Ikke mærkeligt at Voss er den by i verden der har haft flest medaljetagere ved vinter-OL i gennem tiderne.
Så snyd ikke dig selv for en fantastisk vinterferie i et suverænt godt område, son iøvrigt heller ikke er overfyldt i højsæsonen som så mange andre steder....
Har man spørgsmål er mam velkommen til at maile...
mvh
Mads Eliasen