Anmeldelse af Oppdal

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Jørgen Pedersen 05/02 2016

Oppdal - ja tak!
Oppdal med sine 3 sammenhængende skiområder, transportløjper og super flinkt personale er i den grad værd at besøge - dog skal man ikke tage Oppdal, såfremt man ligger vægt på "afterski-miljøet".
Der er løjper for ALLE i alle aldre, og man kan sagtens snuppe en uge uden at komme til at kede sig - det kræver blot at man smutter rundt blandt de 3 skiområder via løjper og transportløjper.
Køreturen fra Gøteborg er lidt lang (750 km), men en tur op over Dovrefjeldet kan måske byde på Moskusokser! Pigdæk over Dovrefjeldet er klart at anbefale, da vejen oppe i højden oftest er en del iset.

Helmer Nielsen 28/01 2010

Vejret
opdatering af snefald ? der står hele tiden at det sidste snefald er den 4/1-10 det passer ikke,prøv at holde opdateringen op todate
mvh Helmer

Nina 13/09 2009

Fantastisk skiløb
Vi var i Oppdal for nogle år siden. Sneen er fantastisk og pisterne er lange og brede. Specielt pisterne i Stölen husker jeg som rigtig lækre. Vi har været mange steder i Norden, og her er det bedste skiløb. En anden ting er, at der ikke er ret mange mennesker. Vi var der i uge 7, og der var stort set ikke et øje. Tror ikke stedet har henvendt sig nok til danskerne, måske fordi der er en meget lang køretur, og man bliver nødt til at have overnatning på vejen. Nordmændene har vist først ferie i uge 8, så der var næsten ikke noget. Det bedtød at man flere gange kunne være den første på pisten! Og aldrig kø ved lifterne. Dog kan jeg godt lide, at der er lidt liv omkring mig, og det er der ikke meget af i Oppdal. Man føler sig meget alene, men hvis man er til det og den fantastiske natur, er Oppdal perfekt. Højeste punkt ligger også meget højt i forhold til andre steder i Norden, så man får en fantastisk udsigt over dalene.
Liftsystemet kunne godt være mere udbygget. Godt nok er der de flere forskellige områder, men der mangler lidt sammenhæng. Er man i Stölen og skal til Vangslia, findes der den lange 8 km. piste, men et langt stykke skal man næsten stave sig over, og det bliver ret hårdt i længden, når man skal den vej hver dag inden frokost og inden man skal hjem. En transportlift her kunne virkelig hjælpe! Lifterne virker også lidt slidte, kunne sagtens bruge en up date.
Det er lidt synd at der ikke rigtig er noget på fjeldet, man skal helt til Oppdal by for at finde noget, men her findes der så også et rigtig stort varehus og idrætshal med svømmehal. Vi har tit været i Idre Fjäll, og her er der netop en sammenhæng i hele området med et stort udbud af aktiviteter. Når man er vant til det, savner man det noget i Oppdal.
Så alt i alt et stort uberørt terræn med fantastiske muligheder, men "hyggen" mangler lidt, synes jeg.

Thomas 28/01 2008

oppdal/ børn/ nybegynder
Jeg er lige kommet hjem fra oppdal i norge. I uge 4 2008.

Stedet var ok, men jeg syntes ikke at det var et sted for begynder.(med eller uden børn) De grønne bakker til børnene er for stejle efter min mening. De er ikke gode til at afmærke hvilke pister du står på.
Hvis man samligner med Trysil i Norge, kan Oppdal godt lære noget. Stedet er super , hvis du er god til at stå på ski, da pisterne er lidt stejle. Jeg talte med en medarbejder oppe fra Oppdal, og han sagde at pisterne er lidt stejler end i Trysil (hvilke jeg godt kan bekræfte)

Men ok til prisen.
Skal du have ungerne med på skiferie og det er første gang,vil jeg anbefale at du/i tager til idre fjæll i sverige.

Tak til Ofelia rejser.

mvh Thomas

Lars Hansen 01/04 2006

godt ski sted.
Vi var afsted i uge 11 og 12 med Dansk fri ferie.Vi tog med Color Line fra Frederikshavn til Larvik (natfærgen), selve kører turen var god, vejene er fine, det tog ca. 8 timer at kører med nogle enkelte pauser.Turen over dovrefjeldet var hele køreturen værd. Det var så utrolig flot og en hel anderledes verden at komme til.
Vi boede i lainsbytorget lejlighed 31 d i stølen. Lejlighederne er i orden, men det der manglede en del køkkenredskaber.
Der var et lille stykke op til løjpen, men så var vi varmet lidt op til at skulle stå på ski, efter gå turen.
Da vi er en familie med forskellige behov, var oppdal et godt sted at stå på ski,for konen som stadig kører som en nybegynder, var pisterne blå og røde gode at kører på selvom de var lidt stejle efter hendes udsagn, men de var gode brede og der var ikke mange skiløber som hun kunne genere med hendes zig-zag kørsel.

Det er et godt sted at lave en "familie" køretur da man kan kører fra stølen og over til Vangslia.
Vangslia var nok det mest foretrukkende sted, der var altid mange mennesker.

Hvis vi skal til opdal igen vil vi bo i Hovden, da det ligger centralt og lige ved stole liften.
Vi er alle fire (12, 17, 37,42 år) godt tilfreds med oppdal som skisports sted og vil gerne afsted igen.Svend Erik 19/02 2006

Godt terræn....dårlig service
Lige kommet hjem fra Oppdal er jeg begejstret for terrænet, variationen og mulighederne for udfordringer for alle typer skiløbere. Samt den plads der er alle steder. Selv i uge 7.

Desværre følger faciliteter og service ikke med. Nedslidte hytter, kun indkøb i Oppdal (op til 4 km væk) og kun 1 lift åben kl. 9. Resten åbne 10-16.

Jesper 19/02 2006

hmm...
Jeg har lige været i Oppdal, og jeg må sige, at de er lidt bagud med liftsystemet. De har kun 2 stolelifte, og den ene er placeret meget dårligt, og den kører rigtig langsomt.
Bakkerne er heller ikke så lange.

Johan Andreasen 22/03 2005

Siper Oppdal
Er lige kommet hjem fra en super-ferie i Oppdal og kom til at læse de indlæg der ligger her på siden, og syn's lige jeg vil gi' min kommentar til Oppdal.
Vi var ca. 24 pers. på ferie sammen og boede ved Stølen hejsene.
Vi er i alderen 1 - 50 år og fra nybegynder til øvet (bl.a. mig).
Det skal lige siges at vi har været på de fleste destinationer i Norge igennem årene.
Opdal er i den grad et af de allerbedste steder vi har været, der er gode muligheder for børn, nybegyndere og øvede.
En god familietur er f.eks. med de mindste i rygstolen, op med hejsen i Stølen, ad grønne og blå pister, med den smukkeste udsigt, kører vi til "Hovden" liftene, her holder vi en lille chokolade og kaffepause fvorefter vi tager med stolehejsen til toppen og kører ad andre grønne og blå pister tilbage til udgangspunktet. En virkelig fantastisk tur for børn og voksne på ca. 7,5 km. og tiden afhænger af pausernes længde, for os var det ca. 1,5 tim.
For de øvede i selskabet er der alle de udfordringer man kan tænke sig. Der er mange muligheder for offpist skiløb overalt i anlægget, bla.a. i "Ådalen" hvor bundstationen ligger over trægrænsen.
Alt i alt er det et rigtig rigtig fedt sted, og det er ikke sidste gang vi tager til oppdal. Det er rigtigt at det ligger lidt langt væk, men det er Fa...'me køreturen værd.

Venlig Hilsen
En der ved hvad han snakker om.
Johan Andreasen

Mette 12/03 2005

Oppdal... Vidunderligt...
Oppdal...

Stedet jeg vil huske, som der jeg lærte at stå på ski...
Jeg må sige at jeg synes det var en pragtfuld tur med en masse sne og godt vejr.
Jeg synes Oppdal er et rigtig godt sted når man kommer som begynder...

God tur :-)

Ole Ottesen 10/09 2004

Norges ukendte juvel!
Oppdal er klart det flotteste og bedste skisted i Norge, jeg nogengang har været. Masse vidunderligt og udfordrerne skiløb for hele familien. Også de helt små. Og flottere sceneri finder man ikke. Godt nok var turen derop lidt lang, men den er det værd. Så absolut ikke sidste gang vi har været i Oppdal. Faktisk kun første i en lang række.

Søren Dalsgaard 26/01 2004

Flot og dyrt
Var i Oppdal sidste år (vinteren 2002/2003). Det var familiens første ski-ferie. Boede i Vangslia, en rigtig hyggelig hytte-agtig lejlighed, som lå fint i.f.t. pister og lifte. Lige dér manglede der børne-lift og en rigtig begynder-bakke. Vi betalte skiskole til hele familien, 5 dage... ufff. Det gav faktisk ikke så meget. Ski-instruktøren var en ung fyr, som var enorm dygtig til selv at stå, men som intet sagde (instruerede ikke) og som var alt andet end pædagogisk overfor børnene. Det viste sig dog at lift-kortet også dækker lift-systemet i Hovden og Stölen. I sidstnævnte var der det hele til børnene, men instruktøren fortalte os først om dette den sidste dag. De tre områder hænger rigtig flot sammen, også for en nybegynder. Man kan tage lange dejlige ture, på grønne og blå pister, med fantastisk udsigt. Pisterne var alle velpræparerede.

Stop ikke på et cafeteria undervejs derop, selvom det er en ret lang køretur. Hav hellere noget let med hjemmefra. Vejene er fine, men over Dovre fjeld kan der være ret meget sne og fygning.

Alt var dyrt i Norge! Og servicen levede ikke helt op til det.

Line Christensen 28/12 2000

Fedt sted !!
Jeg var i Oppdal i 92 og det var en kanon oplevelse. Jeg var der med mine forældre og min lillebror. Det er et rigtig familie sted. Jeg kan ikke huske hvad hotellet hed, men det var små lejligheder. Løjperne var kanon, naturen var SÅ smuk.