Anmeldelse af Kvitfjell

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Marie 17/02 2022

Næsten kun røde og sorte pister
Vi valgte Kvitfjell pga. pistekortet lovede et godt blandet udvalg af pister, da vi er en familie med alt fra 3-årig "ny på ski" til rutinerede løbere. Men da vi kommer frem viser det sig at 7-8 af de grønne og blå pister er lukkede (uden forklaring), hvilket efterlader få muligheder for begyndere/let øvede. De få tilbageværende grønne pister var totalt overrendt.
Flere funktioner er underdimensioneret. Flere stod i kø i op til 2 timer for at få udleveret forudbestilte lejede ski. Ingen mulighed for at bytte hvis støvlerne ikke passede, da alt udstyr var udlejet - ligesom forudbestilling altså var absolut nødvendigt.
Caféer åbner først kl 11 med sparsomt, dyrt udvalg og megalange køer
Indkøb af dagligvarer er bøvlet, da der er ret langt til nærmeste by. Hvor butikkerne i øvrigt alle har lukket søndag, så lad endelig være med at regne med at købe ind der.
Fordele ved Kvitfjell er gode, velpræparerede pister for øvede skiløbere. Men jeg vil til enhver tid anbefale Hafjell i stedet.

Snowie 15/01 2019

Dårlig oplevelse
Er lige kommet hjem fra Kvitfjell uge 2 og kommer der aldrig igen . Hvis der blæser lidt lukker de lifterne som kører til toppen og så kan du næsten ikke stå på ski , udover ta en træklift til en enkelt grøn piste . Mens vi var der gik en af stolelifterne i stykker og det gik der to dage med at få den reservedel frem som bevirkede at vi kun kunne kører på ca 20% af pisterne . Har været i Trysil og Hafjell flere gange og det kommer jeg til igen .

Andree 17/09 2015

Super tilfreds med besøget i Kvitfjell
Besøgte Kvitfjell i marts, til en tur med perfekte pister og solskind, i Kvitfjell får man en dejlig fornemmelse af frihed da udsigten på begge sider af bjerget er fantastisk, jeg vil anbefale du starter dagen med at fræse rundt på vest siden(solsiden) og slutte dagen med at køre på østsiden(skyggesiden) . Er du til freeride havde Kvifjell til sæsonen 2015 fået tyndet en del ud i skoven på vestsiden og til kommende sæson 2016 skulle der være blevet tyndet yderligere, så muligheden for first tracks og pudderløb er bestemt også tilstede.
Kommer du til Kvitfjell så husk at tage en tur ned af world cup pisten fra top til bund :), vi kunne dog ikke tage den helt fra toppen da pisten var ved at blive gjort klar til world cuppen, så det må blive en anden gang.

Tanja Herbst 18/11 2012

Familie skiferie for fedt
Min første oplevelse på ski var i en alder af 30 år. Med mand og 1 barn, drog jeg til Kvittfjell og kommer nok aldrig til andre destinationer herefter ;-). Deres fede udbygninger af fjeldet er fantastisk at vende tilbage til år efter år og vi skal nu afsted for fjerde gang. Der er altid vild meget plads på løjperne og børnebakken på vestsiden er formidabel. Vi har nu 2 børn med på ski og har ski in/out 9 mennesker i dejlige store hytter. Prepareringen er i top og anlægget virker ikke så stort som det er. Det er nemt at finde rundt på området. Vi elsker det :-)

Se profilen for Rasmus-K-Velling
Rasmus-K-Velling 23/02 2010

Nordens Vinder
Kvitfjell er bare godt. En af de mest snesikre destinationer i Norge og INGEN mennesker. Jeg var der i uge syv og uden at lyve - jeg stod ikke i kø på noget tidspunkt i løbet af ugen! Der er masser af udfordring til folk. 850 højdemeter hvis man tager OL bakken helt i bund og det er bare for fedt! Den skal prøves. Der er fine begynderområder på begge sider er bjerget, men vil dog mene, at man kan finde steder i Norge der er mere begyndervenlige. Er man helt nybegynder bliver Klivfjell hurtigt kedeligt, da hele Østsiden er forholdsvis stejl - selv de grønne bakker skriger rød enkelte steder. Har man dog haft ski under fødderne mindst én gang før, så tag til Kvitfjell nu! Og finder man hurtigt Kvitfjell kedeligt (hvilket de færreste gør), så er der masser skiløb i Hafjell, Skeikampen, Gålå og Sjusøen som liftkortet ligeledes dækker.

Sune 26/02 2007

Den bedste pist jeg har har prøvet.
Jeg har været i Kvittfjell 2 gange. Begge gange en 1-dags tur, da de har været i forbindelse med en anden skitur i området. Jeg mener at hvis man er i Lillehammer-området er en tur til Kvitfjell et must. Der er næsten ingen mennesker på pisterne, og så har de den bedste pist jeg har prøvet! Ikke nok med det er den stejleste, men den er samtidig også godt preperaret - og den kombination er sjælden. Har de åbent helt fra toppen så man kan tage turen fra top til bund er det virkelig fedt. Eneste umiddelbare minus er at der er ret koldt i Kvitfjell, da det ligger på skyggesiden.

Mads Eliasen 01/09 2004

Kvittfjell sparker r.......
Jeg har selv arbejdet som skilærer i flere år i Alperne. Men sidste år var jeg på en hyggetur til Hafjell og vi var en dag to mand der tog en tur til Kvitfjell. Og det fortrød vi skam ikke. Vejret var super, høj sol og -15 grader i bakken. Jeg har aldrig oplevet så fedt skiløb som den dag. Der var næsten ingen folk, og løjperne var utrolig velpreparerede hele dagen. Jeg har ikke prøvet større sus i maven end at fyrre den af i Kvitfjells syrtløbsbane. Der kan Alperne godt pakke sammen. Og også "Det gyldne tårn i Tivoli" for den sags skyld.
Så hvis du har en weekend til overs i vinteren og hellere vil stå på ski fremfor at hænge længe i afterskibaren, så smut en tur til Kvitfjell. For som sagt,- Det sparker RØV!!! (også for dem som har været sydpå)

Mvh
Mads Eliasen

Jan Peistorpet 19/03 2004

Kvitfjell og dansker, ?
Jeg er norsk,og har vært på de fleste store skisteder i Europa. Jeg skal kjøre NM i Super-G i Kvitfjell
den 25/3 2004,veteran NM. (Klasse 60_65 år)
Man skal lete lenge runt omkring i Europa for å finne
noe som er like bra som Kvitfjell. Stedet har rykte
på seg for å være alt for vanskelig så det er alltid
lite folk der,og det er bra når farten ligger imellom
50 og 110 km i timen. Fra mellomstasjonen og ned i bunn er man som regel nesten helt for seg selv.
Men det bygges ut for barnefam.på mellomstasjonen,det blir bedere og bedere.
Om dere går inn på www.kvitfjell.no så kan dere lese
mere. Super G NM går i nasjonalløypa,der må danskene
gjerne prøve seg,det er bratt.
27/3 reiser vi til Livigno,seneste jeg var der så hadde danskene egen skiklubb der,det var trivelig.
Velkommen til Kvitfjell ALLE TRIVELIG DANSKER.
JAN

Morten Juel Pedersen 27/02 2002

Herrebakke
Da vi besøgte Hafjell Julen 2001 tog vi, og rev en dag ud af kalenderen, hvor vi kørte til Kvitfjell. Hele familien, incl. vores yngste på 3 år, kunne køre på ski (i sele!) i Kvitfjell. Men tag ikke fejl: Ikke alle kan køre det sidste stykke fra stoleliften, og ned til bundstationen. Her er der kun een stejl sort løjpe ned, som kræver en rutineret skiløber. Tag derfor liften ned, hvis du/i ikke føler jer sikre.
Allerede når man tager med liften fra bundstationen og op, fornemmer man noget særligt. Det hele virker helt "alpeagtigt". Alle kan som sagt køre her, men stedets helt specielle force er og bliver den lange styrtsløbsløjpe (1.), som blev brugt til mændenes styrtløb under OL 1994. Det er muligvis den længste, og mest udfordrende sorte løjpe overhovedet i Norge? Det var desværre rasende koldt den dag vi var der, men der var udbredt enighed blandt herrerne om, at vi en anden gang simpelthen måtte lave en "herretur" hertil.

Hvis i kender en smart "alpefyr", som siger det ikke går nedad i Norge, så spørg ham om han har prøvet Kvitfjell !!!

Med Venlig Hilsen
Morten Juel Pedersen