Anmeldelse af Hovden

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Se profilen for Rasmus-Skov-Jensen
Rasmus-Skov-Jensen 31/08 2015

Alsidighed og 2 ekspress-lifte
Besøgte Hovden i januar 2015. Særdeles positiv oplevelse på mange fronter. Norge har ikke verdens største skiområder/liftsystemer, men her er det værd at notere sig at der er to ekspress-stolelifter. Det giver mulighed for masser af skitid og hurtige/korte lifttider.

Området er super til kombinationen af langrend og alpin, der findes langrendsløjper i såvel skov som på fjeld. Området her er aktuelt min norske favorit.

Niels Christian Hoffmann 28/02 2015

Eventyrlige Norge?!
I vores 40+ lange liv har vi været på adskellige skiferier, både i Norge, Frankrig, Schweiz, Østrig, Sverige og Italien... Alle stederne har deres særpræg, men at sammenligne Norge med Alperne, er som at sammenligne jordbær med printerblæk...

Vi har de sidste 3 år valgt Hovden I Norge frem for Alperne... Det er rigtigt at servicenivouet i eksempelvis Østrig kan være en del højere, og at maden på de små listige steder er en hel del billigere... Men hele stemningen i Norge er bare så meget mere autentisk og magisk. Dertil er Nordmændene super flinke og imødekommende... Naturen har lært Nordmændene at tage tingene som de kommer, noget vi danskere måske opfatter som dovenskab eller dårlig service, men som jeg syntes er en del af charmen.

I Norge vil man typisk vælge at bo i hytte, frem for hotel eller lejligheder sydpå... Er man en familie med mindre børn som vi er, er det dejlig afslappende, og dertil billigt. Vi har holdt to ugers skiferie i Hovden, for hvad vi plejer at betale i Alperne...
En del madvarer er dyre i Norge, men ikke alle... Man lærer efterhånden at lave sin madplan derefter, og tage noget med fra danmark. Men man bør ikke snyde sig selv for for eks. Norsk Coppaskinke fra Tind (slår de fleste spanske og italienske skinker), Norsk Øl fra "Store Ø", Norske mælkeprodukter, Norske Chips, Norsk Is, Norsk Chokolade, Norsk Fisk, og sikkert en del mere...

Alpinterrænnet i Hovden er ikke stort i forhold til mange andre steder. Men det byder på udfordringer for det meste af familien, i trygge rammer. For eks. bydes der på noget af det bedste Off Pist jeg har set, inden for et anlægs nogenlunde trygge rammer. Der er en af de bedste freestyle parker, og perfekte grønne og blå løjper til dem der lige er kommet igang eller søger trygheden der... Der er også fine brede røde løjper. En af dem er blandt andet oplyst mange aftener helt til kl. 21.00... Rejser man med Collorline er der store rabatter på liftkort og skileje. Og en anden ting der gør det mindre stressende i Hovden er, at du ikke behøver bruge dine liftdage på en gang. Vågner du en dag med dårligt vejr, eller ondt i kroppen, kan du uden at miste din liftdag, istedet tage i det dejlige badeland eller blive i hytten og læse bøger. Fra 4 dage og op kan frit bruges i 10 dage...
I bunden af alpinanlæget er der et stort legerum hvor børn kan komme ind i varmen og lege. Er de store nok må de være der alene, men man kan også få passet, eller en voksen kan blive.... I år havde de virkelig oppet sig, med mange aktiviteter for børn og unge, samt sprudlende og hjælpsomt personale ved lifterne. Det er dog også rigtigt at der er perioder, for eks. lige efter nytår, der er så mennesketomme, at der også er sparet på personalet. Det er også rigtigt at løjperne på bagsiden af fjældet, pga. vejret, ofte har været lukket.

Hvis man er alpinløber og tror man har hår på brystet, så prøv langrend. Det er den sublime naturoplevelse. Er man ikke til skismørrelse, kan man leje et par Skatelangrendsski. De skal ikke smøres, så det er bare derudaf... I år havde jeg købt et to dages kursus i Skateteknik. Det var alletiders. Det er hyggeligt at opleve hvordan Nordmændene er sociale i langrendssporet. Man stopper gerne op og taler med hinanden undervejs... Så kan man også lige få vejret...

Vi sluttede årets skiferie med en super lækker middag på Hovden Fjeldstuga. Modsat hvad man skulle tro, var det ikke dyrere end hvad man skulle have betalt for en lignende madoplevelse i danmark, og det var virkelig godt...

God Skiferie!!!

Maagen 12/03 2014

Slut med Hovden
Vi har været i Hovden 2 gange ca 1 uge - begge gange i nytåret.
Fjellet i sig selv er lille, men giver fine muligheder for alpint skiløb til et par dage og småbørn ville sagtens få en uge til at gå, hvis ellers liftene fungerede.
MEN - driften af skicenteret er under al kritik. Liftene er gamle og der er konstant nedbrud. Når man henvender sig til personalet får man at vide at man "jobber på det", men man ser kun sjældent teknikkere. Vores teori er, at man blot simulerer teknikproblemer for at spare det personale, der skal passe liften. Hvis ikke det er tilfældet må det være fordi liftene er ekstremt dårligt vedligeholdt. Efter vi er kommet hjem kan vi se på Facebook, at en af liftene står stille, fordi den lækker olie. Hmm - præcis det samme skete i nytåret.
Ærgerligt - det kunne være et rigtig fint lille område, men vi kommer helt sikkert ikke til Hovden igen. Med blot nogle få timers ekstra rejsetid kan man køre til f.eks. Flachau i Østrig, hvor alt fungerer. I stedet for at sidde på en gammel havebænk sidder man i en super lift med skærm og opvarmede sæder. Og børnene kan ligeså godt klare sig der. Super børneområder og danske instruktører. Og som ekstra bonus er det billigere og ofte bedre vejr.

Sami 09/01 2006

Et super cool snowboard sted
Hovden er et super cool snowboard sted. Jeg ved der ikke er ret meget sne lige nu (9/1-06) men fuck hvor er det et cool snowboard sted ellers... alt hvad hjertet kan begære...men ikke for wimps!
Metervis af Metal Rails - Pipes - Big Jumpps - Alles!

Mette 07/01 2006

Godt sted at starte...
Jeg synes at Hovden er en god destination for begyndere, men til gengæld er der ikke ret meget udfordring for den øvede skiløber. Så hvis det er første gang du skal på ski er det et godt sted, med masser af "blide" pister og øve på, men er det bare anden gang, ville jeg vælge en anden destination.

Natalia 01/12 2004

Hovden er et fedt sted!
Jeg var i Hovden i Februar med min efterskole. Og det er noget af det fedeste og sjoveste jeg har prøvet. Stedet vra overskueligt, og rigtig godt for både begyndere og øvede. der er VILDt hyggeligt, og massere af muligheder. Både om dagen og om aftenen. Det er nok den tur fra hele min efterskole ophold, jeg stadig tænker mest på. Hytterne er alle tiders og hyggelige, og der er utrolig smukt og hyggeligt. Bakkerne er behagelige, og man kan hele tiden udvikle sig på bakkerne! :-)

Så jeg har bare ét råd besøg det!!!

Xenia 07/03 2004

Hovden er godt:)
Jeg var i Hovden i år. Jeg synes det er dejligt sted og især for folk som er nybegyndere. Stedet er lille og overskueligt det synes jeg var dejligt. Desuden ligger begynderbakkerne samlet i den ene side af bjerget hvilket jeg synes var dejligt, for så kan man ikke fare vild og komme ud på de svære bakker. Jeg synes at personalet (eller hvad man kalder dem) var meget hjælpsomme, og det er jo altid dejligt! Jeg var der selv i en uge (4 dage på ski) og det var passende. Jeg fik næsten prøvet alle bakkerne... Undtagen de sorte, så større er det ikke...Det skal siges at der også er god plads til de øvede. Der er sortebakker og snowboard park osv.
Men et dejligt sted:)

Krikker 23/01 2004

Hovden er squ et griner sted!!!
Nu er der nok ikke så mange af jer der kender Hovden, men jeg kan sige jer at det er et sjovt sted. Selve området er ikke så stort, men det er et perfekt område for en famillie med små børn. Jeg var der oppe med min Klub so 12 årig, så det er vad at være nogle år siden. Men det var fede forehold, masser af sne osv. Det er også dejligt at de har en stollift som går fra bunden til toppen, så er man fri for transport problemer. Oppe fra toppen er der udgange til alle pisterne, lige fra grønne til sorte. Savner man udfordring når man er der så synes jeg man skal prøve den nedlagte sorte pukkelpist, som er på egen risk. Du kan ikke se selve pisten, og da det er så længe siden at den er blevet brugt, så står der træer og andre slags forhindringer. Men det er et fedt sted, med udmærket lift forehold, og et alle tiders sted for famillier og begyndere. Til de øvede vil jeg stærkt anbefale Alperne. Men se i bare at komme afsted til Hovden da det er et fedt sted.....

Kristian Qvistgaard 22/10 2000

Fedt Sted
Et meget godt familiested, hvor børnende kan stå på alpinski på de meget børnevenlige bakker, hvor imod de voksene kan køre på de udmærket langrendsløjper.
personligt har jeg selv været i Hovden 6 gange ud af de 13 gange, jeg har været på skiferie.
Jeg skal afsted igen her til Nytår.