Anmeldelse af Gaustablikk

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Line Willacy 31/10 2007

Gaustablikk
Som barn stod jeg på langrend i området og sidste år (uge 7 2006) vendte jeg tilbage med egen familie, for at stå på slalom. Området er smukt og det passede fint til en børnefamilie og letøvede voksne. Ingen afstand fra vores hotel til skilcenter, hotel med masser af børn og i det hele taget ret trygge omgivelser. Men 5 dage var også hvad man kunne bruge der. Havde vores ferie været længere vi nok endt med at køre til et nyt område.
Højfjeldshotellet er rart. Vores værelse var meget lille til fire personer og man nåede at blive træt af laks, men stemningen er rigtig god og afslappet og vi nød virlig vores ferie der. Ungerne elskede det: swimming pool, bar, dans om aftenen (!) og masser af legekammerater. Kun skiskole i 1½ time om dagen og der var venteliste. Der måtte have instruktører ind fra Sverige for at dække behovet.
Vi var uheldige med færgeruten og måtte køre fra Kristianssand, Det var en lang tur på små veje uden pigdæk! Men turen er nydelig. Vi købte noget spray-klister til dækkene, som hjalp og endte med at måtte have pigdæk på i Rjukan inden turen op på fjeldet.
I år prøver vi Hafjell eller Geilo, da vi skal have teenagere med...

Anne Søgaard 10/02 2007

Engang Gaustablikk altid Gaustablikk
Vi er en lille famile på 2 voksne og et barn på 7 år, og en bedste der netop er kommet hjem fra en uges ophold på Gaustablikk. Det var et fantastisk dejligt sted. Rigtig familievenligt forstået på den måde, at vi altid viste hvor hinanden var. Vores dreng var i fire dage tilmeldt en super skiskole og det endte med at knægten selv kunne tage tallerkenliften op og så suse ned ad børnebakken. De forholdsvis mange grønne løjper indbød til skiløb for de letøvede, de røde løjper var supergode synes moderen, og de sorte pister var præcis som en sort piste skal være....fulde af udfordringer synes faderen.
Vores bedste som ikke er til skiløb, men en stor naturnyder kunne trave hen ad en fin skrabet og strøet gangsti med sine stavgangsstave. Og hver morgen kunne vi alle stå op til det flotteste syn......Gaustatoppen iklædt snedragt........

Rasmus 02/11 2000

Det nye Gaustablikk
Gaustablikk udvider kraftigt de næste par år. Det vil, når det nye skianlæg på Gaustablikk står færdigt, være muligt at tage en kabinelift fra Rjukan og direkte op i skiområdet. Ligeledes vil der være flere pister der ender nede i Rjukan. Gaustablikk udvider deres skiområde så der også vil være pister et stykke op af Gausta (1883m), hvorfra man i godt vejr kan se 1/6 af Norge. Gausta er også et fremragene off-piste terræn, med mange brede slugter fyldt med det lækreste pulversne. Opførelsen af et nyt hotel på Gaustablikk er allerede gået igang. Dette kommer til at ligge 100m fra centrum af skicentret, hvor flere lifter går ud fra og pister ender. Alt ligger centralt på Gaustablikk, og når skianlægget står færdigt vil det fremstå som en af Norges mest moderne og alsidige skidestinationer.