Anmeldelse af Beitostølen

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Jeanette 21/02 2018

Løbet tør for udlejningsski!!
Vi var med 2 store børn i Beitostølen i uge 7 2018. Efter at have stået i kø en time mandag formiddag, lykkedes det at få skistøvler til børnene. Desværre havde de så ikke flere ski!! Som i "alt udlejet". Også kasserne med hjelme var tomme!! Der var lang kø efter os, og folk var meget utilfredse. Vi så os nødsaget til at gå i en sportsbutik og købe ski og skistøvler til ungerne, samt hjelme til os alle 4. (Vi slap så for endnu en times kø til skiudlejningen). Det blev den dyreste skiferie ever, og den sidste gang vi vælger Beitostølen. Iøvrigt dejligt med stolelifte, men kun på den ene side. Pisterne er noget korte.

J. Friberg 11/04 2007

SUPER LANGREND
Er i Beitostølen netop nu, havde først "vinter" ferie i uge 15 og skulle vælge mellem Paris eller skiferie, hvem vælger så Paris i 20g varme når man nu kan tage på skiferie i Norge.
Vi bor på Beitostølen lejligheds hotel i en dejlig veludstyret lejlighed med udsigt til bjergene, 3800 kr.
Her er massere af sne, fik 15 cm ny sne i forgårs, 300 km vel preparerede langrendsløjper, flere alpin løjper, men en del af dem er lukkede pga. lavsæson, det opdager man først ved billetlugen.
HUSK, proviant og udstyr hjemmefra, her er er rasende dyrt, 170 kr. for en pizza GISP.
Endnu en gang, SUPER LANGREND.

Karsten Poulsen 20/02 2006

alt for dyrt
Et hyggeligt sted med alt for dyrt. Hvorfor skal det koste 5 kr. at gå på toilettet? Hvorfor skal man nu betale 110,- for leje af hjelm når det på andre destinationer er gratis og hvorfor er liftkort priserne på niveau med de største steder i Norge? Svaret fik jeg af en ekspedient i skiudlejningen " Norge er jo verdens rigeste land - derfor!"
Vi må nok hellere tilbage til Hafjell og Hemsedal igen næste år.

Keld A 13/02 2006

Dejlig - men dårlig service
Som øvet NYDER af langrend kan jeg kun give topkarakter for terrænet. Skovløjper der giver sved på panden (Grøn 8) og fjeldløjper i fantastiske omgivelser (Blå 4).

MEN: Servicen i Skiudlejning elendig.
Eks 1: jeg havde problemer med tilfrosne bindinger. Svaret på min henvendelse var smarte bemærkninger i et belærende tonefald som "står de ude om natten!!??" (ja naturligvis, og hele dagen mens vi er på tur) og "du kan jo bruge varmt vand" (som vi aldrig har med på tur, sjovt nok). Jotak - vi har stået langrend i snart 20 år. Vi har ALDRIG haft problemer med tilfrosne bindinger. De skal bare smøres ordentligt, præcis som låsen på en bil...
Eks 2: Et par andre gæster havde problemer med slalombindinger, der ikke ville holde fast (pga sne mellem støvle og ski). Det klarede man ved demonstrativt at flå støvlen af skien og hamre den ned i gulvet...
Der står generelt "dumme danskere" i øjnene på de unge løver i skiudlejningen, som burde ha' et kursus i god service. Vi lægger trods alt MANGE TUSIND kroner i deres dyre biks.

Beitostølen er generelt dyr, hvilket mange åbenbart har fundet ud af. Flere "gengangere" kunne berette om stort fald i antallet af gæster i år.
Priseks.: Leje af langrendudstyr koster 520,-/6 dg. (den officielle prisliste er fra 2004 og holder ikke når man kommer derop!!) og de har kun "standard-tunge og brede begynderski" eller gamle, ramponerede brædder. Alpinudstyr 812,- og liftkort 1198,-. Toiletbesøg ved pisten koster 5,-. Aftenløb slalom koster også ekstra, selvom man har købt DYRT liftkort. Og hotelfaciliteter som fx svømmehal 90,- pr. gang.

Et godt tip: Bestil skileje og liftkort hjemmefra, hvis rejsebureau/arr. tilbyder rabat.

Min konklusion: Langrendsfolket synes at være lavt prioriteret i Beitostølen. Er du øvet og har egne ski, så kom glad. Er du ny og har brug for god, smilende service og vejledning, så ta' til Sjusjøen. Her er et fantastisk flot og varieret terræn - men kun langrend.

Til slut en hilsen til "kør-selv-folk": Turen fra Oslo er lang og på smalle veje, 50-80 km/t. I tilfælde af snevejr (ofte tilfældet i Norge) er den ikke for sarte sjæle! Regn med 10 timer fra Kbh i godt vejr og 12 timer, hvis det sner i nord...

PS: Bemærkninger omkring alpin-delen i dette indlæg er "andenhåndsberetninger". God ferie :o)

Braun 08/09 2005

Super
Jeg var i Beitostølen med 10. klasse, det var et super sted for os nybegyndere, og de øvede mente vist også at stedet var ganske okay. Det er et forholdsvist lille sted, hytterne er af svingende kvalitet, men meget hyggelige. Offpiste løbet ned gennem skoven mellem to af pisterne skal prøves, det er simpelthen for fedt. Ikke sidste gang jeg besøger Beito!!

Teresa 21/07 2005

Enig..
Jeg er enig med den person som skrev at langrend er sjovest...
Jeg var i Norge i 10 klasse med min efterskole, og det var bare dejligt...

Hans 14/12 2004

Langrend=super! slalom=kedeligt!
Jeg var i Beitostølen på en studietur og langrendsdelen af anlægget var kanon! Man må sige at Beitostølen virkelig lever op til sin værdighed som arrangør for store langrednsstævner. Slalomdelen var dog skuffende. Det er ikke stedet for øvede. Pisterne er for korte. Det var vel nok pga. at man konsekvent, (udenfor skiboom-sæsonen) har lukket ned for en stor del af pisterne et par dage om ugen for at spare på udgifterne. Så det er nok en god ide at undersøge dette før man drager afsted. Ellers et fedt sted til begyndere og børnefamilier.


Fie 30/12 2002

Fedt sted
Totalt fedt sted for ny og for de "gamle"
Håber snart jeg kommer igen ;o)

Jens Lykkegaard 12/10 2002

Begynder og familieterræn i særklasse
Beitostølen er perfekt til familier, hvor ikke alle er superskiløbere. Alpinbakkerne er bredde og der er mange muligheder for en langsom start. Den trænede alpinløber har mange muligheder her for at pudse teknikken af. Endelig kan man forsøge sig med telemarkski, som løjperne er oplagte til. Nedkørslerne er ikke lange, men til gengæld er der stort set ingen ventetid ved lifterne. Langrendssiden er unik både for den øvede og begynderen med mulighed for at løbe i læ blandt sneklædte graner eller på det åbne fjeld fra 4 km til 38 km lange ture. Bedst udbytte får man, hvis man anskaffer sig billet til lifterne, hvilket giver nogle bedre løjpekombinationer.
CHECK altid vejrudsigten