Min side - Mc

Mc
Alder: 52
Bruger siden: Jan 2006
Besøgte destinationer: 36
Dage på ski: 228

Seneste aktivitet
Mc har oprettet et nyt album
Mc har oprettet et nyt album
Mc har uploadet et nyt foto
Mc har uploadet et nyt foto
Mc har uploadet et nyt foto
Mc har besvaret et forum indlæg
Mc har besvaret et forum indlæg
Mc har besvaret et forum indlæg
Beskrivelse

Simply skiing nerd! Mere end 30 års rejser med brædder på - primært i Alperne. Gider ikke nordens frysebox og op ned - op ned. Næh, lad os få nogle højder og tynde luftlag, stå på en alpetop og nogle ordentlige lange nedfarter! Hellere 2-3 gange på ski om året end en daseferie på stranden!

Bedste skioplevelse (Cervinia)

Her var vi selvfølgelig også meget heldige med vejret! Uge 2 i januar kunne sagtens have stået på stiv kuling og lukning af lifter, i stedet fik vi 6 dage med høj sol og det fedeste skiløb! Grunden til at denne uge havner i TOP 3 alltimers af alle skiferier er bl.a den eventyrlige fede fornemmelse man får, når man kører nedad uafbrudt i 45 min. og 18km. Turen fra 3900m på Monte Rosa og ned til Valtournence er simpelt hen noget af det fedeste!

Nuværende annoncer i Køb og Salg

Besøgte destinationer

Besøgte destinationer

Skirejser

Uge 7, 1984
Rauris, 7 Skidage, Bus
OK lille område
Rauris var min første rigtige tur til alperne. Ikke et sted jeg vil tage tilbage til, men et fint lille område, som har nogle få men ok gode pister. Børnevenligt og ikke så overrendt.
Uge 5, 1987
St. Anton, 7 Skidage, Bus
What can I say... Simply the BEST in Austria
Behøver vist ingen yderligere præsentation. Simpelthen SPITZENKLASSE område, hvor du får alt hvad hjertet begærer af ægte skiferie! Super skiløb, super afterski, hyggelig by. Men lad være at tage dertil på børnenes første skitur. Der er simpelthen for meget gang i den. Det er primært et sted for de unge som elsker at feste.
Uge 7, 1987
Saalbach, 7 Skidage, Fly
Godt område med gode brede pister
Endnu et godt område i Salzburger skiamade området. Stort sammenhængende område forbundet med Hinterglemm. Godt skiløb med gode nedfarter for alle, måske især børnefamilier og lettere øvede. Ikke de voldsomme udfordringer for øvede, men ok allround pister trods alt. Havde det ikke været for en brækket tommelfinger, fordi jeg blev torpederet bagfra af en vildfaren dame, som ikke virkede voldsom erfaren på ski, havde det været en fed uge sammen med min fætter... Nu endte det i stedet for med besøg på hospital og gips op til albuen. Men ros til lægen, der nok godt kunne se skuffelsen i mine øjne, eftersom uheldet skete på første skidag! Han var væk i 5 min. og kom derefter tilbage med håndtaget af en skistav, som han bad mig sætte hånden ind i. Herefter rullede han gipsen herom, og jeg kunne - trods smerter - fortsætte med skiløbet ugen ud.
Uge 7, 1988
Samnaun, 7 Skidage, Tog
Sammenhængende med Ischgl
Har været der en del gange efterhånden. Snyd ikke dig selv for turen ned til Samnaun, hvor der er vildt billige og toldfrie varer at hente. Udfordringen kan være at få det hele med tilbage til Ischgl, især hvis det kræver en ekstra pose om armen! Men husk endelig at tage din største rygsæk med :-) Er stadig blandt mine TOP 5 områder i Østrig pga det meget varierede skiløb du kan få.
Uge 5, 1989
Wagrain, 7 Skidage, Fly
TOP 3 område Østrig
Super skiområde. Muligheder for gode lange nedfarter, og et godt og stort sammenhængende skiområde, der gør at du aldrig behøver at løbe på de samme pister i løbet af ugen. Tag f.eks over til Flachau, eller prøv turen helt over til Alpendorf eller måske Zauchensee. Der er uanede muligheder. Også et rigtig godt børneområde, idet pister i reglen er brede og overskuelige, og ganske få er sorte og decideret stejle. Pga områdets størrelse er der desværre også rigtig mange på pisterne. Undgå derfor om muligt uge 7, som udover at være vinterferie, er ABSOLUT dansker uge. Du kan ikke slå en prut eller bøvs i fred. Du risikerer sågar at møde din nabo! Har været der flere gange, men kun en gang i uge 7 - og det gør jeg aldrig igen! Men ellers er der ikke meget negativt at sige om Wagrain der har det hele til en god skiferie!
Uge 12, 1990
Selva Gardena, 7 Skidage, Fly
TOP område!
Flere ture til dette fantastiske skimega. Det er uden tvivl bland TOP 3 destinationer i italien. Om du bor i Canazei på den anden side af dalen, eller du bosætter dig i Ortisei eller Wölkenstein er et fedt. Alle lifter fører op til dette fantastiske område i Dolomitterne. STÆRKT vanedannende og klart anbefalesværdigt område med talrige udfoldelsesmuligheder. Om du er nybegynder, let øvet, eller skibums, så kan du få masser af udfordringer.
Uge 12, 1990
Wolkenstein, 7 Skidage, Bus
TOP 3 område italien
I fbm med besøg i Dolemitterne, hvor vi boede i Ortisei (Sct. Ullrich). Wölkenstein er også en rigtig fin og hyggelig by. Umiddelbart bærer det ikke præg af at være i italen, snarere en lettere tyrolerstemning. Eneste forskel er, at her kan du få læsevis af de ægte italienske pizzaer bagt i stenovn. Overvej hvor du vil bo i fbm med dit besøg i Dolemitterne, hvor du får kilometervis af velpræparede pister, så mange at du ikke når det hele på en uge! Men husk endelig den traditionelle Sella Ronda - en heldagstur rundt om bjerget.
Uge 3, 1991
Flachau, 6 Skidage, Bil
Ok skiområde
Allerede dengang et godt område der hang sammen med Wagrain
Uge 12, 1992
Val Gardena, 7 Skidage, Bil
Just LUV Dolemitterne
Konge skiløb for enhver smag, og så mange kilometer pister, at du aldrig når det hele på en uge.... Snyd ikke dig selv for Sella Ronda'en (Orange el. grøn alt efter sværhedsgrad). Bo f.eks i Ortisei den italienske del af Sct. Ullrich, eller ude i Wøolkenstein, og du har fantastiske muligheder for at nå hele området. Du kan også tage om og bo på den anden side af bjergmassivet i Canazei, som også er en rigtig lille alpeperle med små hyggelige stræder. I Canazei er der dog kun en hovedlift op fra byen, som derfor godt kan give anledning til lidt kødannelser.
Uge 52, 1994
Sjusøen, 7 Skidage, Bus
IKKE for alpinister - men ok hytteland
Primært anvendt som opholdsområde i fbm med skiløb i Lillehammer på Hafjell og Kvitfjell. Der er et par enkelte små og korte alpinbakker på fjeldet (Nordseter), men det er ikke her man tager til for at løbe alpint!
Uge 5, 1995
Montgenèvre, 7 Skidage, Bus
Godt overset område
I fbm en tur til Sestriere var jeg så heldig at opdage dette lille men totalt (på det tidspunkt) oversete lille franske perle. Vi havde nærmest pisterne for os selv... og 50cm nysne og total powder gjorde bestemt ikke oplevelsen mindre. Liftkortet der gælder til Sestriere og Sauce D'Ulx gælder også for dette område. Bestemt et besøg værd!
Uge 5, 1995
Sauze d´Oulx, 7 Skidage, Bus
Sammenhængende med Sestriere og Mont Genevre
Stort og alsidigt område. Eneste aber dabei er, at italienerne lukker lifterne så snart vi er over 5 sek/meteren. Snyd ikke dig selv for en tur eller to til den franske side, Mont Genevre, som er et rigtig godt men lidt overset område. Tag bussen om morgenen, så det passer med at lifterne åbner. Så får du de fedeste 2 timer om morgenen med super powder sne under brædderne.
Uge 5, 1995
Sestriere, 7 Skidage, Bus
Sammenhængende med Sestriere og Mont Genevre
Stort og godt italiensk område. Hænger sammen med Sauze D'Oulx og ikke langt fra det skønne Mont Genevre i Frankrig, som du endelig ikke må snyde dig selv for. Italienerne har det dog med at lukke lifterne hvis det blæser bare en smule.... Det kan godt give lidt malurt i bægeret, når nu man har ofret det store liftkort!
Uge 52, 1995
Hafjell, 6 Skidage, Bil
Et af Norges bedre alpin områder
Uge 52, 1995
Kvitfjell, 7 Skidage, Bil
Et af Norges bedre alpinområder
Stadig for koldt og for meget op/ned til mig i længden.... men som julehyggetur for familien ok
Uge 52, 1995
Lillehammer, 7 Skidage, Bil
Et af Norges bedre alpinområder
Stadig for koldt og for meget op/ned til mig i længden.... men ok som julehygge familietur
Uge 52, 1996
Isaberg, 1 Skidage, Bil
Udelukkende til opvarmning til årets skiferie
Ok til en enkelt dag. Men lidt for crowdet på en lørdag. Tag derop på en hverdag om muligt. Eller tag til Vallåsen som også er ok som opvarmning
Uge 4, 1997
Ischgl, 7 Skidage, Tog
Prægtigt skimega - DYRT men godt
4. gang i iscghl.... som nu også begynder at blive FOR turistet og temmelig dyrt. Stadig en oplevelse at tage turen over grænsen til Samnaun.... I år lykkedes det at "smugle" en 3L Johnny Walker med indover.
Uge 10, 2006
Berchtesgaden, 2 Skidage, Bil
Skrækkelig uge!
4 dage hvor vi blev begravet i sne... herefter tøvejr og plus 10gr. !!! En lille hyggetur med familien ttil et lille "begynder-område" skulle have været en stille og rolig rar oplevelse, men endte i stedet i et mareridt! Sikkert et fint lille område hvis vejret arter sig, men kan absolut IKKE anbefale det i snevejr, for så lukker alle lifterne ned!
Uge 4, 2008
Altenmarkt / Radstadt, 4 Skidage, Bil
Hyggelig by the home of ATOMIC
I fbm med besøg i Salzburgerland. og Wagrain/Flauchau/Zauchensee området... Ok lille område med hyggelige skovpister og rigtig hyggelig by
Uge 52, 2008
Canazei, 6 Skidage, Bus
Dejligt gensyn med Dolomitterne
Efter en mareridtstur i Bus, som vi kun hoppede på pga Slopetrotters usansynlige gode tilbud på 500kr t/r pr. snude (kører normalt ikke i bus, og kommer ALDRIG til det igen!!!), hvor vi pga sne sne og atter sne fra DK og hele vejen ned, endte med at sidde i en bus i 36 timer!!! (Hviletidsregler, chaufførskift, hjulskift osv)havde vi trods alt en skøn juleferie med familien i det italienske... Det er stadig et rigtig fedt område, som du slet ikke kan nå at udforske helt på blot en uge.
Uge 2, 2009
Maria Alm, 4 Skidage, Bil
Godt mindre område
Maria Alm giver mulighed for at løbe helt over til Mullbach. En tur der lige kan nåes på en dag frem og tilbage. Nye lifter har i de seneste år fået området til at hænge bedre sammen, så du nu undgår bus. Ialt omkring 150km pister godt sammenhængende mix af røde og primært blå pister, men også et par enkelte sorte skrig. Der er tale om "skov-pister" som alle ligger under 2000m trægrænsen, men pga de højtbeliggende omkringliggende bjerge, er her i reglen god sne - ihvertfald tidligt på sæsonen. Godt sted at løbe nogle dage eller 3, men efter min mening for småt til en hel uges skiferie.
Uge 2, 2009
Livigno, 7 Skidage, Bil
Blandt vores TOP 3 område italien
Vores 5. tur til Livigno. Stadig et fedt område med fantastisk skiløb pga den altid gode sne, som der i reglen er rigeligt af. Hyggelig lille by, med overkommeligt prisniveau og "toldfrit" som dog primært giver besparelser på parfume, spiritus og elektronik. Godt børne og familiested, men i længden bliver det lidt kedeligt at skulle vælge mellem Carosellos siden og Mottolino siden. Godt at de har fået en ny kabinelift i den anden ende af Carosello siden, det giver trods alt et bedre flow. Bedste piste er stadig efter min mening den røde nedfart mod schweizer siden, også kaldet "fryseboxen". Her er der altid super sne.
Uge 4, 2009
Mühlbach, 4 Skidage, Bil
Godt lille område
I fbm en herretur til Maria Alm oplevede jeg dette lille men fine område, der sidenhen er udbygget med nye lifter så du nu har ialt 150km sammenhængende område. Tag f.eks fra Maria Alm om morgenen og løb hele vejen til Mûhlbach hvor du kan spise frokost. Så passer det lige med at du kan nå tilbage til Maria Alm om eftermiddagen når lifterne lukker.
Uge 3, 2010
St. Johann in Pongau, 4 Skidage, Bil
Lille men ok
Sidste besøg i fbm med tur til Salzburgerland, hvor vi løb i Maria Alm, Dienten, Mühlbach, Alpendorf, Wagrain of Flachau. Ikke det store vilde, men ok skovnedfarter. Som regel godt med sne først på sæsonen, da der pr definition falder en del i denne del af Salzburgerland - trods den lave beliggenhed.
Uge 5, 2010
Zell am See, 7 Skidage, Bus
Bo her i stedet for inde i Zell am See
Har været der nogle gange efterhånden i fbm besøg af Zell am see og Kitzsteinerhorn gletcheren. Hyggelig lille bydel ikke langt fra selve Zell am See. Du kan ofte få lidt billigere Gasthaus eller Hotel i denne bydel, og stadig kun 5-10min kørsel til den noget større by ved søen. Kan godt være en bid vej ud til hovedliften, men der går busser hele tiden.
Uge 10, 2010
Kaprun / Kitzsteinhorn, 7 Skidage, Bil
BEDST på Kitzsteinhorn gletcheren
2. gang i Zell am See.... Lidt overvurderet område, som godt kan blive lidt for opkørt og crowdet. Men tag ud til Kitzsteinhorn og du får det fedeste off-piste og egentlig også ok pister generelt. lidt ærgerligt med træklifterne, DET må de have opgraderet.... men fantastisk med de nye kabiner de har fået lavet fra dalen og op, efter den forfærdelige brandulykke med toget op tidligere.
Uge 10, 2010
Zell am See, 7 Skidage, Bil
Godt allroundområde med mulighed for gletcherskiløb
Zell am See har vi besøgt nogle gange efterhånden. Der er meget godt at sige om området, som også har en hyggelig by med en særlig flot beliggenhed. Du kan dog bo billigere lidt udenfor Zell am See, eksempelvis i Schüttdorf, hvor der også er fine muligheder for at nå op i området. Zell am see byder som resten af Salzdburgerlands forholdsvist lavt beliggende områder på fint skiløb med brede lange nedfarter, primært blå og røde pister. Dog er der i Zell am See også et par af de skrappere sorte nedfarter, og så er der det lille "ekstra" område ude ved Kaprun. Dette overgåes dog klart af gletcherskiløbet på Kitzsteinerhorn, som er uovertruffent. Når du er i Zell am See sent på sæsonen, og der er begyndende grødsne på nederste del af pisterne i Zell am See, skal du simpelt hen unde dig selv at tage bus eller bilturen (cq. 20-30min) ud til gletcheren. Det er konge skiløb, masser af off-piste, men også gode velpræparerede pister. De har fået genopbygget nogle fine kabinebaner (2 ved siden af hinanden) efter det grusomme uheld med bjergtoget for nogle år siden. Og når du er oppe venter der dig det skønneste powdersne og masser af muligheder med de ialt omkring 100km pister. Zell am See hører til blandt vore foretrukne områder i Østrig udelukkende pga Kitzsteinerhorn gletcheren! Så enkelt kan det siges :-)
Uge 14, 2011
Stubaital, 6 Skidage, Bil
Fantastisk skiløb sent på sæsonen
Besøgte Stubaertal i påsken 2011, hvor vi boede i Neustift. Der er flere små hyggelige byer i dalen, som ligger nemt og fremkommeligt lige uden for Innsbruck (ca. 30km). Vi havde en fantastisk tur med konge skiløb på gletcheren, som har fine gode pister til alle ,men også fantastiske off-piste muligheder. Kan virkelig anbefale denne lidt oversete gletcher, som er på fuld højde med både Kitzsteinhorner gletcheren og Hintertux gletcheren. Eneste aber dabei er at der kun er én vej op, så kom i god tid om morgenen, da liftkøen bliver endog MEGET lang for de sløve.... Når vi kom ned i dalen om eftermiddagen var det 25gr. og høj sol. Hvem kan ønske mere... kombi vinter/sommerferie :-)
Uge 2, 2012
Valle d'Aosta, 7 Skidage, Bil
Kongen af italien! TOP 3 område
Om du vælger at bo i Cervinia eller nede i Valtournence er ikke afgørende. Her er i reglen masser af sne, og du kan nå områdets hovedlifter fra begge byer. Pga den høje beliggenhed (skiløb op til knap 3900m) kan der dog forekomme at være ret blæsende på de øvre lifter, som primært er kabiner. Derfor er der altid en risiko for at de lukker disse, og så kan du risikere at strande. MEN - det sker jo sjældent, blot du orienterer dig løbende. Til gengæld får du et konge område, som også hænger sammen med Schweiziske Zermatt, ialt over 350km velpreparede brede italienske boulevarder. Hertil kommer masser af muligheder for off-piste, og én af (mig bekendt) verdens længste nedfarter på knap 22km. Vi løb den et par gange på vores tur derned, og selvom vi næsten ikke holdt nogle puste ud pauser (vente på den sidste i flokken), så tog det alligevel 45 min. fra top til bund. Det ER altså en særlig fornemmelse, at få så lang en tur ned. Vi var heldeige med 6 dages høj sol tidligt i januar, og oplevede denne fantastisk eperle fra sin bedste side. men hold som sagt øje med blæsten og info på div. panorama oversigter langs lifterne, det betød desværre for os at vi kun nåede en gang om til Zermatt siden. Her er også super skønt, og bl.a mulighed for at løbe nogle skønne ture fra toppen af Monte Rosa massivet på bagsiden af Matterhorn (formidabel udsigt!), hele vejen ned til mere skovagtige pister, hvor du passerer små landsbyer. På schweizer siden er fuldt udbygget liftnet, og bl.a kører der også tog op ad bjerget. Alt i alt et helt igennem fantastisk område, som vi helt sikkert kommer tilbage til.
Uge 1, 2013
Bad Hofgastein, 6 Skidage, Bil
Regn i dalen - snestorm og tåge på toppen
Ok område, når ellers vejret arter sig.... Skiamade i Salzburgerland er generelt bare ikke særlig fedt når der er tø i dalene... Alt regnen faldt imidlertid som sne i terrænnet oppe på bjerget, hvilket gjorde at man enten kørte i tåge med dårlig sigtbarhed, eller i snestorm! De få dage med opholdsvejr var ok skiløb, ISÆR ude i Sportgastein, hvor du får god powdersne. Alt i alt ikke den fedeste tur pga vejret, til gengæld gode muligheder for varme udendørs termebad og godt med østrigsk charme.
Uge 2, 2013
Mühlbach, 2 Skidage, Bil
Godt gensyn med Hochkönig Mühlbach-Dienten-Maria Alm)
Et herligt gensyn med Hochkönigdalen hvor du kan køre königstour fra Mühlbach helt over til Maria Alm. Heldige med vejret, og super fin sne selvom du kun kan nå knap 2000m. De har udbygget området med flere nye hurtige stollifter, så man nu undgår at skulle køre i bus mellem byerne nede i dalen. Et godt sted med gode allround pister, og slet ikke overrendt.
Uge 2, 2013
Zauchensee, 6 Skidage, Bil
Salzburger skiamade - ét liftkort flere områder!
I fbm med tur til Skiamade området nappede vi nogle dage i Zauchensee-Flachau-Wagrain området. Lidt en blandet fornøjelse pga vejret, men klart bedst skiløb i Zauchensee og Flachau winkel området. Ja, Wagrain er da hyggeligt, og gode boulevardbrede pister (blå/grønne) men ikke de store udfordringer hvis man er til powder og off-piste. Synes iøvrigt også at Wagrain er en halvkedelig by, der sker bare ikke det store. Har hjulpet at de har udbygget liftsystemerne, og at Grafenberg er kommet lidt mere up to date med den nye kabine.
Uge 2, 2014
Alpe d´Huez, 6 Skidage, Fly
Dejlig januar sol i Alpe D'huez
Netop hjemkommet fra de franske alper, efter en uge i Alpe D'huez. En tur som vi havde set meget op til, idet man jo har læst rigtig meget godt om denne destination. Heldigvis sneede det mellem jul og nytår, og til al held faldt også en pæn dyne ny sne lørdag hvor vi ankom. Herefter fik vi en uge med fuld sol, og op til 17 gr. i dalen! Vi har ALDRIG oplevet så høje temp. i alperne i januar måned, og det betød selvfølgelig at alt under 2500m hurtigt blev ren slush og meget tung sne, som gik lige i syrebasserne! Derfor ekstra godt, at man kan komme op på gletcheren, bare ærgerligt, at mange pister er lukkede. Turen (på skyggesiden) ned mod Vaujany blev vores foretrukne, da man hurtigt bliver træt af at løbe på de to øverste pister på Pic Blanc gletcheren. Normalt skal man jo ikke brokke sig over sol og vindstille, men havde alligevel foretrukket frost så de kunne åbne mere af området. Hvad angår de gamle lifter, som flere beskriver som oldnordiske, er det sådan set rigtigt. Men man kan jo ikke indvende noget, når tingene hænger så godt sammen som de gør. Man kan komme fra A-B, og ja sågar fra A-Z. Alpe D´huez er et stort område med mulighed for masser af off-piste. Der er noget for såvel øvede som nybegynder, og ALLE kan få deres lyst stillet. Synes dog, at La Sarenne er stærkt overvurderet, de 16-17km folk beskriver som Europas længste piste, består af ca. 6-7 km ren transport glider på det nederste stykke! Det kommer ikke i nærheden af at være Europas længste - det ved vi som har været i Cervinia, og løbet fra 3883m ned i ca. 1500m til Valtournence! Og selvom det franske køkken normalt ikke får anmærkninger fra min side, var vi lidt chokeret over prisniveauet. 13Euro for en ganske ordinær pizza er lige i overkanten! Når man hertil lægger, at området åbenbart invaderes af fulde engelske youngsters, og de snart allesteds værende nyrige russere, er det forhold som trækker lidt ned. Men det opvejes trods alt af det gode vejr, stort set ingen liftkøer, alt fungerer på kryds og tværs, og du kan få stillet din lyst. Alpe D'huez havner trods alt på min top 5 set ud fra et skiløb synspunkt, og jeg håber at kunne opleve det i fuld vigør en dag!
Uge 16, 2014
Stubaital, 7 Skidage, Bil
Gensyn med Stubai Gletcheren - Påskeskiløb og høj sol
Herligt gensyn med den fede gletcher lige uden for Innsbruck. Vi boede i Neustift, hvor der er godt 20 min's kørsek ud til gletcheren. Til forskel fra flere andre år, oplevede vi denne gang sne i dalen, ja sågar snevejr et par dage, på trods af at Påsken i år lå midt i april. Der er masser af godt skiløb oppe på gletcheren, ca. 100km pister. Men det fede er, at du kan løbe overalt udenfor pisterne.... Og da vi fik masser af nysne mens vi var dér, var der dømt off-piste i den dybe powder..... Yihauu
Uge 4, 2015
Cervinia, 7 Skidage, Fly
Gensyn med Cervinia
Herligt gensyn med Cervinia. Denne gang fløj vi til Milano (565kr t/r !!!) og lejede en bil i lufthavnen. Alt var arrangeret hjemmefra, så det var bare at finde udlejningsselskabet (dem er der MANGE af), og afhente bilen. Det tager små 2 timer at køre til Aosta dalen. Det er simpelthen så let, bare lige ud af lufthavnen, direkte på motorvejen og derudaf. VI havde en dejlig uge, hvor vejret som altid viste sig fra alle sider. Vi nåede dog denne gang væsentlig mere skiløb på Zermatt siden i Schweiz, men havde også den "obligatoriske" dag med blæst. Og SÅ lukker italienerne desværre lifterne for et godt ord. Det betyder at man er "strandet" på Cervinia siden, og ikke rigtig kan komme op i højderne. Dermed er området pludselig et moderat og ret lille område, som hurtigt bliver kedeligt. Eneste plus er den altid gode Powdersne, og vi fandt så nogle lege områder nede i dalen. Selvom Cervinia er et dyrt område hvad angår mad og drikke, og portionerne bestemt ikke er prangende, vinder det altså meget på sit skiløb. Det kan så diskuteres, om det er det hele værd at investere i det store liftkort. 2.400kr er altså en sjat for 7 dg. på ski!!! Men igen; omkostningerne kan holdes nede på bolig og transport, og booker man i god tid (september), kan flybilletter ofte fås til vanvittige billige penge. Da det samtidig er meget billigt at leje bil i Milano (HUSK at tage billeder, så du har dokumentation for vognens tilstand ved afhentning), kan det dårligt svare sig at køre selv. Vi var 5 personer af sted, og boede oppe på bjerget lidt uden for byen. Men det fungerer fint, idet man kan køre på ski ned til byen om morgenen, og igen kan komme helt hjem til døren på ski om eftermiddagen. Cervinia by er ikke noget særligt, og du skal ikke vælge dette område hvis du elsker afterski! For os handler det hovedsageligt om skiløb, og her vil området stadig være på vores TOP 5, både pga den altid gode sne, men også for de fantastisk lange ture man kan løbe. Tag f.eks op på Monte Rosa Massivet med Matterhorn som helt fantastisk baggrundsbillede, og løb fra 3.883m ned til Valtournence i 1.500m En ca. 23km lang tur nedad, som godt kan strække sig over 30-45min. alt efter dit tempo. Hertil kommer, at området er et paradis for offpiste skiløbere. Vi løb i år offpiste overalt på plateauerne, eneste aber da bei var et par smadrede ski og et par huller på skibukserne :-)
Uge 4, 2016
Kaunertal / Fendels, 2 Skidage, Bil
Lille men godt gletcherområde
Dybt inde i Kaunertal finder man Kaunertalgletchren. Ikke noget prangende område, men ligger man dertil, at der næsten ingen mennesker er, så er det udmærket at have godt 30km pister at boltre sig på. Fine pister på kryds og tværs, og gode liftforhold - måske på nær lige på toppen. Til gengæld går der en helt ny kabine op til den italienske grænse, hvor du kan få en fed tur ned på den sorte piste igennem tunnel og hele svineriet. Hvis stolliften op fra bunden kunne fornyes med en kabine, ville området vinde en del. Men stadig ligger det som et godt alternativ, med sine godt 3000m, hvis der er slush ice i Fendels og Serfaus-Fiss-Ladis området.
Uge 4, 2016
Serfaus-Fiss-Ladis, 8 Skidage, Bil
Spændende område med udfordringer for alle
Serfaus-Fiss-Ladis ligger tæt på Sct. Anton og Lech-Zurs i Arlberg, og har derfor også forholdsvis høje bjerge et godt stykke over snegræsen. Området er rigeligt stort til en uge på skiløb, og alle kan få deres lyster styret, idet der er masser af røde pister, lidt sorte, og en del blå. Ønsker man god sne hvis vejret viser sig fra den milde side, anbefales den nordvestlige side ned mod Ladis. Ønsker man udfordringer med gode stejle pister skal man søge helt over i det østlige hjørne af Serfaus, hvor du kan komme op i godt 2.800m. Hele området er fint forbundet med primært kabine og stolelifter. Vi købte det store liftkort der dækker 6 områder, så du udover Serfaus-Fiss-Ladis kan køre på gletcheren i Kaunertal, det lille familieområde i Fenders, eller tage helt ud til Nauders, der grænser op til Schweiz. Alt sammen ligger indenfor en radius af godt 30km.

Fotos