Min side - Lone Np

Lone Np
Alder: 60
Bruger siden: Mar 2008
Besøgte destinationer: 19
Dage på ski: 158

Kontakt mig
Seneste aktivitet
Lone Np har besvaret et forum indlæg
Lone Np har besvaret et forum indlæg
Lone Np har besvaret et forum indlæg
Beskrivelse

Skiferie det er superskønt - at være udendøre en hel dag i god sne med blå himmel, solskin og frostgrader. Mange grønne, blå og røde sammenhængende lange piste og smuk natur. Hellere stole- end slæbelifte. Gerne en charmerende by med hyggelige caféer og restauranter og indkøbsmuligheder - og så helst ski in/out.

Bedste skioplevelse (Avoriaz)

Nuværende annoncer i Køb og Salg

  Lone Np har ingen aktiviteter under køb og salg

Besøgte destinationer

Besøgte destinationer

Skirejser

Uge 15, 1998
Hemsedal, 5 Skidage, Bus
Første gang på ski
Tænkte på det i flere år, men var først nu klar til min første skiferie efter at have gået til skigymnastik hele vinteren. Det var sjovt og lidt svært. Fik instruktør på, men vi var alt for mange på holdet til rigtig at lære noget. Prøvede mig lidt frem og mest med plov/pizza-stil. Ville have prøvet langrend, men blev lokket til alpin. Sneen var skøn, naturen var smuk og solen skinnede. Det er ikke sidste gang.
Uge 11, 2000
Hafjell, 5 Skidage, Bus
Nu vil vi på langrend
2. gang på ski. Ville nu prøve langrend. Fik instruktør nogle timer, og så afsted. Nej, hvor vi knoklede og svedte. Det var supersmukt mellem træerne og skønt klart vejr. Langrend er sværere end alpin, så måske er alpin lidt mere mig - og der er også lidt mere fart på ned ad pistene.
Uge 52, 2005
Valmorel, 7 Skidage, Fly
Skal vi ikke tage på skiferie?
Smukt som i et eventyr. Puddersne overalt. Hvor var det skønt at være på ski igen efter flere års pause. Både børn og voksne var på skiskole om formiddagen - god investering. Hyggelig, men noget slidt lejlighed. Charmerende og pæn bilfri by med fin afterski og gode spisesteder. Meget anbefalelsesværdig. Vi kommer igen.
Uge 4, 2007
Valmorel, 7 Skidage, Fly
Valmorel skal igen afprøves
Hov...hvor er sneen. Der var, men det kunne have været bedre. Stadig lige dejligt sted, som vi nu var mere fortrolige med. Pragtfulde lange ture over mod St. Francois. Gentog skiskole for børn og voksne (ESF) - fortsat godt givet ud. Barnet høster medaljer og klarer blå og røde piste. Vi snupper lige en uge mere.
Uge 5, 2007
Valmorel, 7 Skidage, Fly

2 uger skiferie - er næsten en hel skibums :-) Lidt øv, så skal der vaskes tøj (ejer ikke udstyr til to uger). Hellere 2 gange en uge end 1 gange to uger på en sæson. Selvom det er total antistress med to ugers skiferie. Benene og fødderne havde det faktisk bedre i den anden uge - havde vel vænnet sig til torturstøvlerne.
Uge 14, 2007
Les Deux Alpes, 7 Skidage, Fly
Påskeferie på ski
Sidst på sæsonen - op til påske. Sneen var slidt, men der var nok på pisterne ved gletcheren og højt op i terrænnet ellers var sne en mangelvare. Stod i kø op til 30 min. om morgenen ved kabinelifterne og et ikke særligt effektivt liftkortsystem. Men oppe i terrænnet var der plads nok og smuk natur. Mange dage med meget sol. Tog en tåget dag ned i dalen til hyggelig fransk landsby, Venosc. Boede på hotel med ½ pension. Lejlighed er en fin løsning, men det her var for fedt! Lækker mad til morgen og aften - ingen indkøb og opvask. Barnet fik også et par legekammerater på hotellet.
Uge 4, 2008
Kongsberg, 1 Skidage, Bus
Vi kunne ikke styre os længere
En lille opvarmningstur inden årets skiferie. Sneen var fin og god. Dejlig dag, hvor vi havde pisterne næsten for os selv. Blev lokket på sort piste for første gang, men den var nu ikke så krævende. Barnet syntes dog, det var for anstrengende med kun en skidag og så rejsen frem og tilbage indenfor samme døgn.
Uge 11, 2008
Valloire, 7 Skidage, Fly
Ægte fransk by med stil og charme
Charmerende og hyggelig by med smukke omgivelser. Fornuftigt prisniveau. Dejligt overskueligt skiområde med sammenhængende pister. Vejret og sneen var blandet fra perfekte forhold til øsregn. Boede på hotel med ½ pension - meget lækker mad.
Uge 52, 2008
Avoriaz, 6 Skidage, Fly
Pragtfuldt sted
Var på skiferie i Avoriaz i julen. Masser af sne i terrænet, høj klar blå himmel og solskin. Smukke sneklædte bjergtoppe. Mange lange blå og røde piste - især flotte gennem lærkeskovene og med god sne. Tog en dag en lang og smuk tur til Schweiz, hvor vi næsten havde pistene for os selv. Hyggelig og charmerende by med mange gode caféer og restauranter, men også supermarkeder med passende udvalg. Julefyrværkeriet d. 24. var imponerende. Boede i danskejet lejlighed - den var lille, men rigtig velholdt, funktionel og hyggelig.
Uge 11, 2009
Passo Tonale, 6 Skidage, Fly
Skøn italiensk skiferie
Sneen var supergod (det bedste vi har oplevet) og pistene skønne med god variation. Naturen er smuk med flotte sneklædte bjergtoppe. Der er nogle dejlige lange røde og blå piste samt lækre skovpiste i retningen mod Ponte di Legno. Vi nåede ikke helt til Temu eller gletcheren i denne omgang. Barnet satte især pris på funparken og at området er så overskueligt. Tonale by består alene af et par gader med hoteller og caféer, så den er kedelig og ucharmerende, men meget overskuelig. Prisniveauet, servicen og venligheden er helt i top. Vi boede på et pænt rent hotel med ½ pension og wellness 200 m fra liften. Maden var ok (dog ikke helt så god som i Frankrig). Vi var også heldige med vejret og blev solbrændte, selv om det var en del overskyet. Alt i alt en rigtig dejlig skiferie.
Uge 4, 2010
St. Francois Longchamp, 2 Skidage, Fly
På udflugt
Et par af dagene løb vi til St. Francois Longchamp, som er sammenhængende med Valmorel. Dejlig lang tur i smuk natur. Foretrækker dog at bo i Valmorel, som er større og har flere faciliteter.
Uge 4, 2010
Valmorel, 6 Skidage, Fly
Valmorel for 3. gang
3. gang er lykkens gang. Havde en dejlig tur til Valmorel. Fik løbet overalt i området og tjekket alle piste af - dog ikke de sorte. Vejret var blandet - 2 dage med perfekt vejr og 4 dage med blandet - skyerne hang lavt og sigtbarhed var begrænset, underlaget var iset, men vi var ude at løbe på ski alle dage. Byen og terrænet er lige så skønt, som vi huskede det. Denne gang boede vi nær hovedgaden og hovedliften i en pæn og funktionel lejlighed. Det er ikke sidste gang vi skal til Valmorel, men vi holder nok en pause på 3-4 år.
Uge 11, 2011
Sauze d´Oulx, 2 Skidage, Fly
Kærlighed ved første blik
2 af de 3 dage med klart vejr og hvor gondolen var i gang, løb vi fra Sestriere til Sauze d'Oulx. Det var gudeskønt - kan i den grad anbefales. Har skubbet Avoriaz ned på 2. pladsen i min private top 10-liste over skisportssteder. Avoriaz kom nu på 1. pladsen igen efter besøget i 2012.
Uge 11, 2011
Sestriere, 7 Skidage, Fly
Italien er et super skiland
Var blevet anbefalet Sestriere i Italien som et super skisportssted. Det startede med stort snefald, da vi kom. Det var godt for pistene, men desværre var der først 4 dages tåge. Herefter blev vi belønnet med 3 dage med smukt klart vejr, frost og solskin. Sneen var supergod, pistene som brede boulevarder, lidt blandet mht. til hvor velpræparerede de var. Vi faldt pladask for området Sauze d'Oulx. Vi vil dog hellere bo i Sestriere end midt i terrænet i Sauze d'Oulx. Byen er rimelig hyggelig og har et godt udvalg af butikker. Foruden et utal af sportsforretninger, er der fine forretninger i arkaderne (bager, slagter, konditor, supermarked etc.) med div. specialiteter. Vi boede i en nyere funktionel lejlighed med fine hotelfaciliteter (pool, restaurant, supermarked) (Villagio Olimpico) nær pist og lift Prisniveauet er bedre end Frankrigs, og maden er lige så god. Vi nåede så ikke Montgenevre, som er den franske del af den 400 km store Mælkevej (Via Lattea), pga vejret i ugen. Det kan vi have tilgode til næste år (måske).
Uge 6, 2012
Avoriaz, 7 Skidage, Fly
Avoriaz igen
Så blev det igen Avoriaz. Det holder nu også 100%. Sneen og pistene var perfekte i uge 6, men aldrig har det været så koldt før, minimum -25 grader og lidt blæst. Kriterierne var igen denne gang - godt skiterræn, hyggelig by, kort transfer fra lufthavn. Det blev også genkendelsens glæde - supergodt charmerende sted. Transfer kommer nu til at tage længere end forventet, fordi flyet fra Billund ikke kunne lande i Chambery pga blæst og derfor blev sendt til Grenoble. Kort transfer kræver, at du flyver Kbh.-Geneve. For os er det bedst at flyve fra Billund, men perfekt er det ikke, da flyet ender i Chambery eller Grenoble, hvor der er total kaos fremfor Geneve. Til gengæld er Billund dejlig at rejse fra - nemt, overskueligt og hurtigt med tjek-inn.
Uge 6, 2013
St. Francois Longchamp, 2 Skidage, Fly
Nu vi var i nærheden
Da vi var i Valmorel, tog vi på udflugt til St. Francois Longchamp et par gange. Det er dejligt ok med gode bredde velpræparerede piste, men Valmorel er væsentlig mere charmerende og interessant. Så bo i Valmorel og tag på tur til St. Francois Longchamp det er helt fint.
Uge 6, 2013
Valmorel, 7 Skidage, Fly
Holder sig på sikker kurs
Jeg elsker at komme til et godt skisportsted og vi er blevet forelsket i Avoriaz og Valmorel - godt skiterræn og hyggelige byer. Jeg kunne nu godt tænke mig at prøve et nyt sted - Italien er også skønt - det kunne være Livigno, Champoluc eller Sestriere. Men nedstemt af resten af rejseselskabet - hvorfor gamble, når nu vi ved, at Valmorel eller Avoriaz er perfekt til os. tja... Hvorfor ikke prøve La Rosiere, Les Menuires eller Alpe d'Huez? for at prøve et nyt fransk sted. Og norske destinationer - det kan jeg vist kun drømme om.
Uge 6, 2014
Valmorel, 6 Skidage, Bil
Stærkt vanedannende
Uge 7, 2014
La Rosière, 6 Skidage, Bil
Hygge - smuk natur - fransk/italiensk
Uge 7, 2014
La Thuile, 6 Skidage, Bil
Pist - pizza og pasta
Uge 7, 2015
Alpbachtal, 6 Skidage, Bus
Østrig - skiferie i Tyrol
Uge 7, 2015
Wildschönau, 6 Skidage, Bus
Østrig - skiferie i Tyrol
Uge 52, 2015
Tignes, 6 Skidage, Fly
Tignes
Uge 52, 2015
Val d´Isère, 6 Skidage, Fly
Val d'Isere
Uge 12, 2016
Alpbachtal, 6 Skidage, Bus
Alpbachtal - påsketur
Uge 12, 2016
Wildschönau, 6 Skidage, Bus
Påsketur
Uge 7, 2017
Andalo, 7 Skidage, Bus
Uge 7 tur til Italien
Uge 10, 2017
Andorra, 6 Skidage, Fly
Uge 7 tur til Italien

Fotos

Lone Np har ikke uploadet nogle fotos