Anmeldelse af Val Gardena

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Bo Ratz 15/02 2018

Sella Ronda
HejBlot en hurtig kommentar...Sella Ronda kan tages på flere måder. Hvis man tager den grønne rute er der kortere skiløb og flere lifter. Den er derfor nemmere at tage for ikke så øvede skiløbere. Men der kan forekomme meget liftkø. Tag i stedet den orange tur, hvor pisterne er meget længere. Det har den fordel, at skiløberne er mere spredt i området og derfor opstår der mindre liftkø. Selv i uge 7 kørte min familie med børn der er øvede turen på 5 timer inklusiv pauser. Start hvis I car et valg gerne fra Corvara. Der er tydelig skiltning hele vejen rundt. Hold pause i Val Gardena på Edelweis... helt fantastisk udsigt!God tur.

Nicolai Kanstrup 23/02 2011

Stort, varieret og god mulighed for solskin
I uge 4, 2011, gik turen til Val Gardena, som er et område der ligger i forlængelse af den mere kendte by Canazei.

Val Gardena er byen hvor hyggen har hjemme, der er masser af caféer og restauranter. Knap så mange barer og diskoteker.
Når solen stiger op over bjergtoppen har man et valg af muligheder, man kan kører rundt i Val Gardenas lokal område, Seiser Alm, hvor der findes gode brede grønne, blå og røde piste, samt en 2 lærke snowparker, en let og en svær.

I Seiser Alm kan der godt være koldt, derfor kan det være en god idé at kører over mod St. Christina, som er på vej mod Canazei. Herover findes der masser af muligheder med en vm-pist, samt mange sorte og røde. Muligheder er lidt begrænset hvis man har nybegyndere med, som færdes bedst på de blå. Dette er en skam, for kommer man først forbi de lidt stejle og nogle gange isede røde/sorte åbner der sig et vælg er lækre piste, lige fra helt flade blå til sorte til snowparks og god offpist.
Turen over til St. Christina, eller videre over kan tages på ski, eller i bus.

Er man nogenlunde kørende kan man tage en dags tur rundt om bjergmassivet Zella. Dette er en oplevelse hvor man ser mange forskellige områder og landskaber, der er en rigtig hyggelig og flot tur, men vær opmærksom på at den kan være lang hvis man kører hele vejen rundt. Regn med at brug det meste af dagen.

Vil man gerne opleve en solidt natteliv skal man nok bevæge sig mod Canazei. Desværre kan man ikke komme der over med bus.

Konklusionen på Val Gardena er at det er et sted hvor der er plads til alle, dog vil jeg fraråde det til helt nybegyndere. Byen er rigtig hyggelig hvor der er mange muligheder, med undtagelse af bar/diskotek

Claus Bundgaard 04/12 2005

Val Gardena beskrivelse
Sella Ronda - Dolomitti superski Marts 2005

Det store skiområde Dolomitti superski / Sella Ronda ligger I Norditalien ca. 3 timers kørsel fra München og 70 km fra Brennerpasset. Afstand fra motorvejen er ca. 30 km.

Orientering
Området er centreret omkring bjerget Sella. Navnet Sella Ronda henfører til rundkørsel om bjerget Sella.
Forestil dig en urskive med tallene 1 til 12. Ved tallet 10 og bort fra urskiven ligger dalen Val di Fassa. På selve urskiven ligger byen Wolkenstein/Selva. Længere ude i dalen som hedder Val Gardena ligger St. Christina og endnu længere ude St.Ulrich/Ortisei. Da området ligger i et tosprogligt område har byerne både et tysk og et Italiensk navn.
Ved tallet 6 på urskiven ligger Canazei i Val di Fassa.
Ved tallet 4 findes Arabba og derfra kan man komme op til gletscheren Marmolada i 3350 meters højde.
Ved klokken 2 findes Alta Badia og Corvara.
Ved kl. 12 finder man Colfosco.

Liftkort
Et 7 dages liftkort til en voksen kostede i uge 7 i år 2005 201,€.
Liftkortene er nu elektroniske og fungerer nærmest som en brobizz. Man stopper sit liftkort i en venstre jakkebrystlomme og en scanner finder selv ud af at registrere, at nogen vil gennem adgangslågen som åbner automatisk. Altså ikke noget med at stå og fumle med billetter og kolde fingre. Med dette kort har man adgang til 1200 km pister totalt. Det kræver dog, at man skal køre bil for at nå dem alle. Jeg anslår at ca. 400 - 500 km er direkte forbundne med lifte, ski og skibus. Liftkort kan købes separat til hver sin dal. Det er der ikke meget sparet ved, og hvorfor tage til et af de store områder, hvis man alligevel vil løbe på den samme bakke ? Jeg vil stærkt anbefale at købe ”Super skipas”

Skibus
I de enkelte dale kører der skibusser i pendulfart. Man skal købe et ugekort til skibus for 3 € og så kan man køre alt det man vil. I myldretid kører busserne med interval 15 til 20 minutter. Står man på bussen kl. 09 i den vestligste udkant af Val Gardena / Ortisei, så kan man stå på liften i Wolkenstein kl 09.30.

Beboelse
I området er det normalt, at man bor nede i byerne i private lejligheder eller hoteller. Priser kan variere meget. I år 2005 gav jeg 450 € for en uge i en 10 år gammel lejlighed med kombineret køkken/stue, hvor der var udtræks sovesofa til 2. Dertil et stort soveværelse med 3 vinduesfag. 2 bad/toiletter og en ca. 5 m2 entre. Meget tilfredsstillende.
Se www.cesaploner.com
Afstand fra huset til skibus 150 meter ved endestation i Ortisei.

Priser
Liftkort for voksen 201,-€ for 7 skidage i uge 7. På restaurant spiste 4 voksne varm mad for 50 til 55 € til frokost med øl, sodavand kaffe og kakao. Det var nærmest ligegyldigt hvilken restaurant man valgte, da der ikke var stor forskel på priser. Der ingen økonomiske grunde til at tage proviant eller andet med til Italien, og der er udmærkede indkøbsmuligheder for dagligvarer.

Skiløbet
Rundt om Sella kan man altid finde terræn, vejr og pister af forskellig slags, så der er noget for enhver og anslagsvis ca 600 km forbundne pister. Der er skiltet rundt i terrænet, således at man følger orange skilte den ene retning og grønne skilte den anden retning rundt. Det kan de fleste finde ud af. Turen rundt om Sella kan gøre på ca. 5 timer, men det er selvfølgelig meget op til ens skiløb, temperament og pauser. Der er pænt med restauranter og barer rundt i terrænet.
Fra Arabba kan man komme op på Marmolada gletscheren. I Val Gardena er der ved Ortisei et stort område ved navn Seiser Alm med blide bakker. I dette område er der mange restauranter, og der er anlagt spadserestier, hvor der også køres med hestetrukken kane. Er der nybegyndere med, er det måske et godt terræn at tage den første dag i.
Ved St. Christina kommer en sort worldcup piste ned til en liftstation. Til dette punkt er der forbindelse over til den anden side af dalen med et underjordisk tog ( funnicular ). Systemet er nystartet December 2004.

Tilrejse
Vi kører dertil i egen bil og regner med ca. 16 timer i egen bil. Generelt er der 2 ruter. Over Kassel og Würzburg til München og gennem Østrig. Alternativt over Hannover, Magdeburg, Halle, og München. Jeg har af en tysker fra Dortmund fået anbefalet at køre over Garmisch Partenkirchen for at undgå München, men har ikke selv prøvet.
Jeg kan ikke anbefale at prøve Fernpass ved Pfronten, Kempten og Füssen, da det på grund af kø i passet tog 24 timer bare til Østrig.
Er man bange for kø ved Elbtunnel kan jeg anbefale at køre øst om Hamburg ved at dreje fra A7 ved frakørsel 17 mod Bad Segeberg ad rute 206. Ved Bad Segeberg ad A 21 mod Hamburg, Bremen. A21 er så ny, at en del kort stadig viser motorvejen som rute 404. A21 støder ind i A1 mod Bremen og siden kommer A7 mod Hannover.
Jeg vil stærkt anbefale at køre om natten for ikke at parkere sammen med alle de andre skiløbere ude på motorvejen. Man skal af trafik og kø hensyn være forbi München kl. 06.00 lørdag morgen. Kører man fra Randers fredag kl. 16.00, kan man fint nå det, og så er man klar til at stå på ski lørdag.
Man skal have motorvejsvignette for at køre i Østrig, 60 kr. for 10 dage.
Det koster 8 € at køre over Brenner og 3 € på det Italienske stykke motorvej. Når man er kommet over Brenner, kører man mod Verona ad A22. 52 km syd for grænsen Østrig/Italien kommer frakørsel 78 skiltet som Chiusa/Klausen mod Val Gardena ad rute 242.


Vejret
Dolomitterne er et meget solrigt område ( 80 % af tiden) og alle chancer taler for godt vejr i en skiferie


Internet.
Se http://www.dolomitisuperski.com
Mail: info@dolomitisuperski.com
Da hver dal og by forsøger at sælge sig selv, kan det være lidt vanskeligt at finde ud af, at det er et stort sammenhængende system, når man får brochurer hjem. Når man er på stedet er det nemt at finde rundt.

Claus Bundgaard
Rypevej 4
Assentoft
8900 Randers tlf.: 8649 5421


Anette Pedersen 01/02 2005

Altid super skiløb
To ting man altid kan regne med i Val Gardena området er SOL og lækre pister. Vi har efterhånden været dernede 5-6 år i træk og bliver nok aldrig trætte af området, som både byder på brede selvtillids-pister og udfordrende World Cup pister. Eneste minus er, at der kan være ret mange mennesker (især hvis man som vi tager afsted i uge 7), og trods et virkelig effektivt liftsystem, kan der visse steder på SellaRonda'en opstå "flaskehalse". Det kan anbefales i stedet at tage afstikkere fra ruten (fx ved Corvara og Alta Badia)

Rasmus 23/01 2003

Garanteret sne og i den grad også sol!
Sidste år i uge 7 var på ski i Val Gardena. Godt nok boede vi i St. Christina, men det er i samme dal. Som man måske nok kan huske var der katastrofalt lidt sne nede i alperne/dolomiterne sidste sæson, men dette var intet problem. Italienerne laver det bedste kunstsne man overhovedet kan forestille sig.. det føles 99% naturligt. Godt nok vil det havdet været pænere at se på en hvid top end en brun. Når man står på ski i Val Gardena skal man helt sikkert tage "Sella-Ronda" turen. Det er super skiløb med masser af varierede løjper. Derudover kan jeg råde at tage op til "Marmelade" Gletcheren, der finder du den aller bedste sne..
I år går turen til Canazei (Ret nærtligende), og jeg glæder mig helt vildt...

MVH.
Rasmus

Henrik Andersen 18/01 2002

Megastort
Utroligt stort område med megen variation i både landskab og pister. Et godt alternativ til de østriske destinationer.
Sne er meget kompakt men yderst velpræpareret der holder hele dagen. Selv ved meget lidt sne fald er pisterne altid perfekte.