Anmeldelse af Passo Tonale

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Henrik Sund Christensen 18/01 2020

Mangler en ski makker K/M til uge 7 Passo D Tonale
Mit navn er Henrik Sund ChristensenJeg skal afsted uge 7 med vennernes skiklub fra ÅrhusJeg køre selv til Italien. Desværre er min søn blevet forhindret i at tage med i billen er der plads til en mere. Vi er to der kan køre. Bussen er fuld. Derfor har jeg valgt at køre selvDen gruppe jeg er afsted med er en blanding af voksne og unge og børn120 skiglade mennesker. Vi bor på Hotel i Ponte Di Ligno ½ pension og skøn Well ness bad og sauna I der en frisk der vil med Giv lyd på 21420902 Ski godt Hilsen fra Henrik Sund Christensen

Jakob Jensen 13/02 2019

Mest til børn og begyndere
Udemærket og billigt skiområde som dog nok mest er til børn og begyndere. Området er ikke overrendt og har en størrelse hvor man hver dag kan opleve noget nyt. Der er dog nogle sorte pister i bl.a. 3000m som godt kan udfordre de rutinerede. Skiskolen som var booket gennem Northlander var rigtig god, og mere seriøs/prof end fx. Wagrains som vi oplevede sidste år, hvorfor vores børn lærte at stå rigtig godt på ski. Lift systemet er ok, det meste er stolelifte, man kan helt undgå tarlerken lifte. Maden var skuffende generelt, og præget af turisme. Vi havde rigtig god sne i slut januar og masser af solskin.

Tom Jensen 23/01 2018

Skal være billigt
Sidder lige nu 01/2018 på Residence Anna i passo tonale. Vi er 6 afsted inc 2 børn på 10/11 år. Vi er afsted med slopetrotters. De får helt sikkert 5 ud af 5 stjerner. Så dem kan jeg varmt anbefale. Selve området og byen imponerer mig derimod ikke. Det er et super flot landskab og man kan få nogen super flotte ture. Desværre er pisterne ikke rigtig sammenhængende, og umiddelbare længste tur er på 4,5km. Så meget liftkørsel og korte ture ned igen. Plus det er meget svært at komme på tværs af det hele. Så vil anbefale man lige studerer pistekort inden man vælger passo tonale, om det er den slags kørsel man vil. Nærmest ingen hernede taler engelsk. Syntes deres opmærkning af pister og lifter er dårlig. Ingen pisteoversigter ude i området. Vi fløj til Innsbruck og så bus derfra ( 4 timer ) så lang transfer. Så alt i alt ikke et sted jeg regner med at komme tilbage til. Så heller Østrig eller Frankrig hvor jeg har været forskellige steder. Medmindre prisen er tilpas lav.

Bent Andersen 10/01 2016

skiferie over nytåret
Så blev det til Passo tonale, og vi er vist alle (2 voksne 2 børn 10,15) enig om at det ikke er sidste gang vi kommer der. vi manglede sne men det kan de jo ikke gøre for og de gjorde alt hvad de kunne for at lave sne, pisterne hænger rigtig fint sammen og man kan virkelig kører langt uden at tage liften, en blanding af italiener røde og blå ( jeg vil sige de er light farver set i forhold til Østrig) gør kørslen varieret og sjov for alle. vi kommer også i livigno og sammeligner med dette, her er vi kommet frem til at pisterne er lige gode men bylivet (ikke afterski) er meget bedre i livigno, hvis man er til by hygge er det ponto d Legno ved Passo tonale man skal bo i.
Alt i alt fed ski masser af pister hvor hele familien kan være med, og priserne er ok

Se profilen for ski-foer-arbejde
ski-foer-arbejde 03/03 2011

Super område for begyndere og offpiste folk
Vi besøgte Passo Tonale i uge 5 2011. Vi var 2 knægte 10 og 8, nybegyndere, 4 voksne hvoraf 2 var begyndere og 2 meget erfarne skiløbere.
Generelt kan man sige om Passo at byen er rimelig kedelig, et antal nyere hoteller og pensionater samt lejligheder langs vejen i dalen, men når det så er sagt, er der kun positive ting at sige om dette skiområde.
Ski og støvleleje ligger klart i den billige nede af skalaen og det gør skiskolen også, uden det går ud over kvaliteten. Drengene og de 2 voksne var på udmærkede hold af blandet nationalitet og ingen havde problemer med indlæring, allerede efter første formiddag blev der kørt blå pister uden problemer.
Alle formiddagene hvor skiskolen kørte fra 9 til 12 udnyttede vi 2 erfarne så til at trawle området igennem og vi må sige der var nogle virkelig gode og fint præparerede pister. Området er opbygget med hele bjergsiden mod syd er begynder område, med nogle gode røde pister i hver ende til at afslutte området. På modsatte dalside, altså mod nord, ligger gletceren og det virkelig fine offpiste område, hvor der til og med på pistekortet er indtegnet ruter der kan køres. Husk i den forbindelse, at det er forbudt i Italien at køre uden lavineudstyr, Sonde, sender og skovl når man kører offpiste.
Der er også nede i Byen Ponte De Legno som er forbundet med området via en kabine samt en lang transportpiste, nogle meget krævende røde og sorte skovpister, alt i alt et rigtig fint område til en uge. på filmen der er link til er det ligeledes tydeligt hvor god plads der er på pisterne.
Vi boede på Sportshotel Vittoria, udmærkede værelser, pool, spaområde og fin og varieret halvpension. Rejsen var købt via Slopetrotter. Vi mødte dog på hotellet danskere der selv have booket hotellet hjemmefra så det er også en mulighed
http://www.youtube.com/watch?v=pxdZrdrw-TM

Se profilen for Lone-NP
Lone-NP 01/04 2009

Skøn skiferie i Passo Tonale
Vi havde en skøn skiferie i Passo Tonale i uge 11. Sneen var supergod og pistene skønne med god variation. Naturen er smuk i området med flotte sneklædte bjergtoppe. Der er et par lange dejlige røde og blå piste, hvor vi jævnligt løb. Der er også smukt og stille over mod Ponte di Legno med lækre skovpiste. Sneen var dog temmelig slushice-agtig, da vi løb der og sorte piste kunne vi ikke undgå, men det gik. Vi nåede ikke helt til Temu, så det må vi have til gode til næste gang. Gletcheren venter vi også med. Selv om det virkede overskyet en del af tiden, fik vi alligevel en flot brun kulør i ansigtet, så sol har der jo været. Byen er, som andre har kommenteret, ikke værd at skrive hjem om (består alene af et par gader med hoteller og caféer), dog var vi yderst tilfredse, for prisniveauet, servicen og venligheden var i orden. Vi rejste med Slopetrotter og boede på Hotel Angelo, 200 m fra pisten, et pænt og rent hotel, hvor maden var fin. Vi kan anbefale såvel hotel som rejsebureauet.

Rene Holm 26/02 2008

Fint skisted, Movement travel - nej tak
Passo Tonale er et mindre skidistrikt og man kommer som øvet hurtigt gennem systemet. Der er dog en tilstrækkelig variation, til at man godt kan holde den kørende en uges tid og stedet er ganske fortrindeligt, hvis man samtidig har børn eller begyndere med.

Byen er knap så charmerende som nogle af de andre italienske destinationer, men den indeholder de ting der er brug for når man er afsted på ski.

Der er flere rejseselskaber der tager til stedet, og i den sammenhæng kan Movenment Travels tilbud ikke anbefales. Der er tale om et meget nedslidt hotel, der ligger langt under den standard man burde kunne forvente - det mest positive er afstanden til liften. Da Movement Travel yderligere ikke formår at give deres guider en tilstrækkelig ballast til at kunne håndtere de fejl virksomheden selv laver og hovedkontoret er lige så hurtig i deres respit tider som arbejdsskadestyrrelsen, eller andre voldsomt belastede offentlig institutioner, er rådet herfra klart at kontakte et af de andre selskaber i fald man ønsker at prøve de ellers udemærket pister i Passo Tonale

Madam Mim 18/02 2008

Dårlig busforbindelse udenfor selve byen
Vi var i passo tonale uge 5 i 2008. Det er et rigtig dejligt sted. Mange hyggelige skovpister. Og turen på paradisiopisten var rigtig skøn! En dejlig lang sort piste, godt bred så alle kunne være med. Det er det perfekte sted for familier hvor der er nybegyndere med, men også lidt øvede.

Vores eneste problem var at vi boede på hotel 6 km udenfor passo tonale, på hotel Al Foss. Hotellet er rigtig dejligt, og værten rigtig sød og hjælpsom. Men de første dage kørte busserne for det meste bare forbi, da det var minnibusser og de var fyldte. Det er surt når der kun kommer 3 busser om formiddagen!! Efter et par dage havde vores vært fået nok, og fået busselskabet til at sæstte større busser ind. Det hjalp, men der var stadig kun de 3 busser ind om morgenen. Så næste gang vælger vi at bo tæt ved pisten, hvilket er synd, da hotellet er skønt. Men alt i alt en dejlig ferie.

Sonja Andersen 19/01 2008

HERLIGE PASSO TONALE.
Jeg var så ubeskrivelig heldig, at jeg vandt min tur til Passo Tonale for 2 personer fra 4/1 - 13/1 2008 gennem skisport.dk.
Min datter og jeg rejste med Wintherrejser og var med Alpetoget derned. Turen gik over al forventning. Det var kun min anden skiferie, så derfor valgte jeg at gå på skiskole hver dag. Alletiders skiskole med alletiders søde og knalddygtige italienske skiinstruktør (Federico) - jeg fik lært en masse.
Vi boede på Hotel Alpino, som er et lille, ældre men helt utroligt dejligt sted. Jeg følte straks, jeg ankom, en glad og hyggelig stemning dér. Altid rent på værelserne, herlig mad og et vidunderligt personale (bl.a. Ricardo), som taler engelsk og tysk og som med stor glæde prøver at tale lidt dansk.
Pisterne (blå)var udmærkede til mig som nybegynder; men min datter der er en erfaren skiløber, var udmærket tilfreds og løb og legede oppe i de røde og sorte pister.
Nede i byen spiste vi en dejlig frokost sammen til en meget rimelig pris.
Jeg var daglig bruger af skibusserne, som kørte i fast rutefart mellem hotellet og skiområdet. Og det fungerede perfekt på trods af at chaufførerne ikke kunne tale andet end italiensk. Skibusserne er gratis.
Winterrejsers skiguider (Emilie, Johan og Lina + også Jesper) er der STOR ros til. De kunne ikke være bedre. Knus til jer alle fra mig.
Alt i alt en superdejlig tur.
Sonja.

Michael Toft 14/11 2007

Passo Tonale - det er mig!
Jeg har været i Passo Tonale mange gange. Første gang var i 1969, da jeg kom vandrende fra den anden side af gletscheren og ned mod passet. Tonale var kun ét alt for dyrt hotel og et par huse. Men passet er grænsen mellem Trentino og Lombardiet, en kulturbarriere, som moderne mennesker let overser. Samarbejdet mellem de italienske regioner er – høfligt sagt - ikke af dansk standard. Derfor er Tonale en usammenhængende by. Vilkårene er forskellige på hver side af passet.
Det er stadig sandt at Hotel Alpino er grimt udefra, og det nye liftsystem har gjort området mere tilgængeligt og meget ”service minded”.
Skiløbet er ikke af nyere dato på disse kanter. Den første italienske skiskole blev grundlag her i 1904, og det kan tilføjes, at det også er hjemsted for den første italienske hundeslædeskole.Nedturen til Ponte di Legno sluttede i gamle dage af med en næste 2 km lang langrendsløjpe langs floden, som tog pusten fra de fleste alpinister. Så var der ikke megen lyst til at shoppe, når man nåede frem, men i dag, burde der være tid og kraft til et besøg i Ponte di Legno, som er en rigtig hyggelig italiensk bjergby med flere butikker end i Passo Tonale. Der er torv og gågade, træbroer over to floder, der mødes og danner floden Oglio midt i byen - et besøg værd.
Når jeg vender tilbage til Passo Tonale skyldes det, at eg kan planlægge skiløbet efter ønske om sværhedsgrad og føre. Med næste 2 km i højden kan man altid finde den rette snekvalitet. Og så kan man lave nedfarter på over 10 km. Området har 120 km piste, og det kan suppleres med flere områder på under 1 time. Offpist i dalene er pragtfuldt, de guidede turene uforglemmelige, folk er flinke og skiskolen med børneskiløbet midt i passet har lært mine børn en masse. Hvad skal jeg med mere, når prisniveauet samtidig er overkommeligt?

Louise 28/01 2007

HUSK HUSK HUSK
-faldt lige over denne lille side med Passo Tonale, og vil selvfølelig gerne give min mening. Var i Passo i uge 10 i 2004 og havde en fantastisk tur! Vejret, skiløbet og maden var over al forventning. Vi rejste med Øster Lindet, en udemærket arrangør, men det var ikke det afgørende. Passo er et godt sted, både hvis man kun er nogle få stykker, men også hvis man er en større gruppe, på forskellige niveauer, da området og byen ikke er større end man sagtens løber ind i hinanden både på ski og after.. Et lille tip dog; hvis du er øvet og ønsker nogen udfordring, så køb hjemmefra det 'store' liftkort der gælder til hele Amadé-området. Passo alene er for lille et område, og det er for træls at skulle udvide sit kort dernede. Det kan sagtens betale sig at købe det store, man kører med gratis bus til Marilleva, og derfra er der lift og pist-forbindelse til Madonna osv.
God tur, mvh louise

claus-lydolf 04/04 2006

forårs skiløb
Jeg og min søn på 7, har lige været en uge i passo tonale fra 25/3 til 1/4. Jeg mener det er et rigtigt godt skiområde der er under kraftig udbygning og som om 10 år vil være et af de rigtig populære steder at tage hen.
Der er skiløb for alle og selv her sidst i marts havde vi nogle fantastiske skidage, både sol og nysne, så det kunne ikke være meget bedre.
Fra næste år vil der være transport lift fra selve passo tonale til porto de legeno. så hænger områderne helt sammen.

Jeg vil klart anbefale at tage dertil, det er rigtig godt.

Hvis der skal lyde lidt kritik så er det at der er langt derned og køre selv i hvert fald

Rikke Kristensen 13/02 2006

En positiv overraskelse........meeen
Har været i Passo Tonale i uge 6. Rejste med Højmark og boede på Hotel Alpino, som ligger absolut ad H...... til. Desuden havde vi gennem Højmark betalt langt over det dobbelte i forhold til andre gæster på hotellet - øv.

Tonale er ikke noget at prale af, bortset fra en kabinelift og en rigtig lækker sort piste - men derimod Ponte di Legno er meget hyggeligt, og med rigtig gode pister og næsten ingen mennesker. Næste år er området både udvidet med 4-5 lifter og tilsvarende pister. Prisniveauet er desuden yderst rimeligt, også oppe i terrænet.

Alt i alt en god oplevelse og jeg vender sikkert tilbage om nogle år - bare ikke med Højmark.

Jakob Jensen 22/01 2006

Både og...
Jeg er lige kommet hjem fra 1 uge i Passo Tonale og jeg må sige at det er med blandede følelser.

Vi gik efter en lav pris så vi valgte Hotel Alpino, som er et udemærket hotel ca. 200m fra en stolelift. Det er et ualmindeligt grimt hotel på ydersiden, men fint nok inden i. Personalet var meget venlige og snakkede tysk og engelsk.

Ski-terrænet er for lille til min smag og jeg vil mene at det er for begynder til øvede. Områderne hænger desuden for dårligt sammen. Der er en Pist fra Passo Tonale til Ponte De Legno og man er nød til at tage skibussen tilbage. Bussen er dog gratis og afgår næsten hver ½time
Liftkortet dækkede 3 områder: (navnene er muligvis stavet forkert)
Passo Tonale = mange lette og mellem svære pister, få svære pister, masser af gode stolelifter.
Ponte De Legno = flere mellem svære til svære pister og god liftkapacitet. Dog er der 2 2personers stollifter af ældre dato som er ret modbydelige da de ikke sænker farten og er meget hårde. (av mit ben)
Temú: Jeg tror at området var lukket, lifterne kørte i hvert fald ikke! Fedt, det har vi betalt for...

Afterski var ikke noget særligt og jeg tror næsten at natteliv er et fy ord.

Næste år tager vi til Saalbach igen, det er langt bedre end Passo Tonale. Men det er også meget dyere og det er dér Passo Tonale har sin styrke! Til prisen er det nemlig et fint sted at tage hen hvis man ikke er Thomas Uhrskov til at stå på ski.


Fantastisk forårs skiløb
Det Passo Tonale ikke har i charme og festligheder, har byen i en høj snesikkerhed. Med skiløb på syd- og nord vendte skråninger, er der altid mulighed for at finde gode løjper. Beliggenheden i 1883 meter betyder rigtig gode sneforhold sidst på sæsonen, som faktisk aldrig slutter pga. gletcher skiløb. Vi var i Passo Tonale efter påsken i 2002 med fantastisk forårs skiløb. Et godt område for børnefamilier fordi det er overskuligt og mange lette pister ned mod byen. Det bedste ved Passo Tonale er dog, at forsætte vejen over passet og ned til byen Ponte di Legno og bruge lidt tid på de lokale pister der. Vi var heldige med blå himmel og + 15 grader, næsten ingen skiløber på de nordvendte pister. Helt klart en af de bedste ski oplevelser, lange perfekte nedfarter, blå himmel, skiløb i korteærmer og det hele næsten for sig selv og midt på nedfarten et godt lille sted med en kold øl og masser af sol.Passo Tonale kræver et besøg i Ponte di Legno, for gode ski oplevelser kommer ikke af sig selv! Bare du er halvt så heldig som os, venter der dig stadig en god oplevelse. Men stil dine forventninger til byen på lavt blus, der er ingen charme !

Morten Jensen 06/02 2005

Fantastisk!
Netop hjemkommet fra en fantastisk uge i Passo T. Vi rejste med Skikompagniet og boede på Hotel Adamello. Super område, lækkert hotel og god guide. Næsten ingen danskere - man følte sig som turist i Livigno for 30 år siden da byen var en by og ingen turistfælde. Passo T bliver udvidet næste år, og jeg er sikker på at det bliver et populært sted for danskerne - vi sparede i hvert fald over 800 kr. pr. person i forhold til tilsvarende hotel i Livigno!