Anmeldelse af Livigno

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Thomas B. Olsen 05/09 2018

Kære Mads & Monopolet, vi søger stor hytte el....?
Vi er 4 familier der plejer at leje en kæmpe hytte i Trysil. I år er vi kommet lidt for sent ud, desværre. Det giver lidt udfordringer i vores lille rejsegruppe. Kan i anbefale et dejlig pensionat eller lejlighed i et børnevenlig område. Gerne sydpå, nu det ikke er lykkedes os at finde noget i Trysil. Mvh. Thomas

Mona Christensen 01/10 2017

Livigno har det hele
Livigno har alt hvad man kan ønske sig på en skiferie.
Gode restauranter med meget rimelige priser, eks. Pizza 7 euro. En 500 g t- bone steak 20 euro.
Fantastisk afterski .
Masser af mulighed for offpiste.
Et mega for børnefarmilier på ski.
Alle sværhedsgrader på pisten.
Toldfrit.
Masser af shopping ( alle mærkevarer er repræsenteret).
Masser af natteliv spredt over hele byen.
Stort set ingen kø ved lifterne.
Ikke det største skiområde men stor sikkerhed for sne.

Rikke 23/02 2017

Festlig sted
Super hyggelig tur hvor jeg førstegang stod på snowboard og der var plads til afslapning

Mikael 03/01 2016

3 dage på ski i Livigno
Vi havde en super tur i Livigno. Ja, der manglede sne, så kun 3/4 af løjperne var i brug. Til gengæld havde vi perfekt vejr, ca 0C, sol, ingen vind, hver dag til frokost sad vi ude og nød solen og udsigten.
Vores tidligere erfaring er nordpå og Saalbach. Dette sted var klart bedst. Gode løjper til alle niveauer, og meget vigtigt, masser af liftkapacitet. Vi stod nok samlet 15 minutter i kø i alt på de tre dage, super.
Vi nåede denne gang kun de løjper vest for byen, så vi har noget tilgode.
Kan i øvrigt anbefale skischoolonline, Julie Dyhr, hvis man skal have pudset formen af

Jesper Berth "skilivigno.dk" 09/08 2014

Livigno update... Vi ser frem til sæson 2014/2015
Fine kommentarer om Livigno. Livigno er lidt af det hele og alting, og måske netop derfor en masse magasiner kårede Livigno som årets skisportssted i 2012. Bestemt ikke for at have alle de bedste stejle pister, og største område, men lidt af alt, og særligt ideelt for familier og små og store grupper.

Først og fremmest er det en by med atmosfære, god mad og god service uanset om vi får en lækker pizza på Hotel San Giovanni, står på ski ved San Rocco-liften eller hvor vi nu møder de lokale rundt omkring i byen.

Sæson 2013/2014 blev fantastisk med et solidt bidrag til snestatistikken. Liftfolkene målte +15 meter (!!!) sne faldet i alt i løbet af sæsonen oppe i terrænet på Carosello og en smule mindre oppe i terrænet på Mottolino.

Pistepræpereringen er til stadighed noget jeg i min karriere har oplevet. Pistefolkene er dygtige, og gør et godt stykke arbejde for os. De går meget op i hvilket tidspunkt de "pister" på, så der kommer luft i pistesneen inden nattemperaturerne.

Off-piste-forbuddet i Livigno er sløjfet. Nu er det faktisk tilladt at køre offpiste. Tidligere var man meget bange for at de skulle ske lavineulykker, men nu er Livigno gået den modsatte vej, og har valgt at markedføre sig med "Freeride Livigno". Sikkerhedsudstyr; "Bipper", skovl og sonde samt viden om hvordan det bruges naturligvis et MUST.
Til gengæld er pris for en formiddag sammen med en bjergguide ret lav i forhold til andre steder, og det giver altså nen del mere sikkerhed + at bjergguiden ved gennem sin uddannelse, erfaring kan se forskel på sneen, at sneen stort set samme rute 30 meter før eller efter er lige så sikker og lige en tak bedre...

Dansk skiskole / dansk skiundervisning og dansk snowboardundervisning findes i Livigno.
Jeg er som en af de få danskere anerkendt, og må undervise i Italien, som Maestro di Sci Italiano. Jeg har 3 dansktalende, og dygtige instruktørkolleger ved den italienske skiskole.
Snowboardundervisning til danske teenagere får jeg af vide fra mine italienske kolleger går som en leg; Danske teenagere er dygtige til engelsk og lærer hurtigt for de er ret sporty, og de fleste instruktører taler fint engelsk og er som italienere typisk er, meget visuelle. Hvis snowboardundervisning helst skal være på dansk, så findes der afhængig af tidspunktet på sæsonen 1-2 dansktalende snowboardinstruktører.

Bolig, såvel lejlighed, morgenmadspension, B&B eller hotel i Livigno er til at finde i bredt udbud i pris og kvalitet. Det gælder bare om at få fat i en god kontakt.


Til dem, som synes skiområdet i Livigno gerne måtte være større, og er i egen bil, er det så bestemt at overveje "det store liftkort"/Skipass Alta Valtellina, der gælder både i Livigno og så har i mulighed for at tage en dag til San Colombano (40 min), Bormio (50 min) og Santa Catarina (1t10min). Tag turen som en oplevelse, og se noget andet. Liftkortet koster ca 20 E ekstra for 7 dage uanset tidspunkt på sæsonen, og tilbydes sjældent direkte af rejseselskaberne. Inden i tager afsted, forhør jer først mht. snesituationen, som dog ofte er mere eller mindre den samme som i Livigno, og du er klar til at køre Pista Deborah Compagnoni med 1200 meters faldhøjde i Santa Catarina og Pista Stelvio i Bormio fra 3000 meters højde ned til 1255 meter. I januar/februar plejer der i øvrigt at være Night Skiing i Bormio og i Santa Catarina en gang om ugen. Pisterne der køres på er lange røde pister, der bølger ned gennem skoven. Pisten til Night skiing i Bormio er 6-700 meter i faldhøjde og en længde 3 km.


Jeg har en blog om Livigno: - Følg snemeldinger, nyheder, links fra og om Livigno og den øvrige skiverden, og book dansk skiundervisning på gruppen;

https://www.facebook.com/Skilivigno.dk

Vi ses i sneen... Jesper

Claus Schrøder 02/02 2014

Livigno uge 5 2014
Efter en del år rundt i Alperne, kom årets tur til Livigno.
Var blevet oplyst om at området var et begynderområde, men det skulle nu alligevel have en chance.
Sne manglede der absolut ikke. I vores uge faldt der ca 1.5 m. Og vi blev oplyst af de lokale, at det var meget normalt. Det betød at vi havde de bedste morgenture man kunne ønske sig. Pister havde en mærkelig sammensætning. Oven for trægrænsen var pisterne bredere end vi nogen sinde havde oplevet andre steder, mens skovpisterne lugtede lidt mere af rigtig piste.
Kan faktisk ikke forstå at det betegnes som et begynderopmråde, idet de "Blå" pister slet ikke dækkede skiområderne. Og nu vi er ved pisterne, så er Livigno også det første sted jeg har været uden piste-numre, hvilket snød os en del gange i den dårlige sigt.
Vedrørende lifterne, så er kvaliteten lig med byen. Nede i den "Dyre" ende, er liftene af meget høj kvalitet, mens resten var langt over sidste salgsdato. Og ja vi blev oplyst om at de havde planer om at udskifte, men det eneste de mangle var pengene.
Vedrørende indkvarteringen, så var alt i orden til prisen. Vi boede i det fattige syd, men det var faktisk meget hyggeligt.
Afterski sad lige i øjet. Der var steder for alle typer, og vi fik æren af at opleve et Belgisk selskab, hvor den daglige udklædning til afterski gav udtryk af et mix mellem svingere/transvestiter.
Vil jeg tage til Livigno igen ?
Sikkert ikke, men nu kan vi snakke med når vi møder alle de andre som Elsker byen/Området.

Lykke 01/02 2012

Bedste skisportssted
Livigno er mit absolut foretrukne skisportssted.
Der er den perfekte kombination af pister, lifter og byliv, butikker og barer/restauranter. Og at det er toldfrit gør det jo ikke ligefrem værre :) Men skal dog blot huske restiktionerne for hvor store mængder man må tage med ud... For tro mig, tolderne står ofte klar ved grænsen til Schweiz og er ikke blege for at ransage din bil (heldigvis har jeg ikke selv oplevet det!)

Der er en del at spare på noget kosmetik (ja, jeg er kvinde og det er jo det man går efter ;) ). Et godt råd vil være at undersøge priserne herhjemme hvis det er nogle specielle ting man går efter. Min erfaringer siger mig at nogle mærker er svinebillige og andre sparer man meget få kroner eller måske ligefrem er et par kroner dyrere...
Og ja, alkohol er tæskebilligt!!! Men igen, vær opmærksom på at det kun er tilladt at tage én liter pr. person ud af Livigno (hvis jeg husker

Der er i øvrigt gratis shuttlebusser som kører hele tiden.

På turen frem og tilbage kan tidsrøveren være bjergkørsel... Vi tager dog altid biltoget gennem vereina tunnel (20 min) og sparer dermed en masse tid. Det kan klart anbefales!

Lærke 13/01 2012

Livigno 2012, priser
Hej Alle :-)
Jeg skal til Livgino imorgen og jeg glæder mig helt vildt! Det er første gang jeg skal stå på ski, så jeg er spændt på hvordan det kommer til at gå, vi skal stå i 6 dage og vi flyver derned.
Jeg vil bare høre om folks erfaringer og jeg ved jo at det er en toldfri by, men hvor meget koster tøj og parfumer eksempelvis? Og er det billigt at gå ud og spise eller handle ind til mad man selv laver? Og har nogen boet på Casa Gesuina? :-)
Mvh Lærke.

Clemen 04/01 2012

Kørsel til Livigno, 2012
Hej,
Skal til Livigno i uge 8 og glæder mig helt vildt. Har været der for mange år siden og har de bedste skiminder derfra.

Nu skal vi i bil derned og jeg kan ikke helt se hvilken vej som er mest optimal, via St. Moritz eller?

Hører rigtig gerne om gode forslag.

Så skal vi også huske, at tunnelen ind til Livigno er lukket lørdag morgen.

Håber nogle vil øse af deres erfaringer.

Ønsker alle en god skisæson.

Sten

Martin Stentoft Jensen 23/02 2011

Super pister, fesent byliv
Nu hvor jeg er kommet hjem fra Livigno i uge 7, synes jeg passende jeg kan fortælle lidt om min uge.

Turen derned er rigtig lang, og tager ca. 13 timer, men lad det ikke skræmme, for du bliver ikke skuffet!

Først vil jeg lige sige, at italienerne er rigtig flinke og hjælpsomme. Det gælder både befolkningen generelt og dem man måtte møde i en butik eller på hotellet. De taler dog ikke alle lige godt engelsk, og selvom de forstår hvad man siger til dem, vil man ofte få et italiensk svar tilbage. Det skal dog ikke ses som noget større problem, da de som sagt er hjælpsomme og nok skal finde en løsning ved en eventuel misforståelse.

Maden er rigtig god. Forvent at få en god service og god mad generelt. Det ligger i italienernes kulturarv at lave god mad, og om man bestiller en pizza eller pasta carbonara, man bliver sjældent skuffet. Priserne på mad ligger på et acceptabelt niveau ca. som i Danmark, dog er pizzaer som regel billigere, medmindre de bestilles ved en cafe på pisten.

Du bliver overrasket over priserne i supermarkederne. Der gælder helt andre regler mht. sukker- og alkoholafgifter, derfor er disse varer utrolig billige. F.eks. kan 1 liter Captain Morgan Rom købes for €5,5.

Er du til afterskiing, så findes der også muligheder for det bl.a. for bunden af Carosello 3000, det ene af de to bjerge der er i Livigno. Derefter kan man med guider finde ud af eventuelt at tage videre i byen eller få tips vedrørende gode steder. Muligheden er der altså, men den er ikke på højde med bylivet i f.eks. Frankrig, og er du ude efter afterskiing, måske endnu mere end selve det at stå på ski, så skal du nok finde alternativer såsom Val Thorens i Frankrig eller Bad Gastein i Østrig.

Som sagt er der to bjerge i Livigno. Det ene hedder Carosello, og er efter min mening det bedste. Det er dog også her, at de fleste bruger deres tid og derfor bliver pisterne hurtig kørt op og sneen lagt i dynger. Desuden er der kun sol på dette bjerg indtil ca. kl. 16-16.30, hvor lifterne i øvrigt lukker. Der er primært røde pister, men også blå og sorte, men jeg anbefaler ikke stedet for nybegyndere. F.eks. døde en dansker i starten af uge 7 i Livigno netop fordi han mistede kontrollen. Her kan Norge eller Sverige anbefales i stedet.

Det andet bjerg hedder Motolino. Her er der sol hele dagen, og generelt er der ikke lige så mange mennesker på pistene, derfor er det også det bedst præparerede sted senere på dagen, hvor det hele er ved at være godt kørt op på Carosello. Jeg har ikke selv tilbragt meget tid på dette bjerg, fordi jeg finder det andet mere attraktivt, der er dog intet i vejen med det som sådan. Der er desuden lidt flere begynderpister (blå) herovre.

For at få en optimal bør man efter min mening stå tidligt op omkring kl. 9 hvor liftene åbner og få de første ture ned på helt nypræparerede piste. Derefter kan man stå på ski indtil middagspausen, hvor man evt. kan spise på toppen af Carosello lige ud til pisten. På den måde mister man ikke meget tid på pausen. Herefter kan man tage resten af dagen på Carosello, eller tage bussen over til Motolino, hvor pistene nu er knap så "brugte."

Busser går der masser af, og de er gratis. Skal man nogle steder hen, så er det nemmest at tage bus, da de kører konstant og fører alle steder hen. De er inddelt i farver, således at man nemt kan finde ud af hvor de kører hen.

Til sidst vil jeg lige nævne, at offpist er fuldstændig bandlyst i Livigno, og liftkortet bliver inddraget hvis man bliver opdaget. Dog kan der arrangeres noget guidet offpist, hvor man låner skovl og andet udstyr og på den måde kan kommer ud i puddersneen.

Der er desuden gode parker på begge bjerge med alle mulige forhindringer. I parken ved Carosello er der desuden en pude, så man kan prøve tricks af inden man kommer galt afsted i parken. Man SKAL dog have twintips eller snowboard. Almindelige ski eller snowblades gælder altså ikke, men man kan være heldig at låne et par, som de hurtigt indstillier så de passer.

Liger allersidst er her 2 videoer, hvor jeg selv forsøger mig med et backflip på puden:

http://www.youtube.com/watch?v=Mp4Pf13rJgE&feature=related
http://www.youtube.com/user/MartinStentoftJensen?feature=mhum#p/a/u/0/JcLovkBp5b8

Håber i kunne bruge min anmeldelse, for det tog mig da lidt tid at få det hele med, men nu tror jeg heller ikke jeg mangler noget.

Skriv til mig, hvis i vil vide mere.

Tove 04/04 2010

Lever helt op til forventningerne
Vi er en familie på 6 (5 voksne og 1 ung), der netop er vendt hjem fra Livigno.Stedet var blevet os anbefalet og området samt faciliteterne lever helt op til forventningerne. Stedet er overskueligt, her er skiløjper for alle niveauer, personalet er flinke og hjælpsomme og så viste vejret sig fra sin gode solskinsside 5 ud af 6 dage...Et sted jeg gerne anbefaler til andre og bestemt vender tilbage til.

Tove 03/04 2010


Vi er en familie på 6 personer (voksne og unge) - skiløbere med behov for meget forskellige løjpetyper og -sværhedsgrad -, der var her for første gang i påskeferien. Et fantastisk skiområde, der lever op til sit positive ry. Overskueligt med udfordringer til alle, venlig betjening, højt serviceniveau overalt og meget venlige indbyggere i byen. Bestemt ikke sidste gang, vi tager derned.

Dorthe 05/02 2010

Snowboard
Hej
Er der nogle der ved, hvordan snowboard området er i Livigno?

mvh. Dorthe

Peter Hansen 28/01 2010


solen skinner altid i livigno

Casper 20/01 2010

Tunnel til Livgno
Det er ikke noget problem at komme til Livigno igennem tunnellen. Kig på nedenstående link.
Der er skiftende kørsel fra 00-04
ud fra Livigno 05-08
skiftende kørsel 09-10
ind til Livigno 10-16
skiftende kørsel reguleres med trafiklys

http://www.livigno.eu/en/home.jsp?idrub=111

Livigno fan

Pia 04/01 2010

Kørsel til ligvingo
Hej
Jeg skal køre til Livigno på fredag. Hvordan er det lige med at komme ind i Livigno. Der er vidst noget med en tunnel man skal i gennem. Jeg har hørt, at den har lukket nogle timer i døgnet. Er det rigtigt og hvornår er der at den i givet fald har lukket ?

mvh Pia

Lars 13/10 2009

kør selv livigno
Hej kim
det er ikke noget problem at køre til Livigno selv, det tager 14-15 timer afhængig af vejr og antal stop undervejs.Har kørt turen ca 10 gange. Kør over Klosters i Schweiz tag toget her,herefter køre du mod Zernez(efter du er kommer af toget).
Livigno er et fantastisk sted for alle, der er måske ikke de store udfordringer for rigtig øvede, men for begyndere til mellem er det fantastisk.

Kim 12/04 2009

Til øvede og begyndere?
Hej
Vi er en flok på 8 personer, som påtænker at tage til livigno næste år. Jeg har selv været på skiferie 15 gange og kærsten har været af sted 7 gange. De andre 6 personer er næsten alle nybegyndere (fire børe fra 10 -14 år samt to voksne). Vi ønsker at komme til en destination, hvor de øvede kan køre på nolge gode røde pister og hvor de øvede hurtigt kan komme hen til begynderne på de lette pister. Kan dette ønske opfyldes i livigno?

Vi påtænker at køre i egen bil. Men jeg har hørt at det er meget besværligt, at komme til livigno i egen bil og at det sidste stykke vej tager mange timer. Er der nogen som har kørt til livigno de sidste par år og som vil fortælle lidt om erfaringerne?

Måske er der nogen som har et andet forslag en destination som kan opfylde ønskerne. (Det skal ikke være i Sverige!!)

På forhånd tak

Kim

Kim 04/03 2009

Livigno for Erfarne og nybegyndere ?
Hej
Har selv været i Livigno for ca. 15 år siden og husker det som et rigtig godt skisportssted, både for begyndere og de mere erfarne. Jeg har siden hen været afsted på mange andre distinationer.

Næste år skal vi afsted med noget familie. Det er en blandet flok med meget forskelligt erfaring i ski løb. Der er 4 børn i alderen 10-14 år. Ingen af disse børn har stået på ski før. Endvidere skal der to voksne med som heller ikke har stået på ski tidligere. Der ud over er der endnu 2 vokse som har stået en del på ski.

Jeg vil for det første gerne høre(fra jer som har været i Livigno inden for de sidste år) om livigno er velegnede til de 6 nybegyndere. Endvidere kan jeg heller ikke huske om der er en god sammenhæng mellem de svære løjper og de lette løjper. Det skulle jo gerne være sådan, at de erfarne og nybegynderne kunne møde en masse gange i løbet af dagen, selv om de erfarne ind i mellem gerne vil løbe på lidt røde og måske sorte løjper.

På forhånd tak for tilbagemeldingen.

Mvh Kim

Michael-Nielsen 14/02 2009

Tja
Min første gang i Livigno og har flg. at sige om området. Fint skiområde med masser af sne, dog synes jeg at man føler at have kørt området igennem på 3 dage, samt at der mangler lidt bedre lifter. Personalet på cafeer og barer i området virker søde og hjælpsomme og bombardino er en ganske god drik. Alt i alt ville jeg godt anbefale området til begyndere og øvede. Sprut og smøger er billigt i forretninger, mens maden ikke er meget billigere end i DK

Tina Hansen 06/01 2009

Kørsel til Livigno
Hejsa

Vi har været i Livigno en del gange efterhånden og har taget toget igennem passet og derefter tunnel ind til Livigno. Dette har vi gjort om morgenen således vi kom igennem tunnel ca. 7.30.
Men i år har vi desværre hørt/læst, at tunnel ind til Livigno er lukket for indkørsel mellem kl. 6-9, derefter lukket fra kl. 9-10 og først efter kl. 10 kan man komme ind til Livigno.

Er der nogle af jer, som har hørt om dette og evt. har gjort nogle erfaringer med dette i år???

Inge 04/01 2009

Ka' det nu os' pass'?
Jeg har læst mange indslag om hvor fantastisk Livigno er, så nu er jeg efterhånden overbevist. Vi har bestilt en privat udlejet lejlighed til uge 7 MEEN.... min bekymringer går faktisk mere på:

Kan vi køre over Füssen passet?
Hvordan er passet fra CH ?
Hvorfor er der så manger der skriver, at de tager et tog når de kommer fra CH?
Er det nødvendigt at bruge de ekstra penge det koster at komme til Livigno via CH?
Hvordan er tunellen at komme igennem ?
Vi har booket autotoget hjem lørdag aften, men så vidt jeg kan se, skal vi alligevel forlade Livigno tidlig på dagen for at være sikker på at komme ud. Har du nogen erfaring med det?
Har du nogle gode restauranter du vil anbefale - både på pisten og i byen ( vi har 3 teenager drenge, så tidligere i Østrig har vi fundet en god "mor og far hviler ved siden af en Fun-park")
Medbringer I overhovedet noget med til Livigno (madvarer eller andet?)
Hvad køber I i Livigno til at: 1. bruge dernede + 2. tage med hjem?
Find selv på flere spørgsmål til næste afsnit af The Julekalender - NEJ spøg, jeg vil faktisk gerne om du har et bud på nogle af mine mange spørgsmål.

på forhånd tak
familien på vej til livigno i uge 7

Linda Friis 17/09 2008

Livignio
Hej

Vi er en flok på ca. 14 som regner med at tage til Livigno i uge 12 - 2009.

Nogle der ved hvor vi kan booke lejligheder til en fornuftig pris til så mange mennesker? Evt. 2 lejligheder til 7 personer, eller måske to til 6 personer og en til 4.

/Linda

Jesper Sørensen 05/04 2008

Forespørgsel: Stor hytte/lejligheder
Hej,

Vi er en stor familie på 22 personer.
Vi søger hytte / Lejligheder der kan rumme optil 22 personer tæt på pisten.
Ønsket destination - Livigno

Med venlig hilsen Jesper.

Johnny Gaardsøe 03/03 2008

Livigno - kun for begyndere og tålmodige sjæle.
Hej

Familiens ferie i uge 7 er årets højdepunkt - dette år i Livigno. Desværre havde vi betalt for opholdet inde vi læste kommentaren : Fuck Livigno på denne side.

Selvom vejret har været simpelthen uovertruffen lækket - ændrer det ikke på rigtigheden af kommentaren - Livigno er bare for meget og pisse besværligt at komme til.

Få mennesker taler engelsk - intet fungerer til tiden og kø til og fra Livigno er totalt til grin og åbenbart normalt. Jamen gi guder til udfordringer bare for at komme på ski.

Motorvejskat til latterlige høje priser - biltog læs : hestetrailer, hvor du kan holde fra 1 min. til 2 timer - ingen fartplan og ingen info.

Tunlen til Livigno - info på nettet helt til "balalaika" - du kommer når du kommer. 5 km kø - hvis du kører hjem lørdag formiddag - anvisningen siger der er "fri bane" fra kl. 09.00 til 12.00 - den går bare ikke i Livigno. Sikke et cirkus

Hotellet San Carlo - der er rent og beliggenhede til liften er perfekt ellers er det totalt skåd og spise i en "gymnastiksal" i en uge - det er simpelthen spild af alles tid og bør kun foregå med høreværn.

Maden - kun uspiselig de 6 dage.

Det er federe i Østrig og noget mere ordnede forhold.

PS - der er godt med plads på pistene i uge 7, så der er nok noget om snakken - det er sjovest på bakken.

PPS - man kan ikke styrte i LIvigno - det er for let og alle kan stå på ski som Thomas Urskov, men det er jo også fedt bare en uge.

Så Fuck Livigno - jeg tilslutter mig 100%

Carsten Nielsen 05/03 2007

Livigno med campingvogn
Hej jeg havde tænkt mig at køre til Livigno i påsken med campingvogn.
Kan man det? Og hvilken vej skal jeg køre

Se profilen for Tolboell
Tolboell 25/02 2007

Livigno - Udemærket, for en uge!
Hej.

Jeg er lige kommet hjem fra livigno, uge 8 2007. Det var 8 dage på ski, som bød på 7 dage med høj sol, og den sidste dag kom den velfortjente sne. Liftsystemerne fungerede godt, vi ventede max 10 min. enkelte steder på at komme med liften. ( I bunden af parken, på mottolini siden ). Så det var rigtigt lækkert.

Man opbygger bedst sin dag ved at stå på ski ved carosello siden om formiddagen, derefter spise middag nede i byen ( maden er ikke super på bjergene i livigno!! , der er kvaliteten derimod i top i dalen ). Efter middag går turen til mottolino siden, hvor der nu er sol.

Sprutten er uhyggelig billig i livigno, men pas på hvis du skal have meget med hjem , toldvæsnet i østrig er nogle sataner ( Man kan dog forhandle sig ned på en god told afgift, med et par enkle tyske gloser )..

Afterskiing og natteliv er kanon i livigno, der er gang i den stort set hver dag.

Pisterne i livigno er gode og velprepererede, men der manglede dog lidt sne hist og pist..

så, alt i alt.. kun godt her fra.. Men selve skiområedet er ikke større end man kan nå hele området igennem på en dag.. så.. ikke mere end en uge!

Ulrich 20/02 2007

Kommer ikke tilbage igen
Vi er en familie på 4 der havde en glimrende ferie i livigno i uge 7, men flere ting gør at vi vælger en anden destination en anden gang.

Off-piste er forbudt. Svært at tage seriøst når man er tidligere bums.

Kørsel derned er besværlig. Prøvede både med og uden brug af biltoget ved klosters og med og uden brug af den ensrettede tunnel ved Livigno. biltog 23 euro, tunnel 13 euro + betaling for motorvej i Tyskland, Schweitz og Østrig.

Byen er da meget hyggelig men den er kun en vej bred og 5 km lang, så det kræver en bustur eller lang travetur at se det hele. Ikke optimalt med småbørn. Skiområdet er fint nok, men det er delt i to så det tager tid at komme fra det ene til det andet især når der ikke er plads i de overfyldte busser

Der mange altenativer til Livigno, men kortere transporttid, godt skiløb og god atmosfære.

Morten Simonsen 21/01 2007

Livigno er fantastisk til Børn
Jeg har de seneste to sæsoner været i Livigno med mine 2 børn på 4 og 6 år.
Livigno har rigtig mange begynder bakker som ligger på Carosello siden af dalen.
Lifterne er træklifter eller slæbebånd, så børnene bliver hurtigt fortrolige med lifterne og kan hurtigt selv køre på børnebakkerne. Samtidig hænger lifterne på børnebakkerne godt sammen med det øvrige skiområde på carosello siden, så man hurtigt kan snuppe en tur, mens ungerne spiser pizza!! Jeg kan varmt anbefale begynderbakkerne ved San Rocco bydelen. Vi har været der i uge 4 og 9 og med børn bør man tage derned sidst på sæsonen, da Livigno kan være meget kold først på sæsonen
Vi skal til Bad Gastein i år, men forventer bestemt at skulle til Livigno igen.

Martin Haugaard 07/01 2007

Livigno er sagen
Hej,

Jeg har bladret lidt i de indlæg der er på denne side og ikke alle er lige seriøse !!

Jeg har været i Livigno adskillige gange og det er en super lækker destination. Området er selvfølgelig ikke så stort og varieret som f.eks. Val T. men det er ret godt.

Livigno har sin egen charme og der er som regel mega gang i Afterskien hos Luigi på Stalet baren som ligger lige ved Carosello 3000. Er blevet ret gode venner med Luigi og kan bare anbefale hans sted. STALET.

Skal man på disco er KOKODI sagen, de serverer de stærkeste drinks i hele alpe regionen, har selv set en østrigsk skilærer gå helt kold derinde. fun fun. Og så har Kokodi et rigtigt Italiensk system med klippekort når man skal have drinks. Charme.

Mht, kørsel til livigno, så kan jeg også anbefale VEREINA toget, der er ingen, gentager ingen bjergpas der er åbne hvis der er sne i Livigno, har engang været på vej med det ene pas, der var 2 meter snedriver på toppen, der røg lige ½ time med det.
På www.aptlivigno.eu kan man se tiderne for tunnellen til Livigno, det er stille og roligt, men det gælder om at komme til tiden ellers kan man nemt spilde en halv dag !!

Skal selv til livigno i uge 6 2007............giv lyd hvis vi skal mødes til afterski på Stalet

Mvh.
Martin Haugaard

Søren Kristiansen 07/01 2007

Nemmeste vej til Livigno
Vi er en flok der køre til Livigno i uge 5 og vil høre om der er nogle der har nogle gode tips til køreturen/ruten. Vi har hørt lidt om nogle tunneller der har tidsbestemt åbent, så hvis der er nogle der ved noget vedr. dette, eller kan anbefale en rute fra København, tager vi gerne imod gode råd.

Søren

Christian 07/01 2007

Livigno 2007
Hej allesammen..
Vi er en håndfuld gutter som ska til Livigno i uge 4. SÅ inden afrejsen, ville jeg lige høre om der er nogle gode praktiske detaljer at vide? Med hensyn til liftkort, og skileje ol.

Se profilen for Maiken-Larsen
Maiken-Larsen 14/03 2006

Livigno 2006
Turen til Livigno var virkelig en oplevelse, som kan anbefales!

Jeg var dernede i uge 7, så der var godt gang i den! Til trods for det, var der slet ikke kø til lifterne, og der var god plads på alle pister. Vi havde fuld sol 4 dage, og lidt skyer de sidste par dage, men det havde ikke den store betydning.

Pisterne var kanone, en masse røde, brede pister. Også gode muligheder for at køre på ski i små skove, og få sig nogle grineanfald :D

Jeg var dernede med min famile, samt 3 andre familier. Livigno byder både på børnevenlige faciliteter samt godt natteliv for de unge.

Min veninde og jeg gik ofte ned i byen om aftenen, hvor folk var rigtig søde og festlige.
Især kan Miky's Pub og Bivios anbefales, her var der gode drinks, søde bartendere samt dansemusik.
Jeg tror at aldersgruppen på disse steder lå fra alt mellem 15-40 år, så det var ret sjovt.

Der ligger vidst også 2 diskoteker i byen, men dem nåede vi aldrig på, da vi synes de andre steder var rigtig hyggelige.

Så Livigno kan virkelig anbefales!

Kristian 03/03 2006

Netcafé ?
Hej klog Livigno hoveder ;)

Vi er en familie som skal til Livigno i morgen. Så spørg jeg; er de nogle netcaféer i byen ? Håber på et svar MEGET hurtigt!

Peter 20/02 2006

Liftkort billeder - vrøvl fra "Snuller"
Lad nu vær' med at tro alle kommentarer på denne side !
Liftsystemerne i Livigno er helt elektroniske og der kræves IKKE billede. Liftkortet er et chiprkort som du har i venstre jakke lomme. Ved passage genkendes chippen af kortlæsere placeret ved alle lifte.
Så smart kan det gøres - Nuller !

Michael Hartvigsen 16/02 2006

Nemmeste vej til Livigno
Vores erfaring med at køre til Livigno er at køre igennem Schweiz mod Klosters, og så tage biltoget "VEREINA". Derved undgås en del bjergpas kørsel. Toget koster godt nok 25-30€ one-way, men det er tjent ved ikke at skulle forcere bjergpasset.

Annette 10/02 2006

Liftkort
Skal man have foto med til liftkortet?

Klaus Grundahl 06/02 2006

Nemmeste vej til Livigno
De er mange delte meninger om vejen, i bil, til Livigno. Måske er der en der har gode erfaringer?

Nogle mener over München/Salzburg andre via Schweiz.

Hvilket bjergpass er nemmest at forcere?

Tonny Schrøder 01/02 2006

Der er hæveautomater i livigno
jeg kender 2 steder, der ligger bla. en over for politistationen, som ligger i hovedgaden. lige overfor politistationen går der en sidevej, 50m ned ad den ligger der en.
ellers der der jo også en i banken lige midt ibyen.

Se profilen for Steff-B
Steff-B 30/01 2006

tak
Tak for det.
Så kan jeg roligt tage til Livigno i uge 10....
Hvis der ellers er nogle der skal til livigno i uge 10, så pas på det sorte lyn (med de gule støvler)
Til alle der tager mif i et æg, giver jeg en øl til i dalen......

Christian Møller 30/01 2006

Vedr. hæveautomater
Der er masser af hæveautomater i livigno, så det er vidst bare en løs vind... :-)

Se profilen for Steff-B
Steff-B 29/01 2006

Hæve automater
Kan det være sandt at der ikke er hæveautomater i Livigno, eller er det bare Brian der løber med en halv vind.......

Tonny Schrøder 28/01 2006

Livigno
man bruger euro
jeg har hørt at tunnel er åben fra 6-23
men lukker for trafik mellem 8-12 ind i livigno da man vil undgå kø ud af livigno tunnelen er ca.1-2km lang og kun et spor.

Bo Slemming 26/01 2006

Valuta
hej,

Kan man ikke bruge euro i Livigno?

Og hvad med tunellen er der lang vente tid?

Skal til livigno i uge 8 så håber nogle kan give svar på mine spørgsmål?

Morten Godsk 10/01 2006

Livigno uge 8 - fly (Milano)
Hej
Jeg skal til livigno i uge 8, med fly til Milano Malpensa tidelige lørdag morgen. Er der andre der skal det samme, er der mulighed for at dele en "taxa" fra Milano til livigno kl. ca. 12.00 den 18/2.
SAS har stadigvæk billetter til DKR 2000 T/R. Afgang 08.20 og hjemkomst den følgende lørdag kl. 21.50.
Mvh
Morten

Kasper 08/01 2006

Det bedste!
Livigno er indtil nu det bedste sted jeg har været. Utroligt lange, brede pister og velfungerende liftsystem! Kun anbefalelsesværdig!

Brian Kristensen 03/01 2006

Livigno fra Milano
Har gode erfaringer med at leje en bil gennem www.hertz.com til billig penge og så køre vejen til Livigno. Det er en tur på ca. 3 timer i alm. føre.
Sig til hvis du vil vide mere.
Mvh.
Brian

Brian 30/12 2005

Valuta
Er der nogen der kan give mig et svar på hvilken slags valuta man bruger i Livigno??

Morten Godsk 14/12 2005

Livigno fra Milano lufthavn???
Hej Jeg kan se dette spørgsmål har været stille før - er der nogen der har nogen erfaring med dette ?

-> transpoort fra Milano lufthavn (Malpensa) til Livigno ?

Mvh
Morten Godsk

Signe Nielsen 05/12 2005

Dejlige LIVIGNO
Jeg var afsted som skiguide i Livigno sidste vinter....
Skiløbet i Livigno, er godt for folk der godt kan lide røde brede pister.. Den eneste der er skidt, er de to to bjerge man står på i livigno ikke hænger sammen. Der er til gengæld et rigtig god bus system, som får hele byen til at hænge godt sammen.

Livigno er en dejlig stor by,søde menesker,toldfri vare,dejlig mad, meget sol.

Man skal helt klart tage en tur forbi Livigno, byen har den dejlig italiensk kultur.

Ses I Uge 7.

Julie Nehammer 16/11 2005

Livigno - hvordan og hvorledes
Hej,
Jeg og en flok venner påtænker at tage til Livigno i uge 11.

Vores forventninger:
- stadig masser af sne
- også masser af sol
- at lejligheder "Tananai Beii" er centralt beliggende lejlighed (både ift by og skiløb)
- italiensk mad
- et fedt sted

Bliver vi skuffede? Lever det op til vores forventninger?

I håb om svar - også bare på dele - Julie.

Brian Borre Nielsen 25/02 2005

Sne i Livigno
Hej. Jeg står også og skal til Livingo i næste uge og kunne derfor godt tænke mig at vide hvordan det står til med sneen dernede og er det ikke frygteligt koldt??

Er det stadig billigt dernede og er der noget man skal være opmærksom på når man kører selv ?

Line Grove 24/02 2005

Ingen dansk skiskole
Vær opmærksom på, at det er falsk varebetegnelse, når nogle rejsebureauer oplyser, at der er dansk skiskole i Livigno. Det er der ikke længere. Der er ganske få danske skilærere, som er certificeret til Den italienske Skiskole. Rejsebureauernes egne instruktører underviser ikke længere, selv om fx Best Travel, som vi rejste med, fortsat reklamerer med det på deres hjemmeside. "Best Travel tilbyder egen skiskole i Livigno med danske skiinstruktører." Det er desværre forkert. Franske tilstande er kommet til Italien og forbrugerne får det ikke at vide.

Henrik 23/02 2005

Tax-free
Hej

Jeg skal til Livigno i påsken, har aldrig været der endnu men glæder mig utrolig meget da jeg har hørt meget godt om det.

Jeg har hørt at det er tax-free i Ligno også ville jeg lige høre jer om tøj, cigarretter og spiritus er meget billigt der???

mvh

Henrik

Laila 21/02 2005

Kør selv/Livigno
Skal man booke sig på biltog? Hvad er nærmest Davos eller Klosters/Schweiz? Er der nogen der har erfaring i at overnatte et sted i Schweiz og evt. køre biltog gennem bjerget? Vi kører fredag 25/2 og håber ellers på det bedste

Lene 20/02 2005

Dejlige Livigno
Vi er lige kommet hjem fra en forrygende skiferie i Livigno uge 7 2005.
Vi var 7 pers. i alderen 8-48 år afsted. Vores evner på ski spænder vidt, men i Livigno er der noget for alle.
Vi kørte selv i bil, og har boet på Hotel San Carlo med ½ pension.
Vores ferie har været aldeles skøn, masser af fint sneføre, sol, god mad samt tilfredse børn og voksne.
Vi kommer helt sikkert igen.
lene

Sandra Rathcke 19/02 2005

Guide i Lvigno
har lige været i livigno for 5 år træk, og er simpelthen så vild med det at jeg fik den tossede ide at jeg gerne vil derned som guide inden sæsonen slutter!! nogle der kender noget til nogen der mangler?

Helle 06/02 2005

Passer det ?
Jeg skal afsted på fredag. Når jeg ser på Livignos hjemmeside er der meget sne.Hvad er nu det med at græsset titter igennem?
Er der nogen der har været på hotel San Rocco?
Den håbefulde...

Paul Mühl 06/02 2005

Skiferie i Livigno uge 5 2005
Lige hjemvendt fra en kanon ski ferie i Livigno. Vejret har været suverænt, solskin, en enkelt dag med snevejr, og det var tiltrængt, da der ikke er for meget sne på pisterne, pas derfor på, enkelte steder titter græsset frem, og der ligger også sten mange steder. I forhold til sidste gang vi var der har priserne for elektronik og parfume fået et ordentligt hug opaf, der er ikke mange penge at spare mere. Bemærk åbningstiderne for tunnellen fra Schweitz har ændret sig, check inden I kører, og husk at jo tidligere i ankommer jo minder sandsynlighed er der for at I kommer til at hænge i en km lang bilkø fra Tyskland, via Imst til Livigno.

Tine Peick 26/01 2005

Transport til Livigno
Vi er nogle stykker som skal til Livigno i uge ni. Er der nogle som kan svare os på hvordan man kommer til Livigno fra Milano lufthavn??? Der kører vel en bus men hvordan får man sig booket med på den?

Peter Singers 26/01 2005

Kør selv til Livigno
Vor familie har besøgt Livigno de sidste 6 sæsoner - altid uge 7. Vi kører altid selv og kører non stop fra Jylland. Afgang sidst på eftermiddagen og så ankommer vi lørdag formiddag i Livigno. Vi har prøvet flere veje men de seneste år har vi valgt turen igennem Schweiz/Klosters, hvor der går biltog gennem bjerget. I år skal man være opmærksom på, at den smalle tunnel, Munt La Schera ind til Livigno dalen har trafikrestriktion lørdage. Fra 9am - noon kun aaben fra Livigno og fra noon - 3pm kun aaben fra Schweiz, fra 3pm to 5 pm igen kun aaben fra Livigno og fra 5pm - 7pm kun aaben fra Schweiz.
God Tur!
Peter Singers

Malene Schmidt 07/11 2004

Svar til Dorte Nicolaisen (1/3-2004)
Jeg vil gerne lige komme med en reaktion til Dortes mening.
DU MÅ BARE HAVE VÆRET MEGET UHELDIG!!!
Min familie og jeg har været i Livigno 15 gange, og vi har ALDRIG oplevet noget negativt på hverken rejsen derned, ferien eller rejsen hjem.
Indbyggerne i Livigno er utroligt gæstfrie. Efter vi havde været der tre år, kunne de genkende os på vores lokale San Rocco Bar og nu får vi et knus hver gang vi kommer derned.
Du må have gjort dig selv upopulær kære Dorte. For min familie - og alle andre danskere - bliver modtaget med kyshånd.
Venligst Malene Schmidt

Janus Halvorsen 28/10 2004

Kør selv erfaringer
Jeg har - sammen med et hold venner - to gange kørt til Livigno. Begge gange i påsken. Begge gange pakkede vi bare bilen og kørte og begge gange lykkedes det os relativt hurtigt at finde et sted at bo (inden for et par timer). Der findes et turistkontor hvor de snakker engelsk og er meget hjælpsomme.

Vi kørte gennem østrig og schweitz (tunnelen) og oplevede ingen problemer herved. Det tager et par timer længere end til Østrig, men det er også det hele.

Selve byen er fin fin. Afterski minder på mange måder om Østrig og er i vores øjne mindst ligeså godt i Livigno. Desuden er byen toldfri, hvilket gør shopping lidt sjovere. Ikke mindst er priserne på øl og sprut MEGET rimelige. Pisterne er fine og velpræpererede, liftkøer er stort set ikke eksisterende og funparken er måske den bedste vi har prøvet (vi har bla.a prøvet Tignes, Avoriaz, Val-T og Ischgl).

Vi skal helt sikkert tilbage

Flemming Jørgensen 27/10 2004

Kør selv til Livogno.
Er der nogen der har gode/dårlige erfaringer vedr. kør selv til Livigno ?? Hvad skal man tage sig i akt for ?? Ventetider - tunelpassager ??

Malene Otzen 29/09 2004

Hvordan kommer man til Livigno
Er der nogle her der selv har transporteret sig til Livigno. Problemet er at vi gerne vil være der i 10 dage over julen og nytår, men rejsebureau'erne tilbyder udelukkende ture på enten een uge eller 2 uger. Vi hører gerne fra jer.

Michael 07/09 2004

Børn og nybegynder.
Vi var afsted i uge 8 (2004) 3 voksene og et barn, der skulle på ski for første gang. Vi voksene var et blandet hold, med en der var på ski første gang til 2 øvede.
Alle havde en hyggelig uge med masser af sol, og ny sne om morgen. Med en kombination af søde guider, og flinke italiener. Fik nybegynderne lært at styre deres ski, og vi andre en masse skiløb på gode brede pister, uden køer ved liftene. Så næste år, er vi på vej til Livigno igen. Ja køen ved tunnelen på vej hjem, er et minus. Men det er også det eneste.

Morten 30/08 2004

Super allround sted!!
Undrer mig meget over alle de negative kommentarer omkring livigno. Var der i uge 5 og har aldrig tidligere oplevet nogen skidestination, hvor alt kørte så glat og uden ventetid som i livigno!!skiområdet er ikke det største, men til forskel fra mange andre steder var alle pister åbne og velpreparerede. Sprutpriserne var et kapitel for sig, hvilket man som studerende ikke har råd til at overse. Kanonbillig sprut i alle supermarkeder!!
Tager derfor helt sikkert til livigno igen næste år!

Morten 18/04 2004

Livigno IKKE på niveau med Sölden - Jan Peistorpet
Livigno kan ikke sammenlignes med Sölden! Jeg har tilbragt en hel sæson i Sölden, og det er en destination, der på mange måder ligger klasser over Livigno. Sölden har det bedst sammenhængende område og bedst fungerende liftsystem jeg har oplevet - Livigno noget af det værste.

Jan Peistorpet 07/04 2004

Livigno er OK.
Ser at en del dansker klager på Livigno,bl,a så er
det for lite bakker,og for korte. Jeg inviterer derfor
hvilken danske som vil,til starte på toppen av Mottolino og så stå på for fullt helt til bånn.
Vi kan også gjøre det samme på Caroucellosiden.
Jeg er nesten sikker på at da blir nok bakkene lange nok.
Det er 8 nye heiser som går perfekt i Livigno,det er
ikke heisekøer i Livigno,det er en skikkelig snowboardpark på Trepallesiden. Hvorfor må man
ha et så forferdelig stort antall nedfarter,som jeg ser det så er alle nedfarter i stortsett like,men det er ikke alle som blir så godt preparerte som i Livigno.
De som har hatt problem med bilkjøring i Livigno må
vel ha fått kjørekortet tilsendt i posten,det finnes da ikke enklere sted å ta seg fram med bil,en gate frem,og en gate tilbake. Ingen kø for å ta seg gjenom tunnelen til byen,1 times kø derifra,men den kan man unngå med litt planlegging.
God service på alle restauranter,vi var på forskjellige hver kveld i uke 10. 2 bra kafeer på Caroucellosiden og 2 bra på Mottolino. Bra kafe også i Trepalle. Jeg har vært på mange,mange skisteder i
Europa de seneste 25 år,og at det er så mange som er
så forferdelig mye bedere enn Livigno når det gjelder
vanlige dansker på ski tror jeg ikke på. Om det er størrelsen og mengden på nedfarter som bestemmer kvaliteten så er jeg enig,men om man har kjørt på ski i 40 år så er det ikke det som bestemmer,det er kvaliteten på bakken og prepareringen. Om man har litt kunskaper på ski så holder det med en bakke bare den er god nok som f.eks. Kvitfjell. Noe som ligner ganske mye på Livigno er Sølden i Østerrike,og den går for å være en av de 3-4 beste der,forskjellen er at Livigno har ingen sommerski.
Om det har noen interesse så kan jeg nevne at jeg blev
nr.5 i det norske Veteranmesterskapet i Super-G i Kvitfjell den 25 mars. Høyeste hastighet ca. 115 km/t
genomsnitthastighet ca.70 km/t.
Så en ting vet jeg,folk med skierfaring fra Europa klager ikke på Livigno,hverken på bakker eller restauranter.
Ha det bra alle dansker på ski,dere er trivelige.

Katja 20/03 2004

Okay - men ikke igen
Jeg vil lige give mit besyv med i fht. Livigno.
Vi var der i uge 11 i år (2004), og blev faktisk overrasket med en halv meter nysne midt på ugen - men det var egentlig ikke det der var min pointe.

Vi valgte stedet fordi det skulle være godt til begyndere, der var 3 med af slagsen. Det var da okay - men jeg synes at nogle af de andre steder jeg har løbet på ski i min karriere kunne matche det til fulde og nogle endda overgå det - Alpe D'Huez f.eks.

For mig virker det lidt som om man gerne vil gøre området lidt større end det reelt set er - ved at lægge 2-3 pister ned af en bjergside, med et 10 meter bredt off-piste stykke i mellem (det er jo forbudt at løbe off-piste i Livigno - bøde 80 Euro), og i mine øjne er det altså bare en piste....

De fleste blå nybegynder pister ligger på lifter nede ved dalen - og det ville være okay - hvis man ikke var "låst" til de tre stykker der lige lå ved siden af hinanden - skulle man prøve de andre ville det være af med skiene og ned til skibussen - og så gå til og fra liftene. Det var i hvertfald ikke det vi gad at gøre. I terrænet er de blå pister altså stort set ikke andet end transport pister - og det er altså ikke så fedt for nybegyndere, for så skal de pludselig bare give los for ikke at skulle stave de sidste 20 meter hen til liften.

Og byen - yeargh - okay jeg ved godt vi boede uden for byen forstået sådan at vi boede helt ude ved Carosello liften (rigtig godt sted at bo i forhold til skiløbet), men jeg synes altså at det var totalt overvuderet med deres gågade - hvor mange parfume shops og spiritus butikker har man brug for???

Og jeg er ellers ikke meget for de Franske Satellit byer heller - husker at jeg første gang jeg var i Tignes tænkte - Las Vegas - hold op hvor er her grimt... men jeg synes faktisk ikke Livigno var meget bedre.

Vi kørte selv derned - 18 timer (fra Kbh) vi var temmelig heldige, kom igennem tunellen lige da vi ankom, og havde kun en smule "besvær" med nogle af tolderne - men vi mistænker at det skete fordi min bror var ved at køre deres indhegning ned :))) Der var tilgengæld kø for at komme ud af Livigno på den anden side (klokken var vel 11-12 stykker).

Vi kørte dernede fra klokken 8-8.30 og kørte lige igennem hele vejen ingen kø hverken ved tolderne eller tunellen - der virkede dog hele tiden som om at hvis vi var kørt bare et kvarter senere så havde der været rigtig mange biler.

Nå men Livigno er nu prøvet og det vil helt sikkert IKKE blive besøgt igen. Der findes mange andre steder der har bedre og mere varieret skiløb end her.

Med venlig hilsen
Katja (der dog nød dagen med offpiste - det var for sjov - i sær at se manden der var på slalom for første gang - og alligevel på 5. dagen løb off-piste mindst lige så godt som andre jeg kender der har løbet på ski i mange år.)

Dorte Nicolaisen 01/03 2004

Fuck Livigno!
Jeg og min familie kommer ALDRIG tilbage til Livigno! Og her på sitet har jeg læst andre beretninger, der tydeligt tilkendegiver samme negative oplevelse!

Canazei år 2002 var super, men Livigno! Allerførst: Den ulidelige ventetid for overhovedet at komme gennem tunnellen, som om vinteren er eneste adgangsvej ind til Livigno. Dernæst mere 2 TIMERS ventetid for at passere dæmningen med betalingsanlæg og paskontrol mellem Schweiz og Italien - grænsen går midt på dæmningen. Endelig langsom køkørsel a' la kvægdrift i ét spor ind til byen, der - som også andre her på sitet påpeger - er fyldt med "indkørsel-forbudt-skilte". Faktisk gider de skide Livigno-italienere slet ikke os skiturister, der dog lægger et ganske betragteligt beløb under en uges ophold! Rendyrket arrogance!

Personligt har jeg ikke haft dårlige oplevelser med hverken pister eller lifter, men finder området for lille til prisniveau og besvær med at nå det. Det værste er dog den ugidelighed, man oplever hos lokalbefolkningen.

Vi gæstede destinationen i uge 5, altså noget før sæsonens udløb, og allerede da virkede det som om, italienerne var dødtrætte af turister. Selv i ellers tomme butikker og restauranter oplevede vi, at betjeningen demonstrativt vendte os ryggen og lod travlt optagede af andet arbejde end at betjene os. Og i parantes bemærket har vi altså alle læst Emma Gad, men italienerne i Livigno GIDER IKKE!

På et tidspunkt fik vi brug for Carabinieri, men ku' nogen tale engelsk? Næh, nej; taler man ikke italiensk, er der ingen hjælp at hente dér! Arrogance igen!

Fuck jer, Livigno! Vi kommer ALDRIG tilbage. Men Canazei? Jaaaaaaah!

Dorte

Morten Knudsen 26/02 2004

Livingo -stærkt overvurderet....
Jeg var i uge 7 en tur i Livngo, og jeg må sige at jeg var skuffet over stedet og specielt byen.. Inden jeg kom derned havde jeg hørt at det var et topmoderne liftsystem, lange pister, stort og varieret skiområde der hang godt sammen, byen er chamerende, alt er billigt osv.
For det første er Livingo ikke en speciel chamerende by når jeg sammenliger med de andre nyer jeg har boet i i alperne... Det er en lang tynd by, fyldt med indkørselfornudt skilte...
Skiområdet er lige lille nok til en uge... Man kan skatens nå at kører det hele igennem. Der er mange små korte træklifter, der er gode til begyndere, men det er lige før at der er for mange af de!! Skiområdet har ikke lange poister til gengæld er de, de bredeste jeg nogen sinde har set, specielt på Mottolinosiden. Det er klart den bedste af de to sider...
Liftsystemet er noget bras for at sige det, på Mottolino har de tre stollifte der kører perfekt hele tiden. Men deres gondoler og andre lifte går i stå hele tiden og det tager meget lang tid at komme op!!
Mange tager til Livingo med forventningen om at skiferien bliver billigere.. Det gør den ikke. Du kan sparer på sprut det er eneste!!
PÅ den positive side vil jeg sige at sneen i Livingo er kanon og de er gode til at præperere pistene. Mottolino er en rigtig god side, synd den ikke er større...
Vejret i Livingo er ofte med sol, området kan dog have problemer med blæst da det ligger så højt..
Den sidste ting jeg vil sige er at når man skal til italien for første gang er der en ting man skal huske på iatliener holder siesta, og tager det stille og roligt!!

Michael Gad 28/01 2004

Ligvigno er stedet!
Hej alle sammen!
Jeg kom tilfældigvis lige forbi jeres side da surfer lidt om ski da jeg jo snart skal afsted(TIL LIVIGNO!)
Nu har jer været i Livigno næsten hvert år siden jeg var 3 år gammel(jeg er 20 nu) og jeg bliver aldrig træt af det sted! God sted for alle. Begyndere, let øvede og øvede kan alle have det sjovt i Livigno! Der er masser af butikker, restauranter, gode hoteller, og sjov og spas(skøjter og snescootere). Hvis man er ung og gerne vil i byen om aftenen er det masser af barer og 2 diskoteker og det er mere end rigeligt. Priserne er billige da byen ligger i tax-free område...
Vi ses i Livigno!

E.w.laursen 26/01 2004

Spiller MAX!
Det bedste alpine skisports sted for børn & forældre.
Min søn & mig har været på diverse distinationer i Østrig,Sverige,Norge, og så sidste år var vi i Livigno første gang, det var nok. Nu tager vi kun til Livigno.
Det eneste der mangler er nogle flere/mange flere danske ski lærere.

Morten 23/01 2004

Charme og ineffektivitet
Livignos pister er dejlige - specielt for begyndere og let øvede. Maden er god, og den er billig. Til gengæld er liftsystemet absolut ikke af de bedste, og området hænger (sin beskedne størrelse til trods) ikke specielt godt sammen. Bybusserne kører ikke efter 19:30, hvilket er problematisk i en 7 km. lang by. Hvis skiløbet er i højsædet, så vælg en anden destination.

Torben Andersen 01/12 2003

Dejlige Livigno
Jeg har stået i mange år og har altid været til stejle og overbefolkede franske pister. Ingen af delene finder man i Livigno. Her finder man til gengæld charme, skønhed, lave priser og vigtigst af alt.... oceaner af plads på pisterne. Så hvis ikke skirejsen skal dreje sig om off piste og onde sorte pukler, kan Livigno anbefales.

Jannick Brunsgaard 14/11 2003

Livigno styrer !!!!
Vi er en helt almindelig familie på 4 stk`s. vi har været mange forskillige steder i Europa. Vi må nok sige at Livigno er kanon. Mere børnevenlig sted skal man lede længe efter. Vi kører selv, for at opnå den totale frihed.
Priserne i Livigno er steget lidt efter indførelsen af Euroen, men vi syntes det er alle pengene værd.
Kort sagt : PRØV DET !!!

Mikkel Guldfeldt 23/09 2003

Bedre sted findes der ikke
hej alle sammen
Hvis i er en familie der gerne vil have en aktiv frie så er Livigno lige noget for jer.
Hvis i har børn, kommer de bestemt ikke til at kede sig, jeg er selv kun 15 år men har været i Livigno 5 gange og synes ikke der findes et bedre sted.
Der er pister for hele familien til de let øvede er der blå og grønne pister, og er du ok til at stå på ski er der de røde bakker, er du en af dem som gaber når du løber på en af de pister er der selvfølgelig de sorte og de er bestemt ikke for "tøsedrenge".
Er du en af dem så bare ikke kan få det vildt nok er der jo også off pist som nok er noget af det vildeste, jeg har selv prøvet det en enkelt gang men gør det ikke igen, men prøv det.
Er man til en lille en efter en lang og hård dag er der afterski som er noget af det hyggeligste man kan gøre i Livigno.
Om aftenen er der aktiviteter for de mindste og nat løb på nogle af pisterne.
Hoteller er der nok af og pensionater, og det er bare luksus hvis man er til det.
Men alt i alt er Livigno et sted for hele familien.

Kh Mikkel Guldfeldt

Mikkel Guldfeldt 21/09 2003

livigno er fedt
hej alle sammen jeg er en dreng på 15 år som har stået på ski hvert år i 9 år. Jeg har været i Livigno 2 gange og synes ndet var det fedeste sted jeg har været, og jeg har været 6 forskellige steder, (Trysil, Alpe d´ hUEZ, Scheffau, Geilo, og bruck) og så Livigno, og ud af de mange steder er Livigno det bedste, der er aktiviteter for børnene eller det var der i hvert fald da jeg var der, after ski for de lidt større og pisterne havde åbent om aftenen en gang om ugen.
Så hvis i spørger mig er det, det bedste sted hvis man vil have en aktiv ferie med børnene.
Pisterne er også for fede, der er noget for hele familien.
Hoteller eller pensionater er der også meget af, og det er luksus i første klasse.
Nu har i hørt min mening så lad mig hører jeres..

Kh Mikkel Guldfeldt

Mogens Ribert Jørgensen 09/12 2002

Livigno en god og billig distination
Efter 8 år`s skiferie i Livigno, kan jeg varmt anbefale stedet. Livigno er et godt sted for såvel nybegynderen som for den mere øvede, srørrelsen gør det mugligt at mødes selv om nogle fra gruppen går på skiskole. Billigt fordi området er "TOLDFRIT" som betyder at man kan købe spiritus, tobak og elektroniske atikler er rimelige billige.
Det eneste stædet ikke er så godt til er til de mest hardcore offpist spicialister, de vil nok savne udfordringer
MVH. Mogens Ribert Jørgensen