Anmeldelse af Kronplatz

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Se profilen for Mario-Pedranz
Mario-Pedranz 19/02 2011

Den tredje mest børnevenlig skisportsted i Alperne
Kronplatz (Plan de Corones), ligger i Sydtyrol i Italien, lidt nord for Canazei. Det er ikke så kendt i Danmmark, men meget populær blandt italienere og tyskere. Den er netop blivet kåret til den tredje mest børnevenlig destination i Alperne ud af 650, af tyske ADAC. Dette er baseret på lifte, skiskoler, øvelseområder og priser. På toppen af Kronplatz er der et stort børneområde som er afgrænset med hegn. Her findes der utallige aktiviteter for små og for store børn. Der er enda en slalombane med tidstagning så børnene kan konkurrere med hinanden eller med forældrerne. Ud over børneområdet, findes der en hel del lange brede blå pister som er geniale til skiskoler, og som kan bruges af forældrerne samtidigt. Og desuden står man stort set aldrig i kø ved lifterne som består mest af kabiner.Er man til vildt afterski, er det nok ikke det rigtige sted, men helt sikkert genialt for børnefamilier.

Ce 19/01 2008

Dejligt skiområde
Vi var en flok på ca 30 i Kronplatz i uge 7-2007. Deraf mange nybegyndere. Vi har aldrig set en bedre begynderbakke 2 km lang bred boulevard og med et fladt jævnt fald hele vejen ned. (Der er nok ikke nogen danske skilærere, vi var så heldige at have en med)
Lift systemet er i top. Flest kabinelifter, ingen slæbelifter, næsten ingen liftkøer, højst 5-10 minutter i en kort periode om morgenen Pisterne var velholdte, godt med sne, selv om der var grønt alle andre steder. I 2007 blev der åbnet en ny lift som giver mulighed for at komme til naboområdet Alta Badia (med bus), og hvis man er hurtig kan man også nå rundt om Sella ronda. Vi prøvede ikke. Der er nok til en uge i Kronplatz, medmindre man er ekspert.
Området er godt dækket ind med spisesteder, rimelige priser, og noget for enhver.
Alt i alt en rigtig god oplevelse. Og i år går turen til Kronplatz. Samme flok - og flere til.

Se profilen for SoerenP
SoerenP 12/02 2006

Kronplatz - Italiensk for alle
Kronplatz er et rigtigt godt skisportssted. Det er italiensk både alle leder og kanter. Som regel godt vejr, en fan.... masse pizzariaer og deslignende, og skisport til alle. De fleste rejser til kronplatz går desværre til et hotel der ligger et stykke fra pisten så man skal med italiensk skibus. gæt selv. de er fyldte i stort set hele skisæsonen. Lifterne virker og kødannelsen er begrænset til kl 10 og kl 16 Det absolut mest positive er den lækre sorte pist som er ca. 2,5 km (sort/rød. Den kan man tage igen og igen.. og igen