Anmeldelse af Cervinia

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Gezix 26/04 2019

Cervinia/Zermatt - udsat i dårligt vejr
Cervinia og søsterdestinationen Zermatt er helt fantastiske. Det skal prøves.

Pistene er suveræne, brede og velpræparerede. Og med lange, lette, røde pister. Det er fantastisk. Liftene er hurtige og køerne små, og få.

I bakkerne er der top restaurenter. Nyd det.

Turen til pistene i Zermatt foretages på det højeste sted på den italienske side - Plateau Rosa, og det er den eneste hemsko. Man skal nå hjem, ellers er man fanget på den schweiziske side. Og så er det ekstremt dyrt at komme hjem.

Når det er snevejr eller blæst er området desværre meget udsat på grund af den høje beliggenhed. Der er ingen træer til at skærme for vind og vejr. På den italienske side lukker de hurtigt de store kabinelifter, og dermed også for sammenhængen imellem skiområderne, hvis vejret bliver dårligt. I det tilfælde er Cervinia decimeret til to små selvstændige områder, uden særlig meget at byde på. Vi har oplevet Cervinia en hel uge uden adgang til toppen (uge 11 2019). SUK!

Gezix 26/04 2019

Bilkørsel til Cervinia
Vi kørte i år - 2019 - bil til Cervinia i uge 11.

Det er en lang tur, 1825km eller 1650 afhængig af hvilken vej man kører.

Udgangspunktet er Nordsjælland og alligevel kører vi over Storebælt, det fortrækker vi, og det gør selve turen længere i kilometer, men ikke i tid. Med fire chauffører i bilen er en længere kørestrækning ikke et problem.

Vi havde indløst motervejsmærkat, en vignet, til Schweiz. Det koster 270,-kr.

Som sagt er der to nærliggende muligheder for at nå Cervinia igennem Schweiz.

Den korteste strækning, er at køre over passet Store Sankt Bernard i Schweiz. Strækningen er 1650 km. Der skal betales afgift for at passere Grand Saint Bernard. 27,- Eur for en enkelt, lidt rabat 43,- Eur for en retur. Til gengæld er strækningen i Italien frem til Cervinia meget kort, og man kan køre denne del af strækningen uden at betale italiensk motorvejsafgift, ved at køre de små 15 km på landevejen. Selve turen over Grand Saint Bernard er landevej, men en virkelig god landevejstrækning. Vi kørte over Grand Saint Bernard på hjemturen, og det havde været kraftig sne i Cervinia i 2 ½ dag, så der var faldet meget sne i bjergene samme uge. Alligevel var turen over Grand Saint Bernard helt problemfri, og helt fantastisk smuk, i øvrigt. Se information om Grand Saint Bernard her http://www.letunnel.com

Ved den længere strækning over St Gottard, kører man ind i Italien ved Como. Det er udelukkende motorvej – hele vejen, og der er ikke ekstra afgift igennem St. Gotthard passet. Det er inkluderet i motorvejsmærkatet til Schweiz. Til gengæld kommer man til at betale motorvejsafgift i Italien – og det er dyrt. Vi betalte ca. 45,- Eur for turen fra Como til Cervinia-dalen. Og det dobbelte hvis man skal retur.

Imidlertid er der en god grund til at tage over St. Gottard – den lange tur – på udvejen, fordi man kan proviantere i et kæmpe Supermarked på vejen. Supermarkederne omkring Aosta er ikke helt så store og med det samme udvalg. Vi fandt et Carrefour Ipermercati i byen Ivrea på vejen. Det er et supermarked i Bilka-størrelse, men på italiensk!

Konklusioner er – for vores vedkommende – at turen til Cervinia i bil, bør gå igennem Schweiz og man skal krydse passet Grosse Saint Bernard. Det er hurtigst, kortest strækning og billigst.

Bilen kan derudover være til stor hjælp i Cervinia. Den uge vi holdt ferie i Cervinia , sneede det som sagt 2 ½ dag, og resten af tiden blæste det så meget, at de to øverste kabinelifter imod Plateau Rosa ikke var i drift. Så hænger skiområdet ikke sammen og man er nødt til at tage til Valtourneche for at få bare lidt kvalificeret skiløb. Men… det skal alle de andre turister i Cervinia også, og busforbindelsen mellem Cervinia by og liftstationen i Valtourneche har ikke kapacitet til at klare det pres, som det store antal turister medfører. Derfor kan bilen være en stor hjælp i Cervinia.

Og husk snekæder - de er nødvendige i Cervinia.

Sten Falkenberg 31/08 2017

Europas højste præperede pister
Cervinia er måske ikke det mest kendte italienske sted endnu. Det er synd, da skiområdet er helt utrolig godt og bl.a. Har europas højeste pister hvor pistemaskinerne har kørt. Hvis du er til high class og økonomi ikke at et emne er Zermatt i svejts at foretrække som dækker samme område,men det er betydelig billigere i Cervinia og lige så hyggelig uden at man på ret mange måder kan sammenligne byerne. Skal man til Cervinia vil jeg anbefale at købe det internationale liftkort da der er rigtig mange gode pister i zermatt området og man skal bruge det internationale liftkort for at komme op på klein matterhorn (3883m). Vi har været i omådet 4 gange (2 i zermatt og 2 i Cervinia) og det er ikke usædvanligt at der er lukket mellem de to områder på grund af dårligt vejr, så det skal man også lige tage højde for. I forhold til prisniveauet andre steder i Italien er det til den høje side men det aller vigtigste på en skiferie er sne og selv om der 0 cm sne i byen er der altid åbne pister højere oppe så du er sikret skiløb.

Se profilen for Karen-Anita
Karen-Anita 17/02 2016

Uge 6 i 2016
Koldt, blæsende, snevejr & tåge mere end ½ af ferien! Men det skyldes det var uge 6..hvor vejret bare er mere ustabilt! Vi havde 6 dage på ski, 1 flot dag med blå himmel & sol. Den dag stod vi på ski over til Zermatt, som også er en mulighed fra skiområdet fra Cervinia - men KUN når vejret tillader det! Vi deltog i piste visning med Nortlanders guider. Dagen efter tog jeg og min bror også over til Zermatt. Men vi blev næsten fanget derovre...da vejret ændrede sig fra det gode til det dårlige/blæsende, tåget, snevejr og de var ved at lukke ned for deres område...Men vi nåede at komme op/over med den anden sidste gondol lift-mod Cervinia. Så hold øje med oversigts tavlerne der viser hvilke pister & lifter er åbne-hvis i tager over til Zermatt området. Det er ellers et fantastisk skiområde i godt vejr!
Ellers er Cervinia et skønt område med mange lange, gode pister til hele familien, min bror siger der ikke er mange sorte pister-så dem der ønsker stejle sorte pister må nok hellere tage et andet sted hen...Man kommer op til 3480 meters højde i Cervinia og i Zermatt området til 3883 meter! Der er flotte udsigter. Vi vil gerne til området igen midt i en februar måned.

Se profilen for MC
MC 30/12 2015

Cervinia
Hvorfor elsker man dette sted... Hvad er det der gør, at smilet bliver megabredt, så snart du begiver dig ind i Breuil-Cervinia tunnelen? Og hvorfor kommer man egentlig tilbage, når nu der er dyrt, kedelig afterski og by, og faktisk meget dyrt for maden i terrænet? Svaret er enkelt! PGA Konge skiløb, de lange brede boulevarder og ikke mindst pga den fantastiske powder og muligheden for at løb off overalt!!! Snyd ikke dig selv for turen ned til Valtournence, 23km nedfart fra toppen af Monte Rosa!!! Det fås simpelt hen ikke bedre :-) Der er rigtig godt skiløb i Zermatt, men forbered dig på rigmandspriser og vær opmærksom på lifterne. Italienerne lukker lifterne så snart vinden er bare lidt frisk!!! Skulle man endelig pege på noget, skal der arbejdes med fornyelse af de nogle steder MEGET gamle lifter... Ligesom det heller ikke ville gøre noget, hvis de indførte VOKSEN madportioner, når nu man alligevel skal betale 12.14 EUR for selv den mindste portion suppe eller pastaret.

Malin Hansen 15/08 2013

Cervinia - nej tak!
Der er fantastisk smukt i Cervinia, Udsigten tager pusten fra dig! Pisterne er brede boulevarder, fint til nybegyndere, og let øvede. Hvis man ikke er til Heliskiing, er der ikke noget at komme efter som øved skiløber. Januar og februar er ikke tidspunktet at rejse til Cervinia da der kan være ekstremt koldt, og vinden er kraftig. Når vi var der i januar, var det helt ned til minus 24, og blæste 20 m/sek. Der lukker liftene altså!! Jeg vil også anbefale at man ikke køber liftkort til Schweiz hjemmefra. Der skal ikke ret meget vind til før liftene lukker, og man risikere at blive strandet i Schweiz. Man skal også huske den store tegnebog! Det er meget dyrt at spise og drikke, og det er ikke noget for sultne teenagere, da portionerne er meget små. En anden MEGET vigtig ting at vide er at der på flere restauranter og mellemstationerne kun er pedaltoiletter, dvs "et hul i gulvet"!! Hvordan man som pige håndterer det med skitøj vides ikke, da vi fik guiden til at krydse de steder af som havde rigtige toiletter! Vi boede på Baita La Rocca, og det vil IKKE anbefales. Jeg har ikke ret meget positivt at sige om Cervinia, og vil ikke anbefale stedet til andre.

Steen Gauss 04/01 2013

Blæst på toppen
Cervinia er et område med lette og brede pister for begynderen og den lettere øvet. Fint hvis man gerne vil løbe stærkt. Der er flere pister i Zermatområdet, hvis man kan komme derover...! Som det kan læses i de andre kommentarer, så blæser det en del i området og de øverste lifter lukkes hurtigt. Det er lidt af et sats at tage derned og har man råd til det.??... når man kun har en uges vinterferie.
Boede på Hotel Stambecco ved mellemstationen oppe i området. God mad, men der var hundekoldt overalt og service, var der ingenting af.

fipa 26/11 2011

Cervinia-Val Tournenche-Zermatt
Efter i mere end 30 år at have tilbragt mange måneder i dette suveræne skiområde, har jeg fået et godt kendskab til skiområdet.
Området har de længste præparerede piste i verden. Helt op til 22 km, hvis man løber fra toppen af Klein Matterhorn, sætter sig i en 50 m stolelift undervejs og ender ved hovedliften i Val Tournenche. En helt igennem unik oplevelse som sammen med resten af de tocifrede km lange piste og store offpisteområder gør dette område til det, efter min mening, allerbedste ski sports sted i verden. Og Zermatt/Plateau Rosa sommerskiområde gør, at man nu kan løbe på ski hele året rundt heroppe på gletcheren. Man lukker således aldrig helt ned som tidligere mellem maj og november. Før klimaændringerne begyndte at gøre sig gældende, var der her mere end 55 km piste om sommeren, som man kunne boltre sig på, men kun fra Juli til September. Nu er det så hele året med minimum over 20 km hyppigst pulversne belagte piste.
Store investeringer og opfindsomhed med at lave kunstsne, selv under plusgrader, har gjort, at man nu er tæt på at have lige så mange pistekilometer nu om sommeren som for 25-30 år siden. Hvis det ikke er altfor varmt, kan man løbe fra Klein matterhorn i 3800 m'shøjde ned til Furgg Sattel i 2600 m's højde. Men man gør klogt i at tjekke vind og vejrforhold, før man begiver sig derop. (kun adgang fra Cervinia og Zermatt om sommeren). Ved stærk vind kan overfladen blive meget iset, og har man tænkt sig, lidt vovet under alle omstændigheder, at løbe i korte bukser, så siger det sig selv, at det gør ondt, skulle man falde. Ligeså varmt det kan være en dag her i Juli, ligeså koldt kan det blive dagen efter.
Zermatt råder over et af verdens mest avancerede og allerbedste kunssneanlæg i alperne, så man kan næsten altid finde en vej ned til byen på ski. Det er ikke altid tilfældet på den italienske side, i Cervinia og Val Tournenche, selvom italienerne er ved at komme efter det. Pisten ned til Val Tournenche, som ofte, da det er en sydvendt piste, er snefattig allerede fra begyndelsen af marts, har nu et anlæg, der lægger kunstsne ud, så man kan benytte dennne nedfart oftere og senere end tidligere.
Sneen i området kommer med vindene og fugtigt vejr oftest fra syd, og vil man opleve de helt store nysnemængder, er det på dage, hvor vinden og det fugtige vejr kommer sydfra.
Vintersæsonnen strækker sig fra november til midt maj, og bortset fra januar måned er det ikke sjældent med mange solrige dage. Jeg var der engang i 4 måneder og oplevede miere end 3 måneder med skyfri blå himmel fra januar til april. I snit er der mere end 200 solskinsdag eom året i Matterdalen og i Cervinia/Val Tournenche er tallet endnu endnu højere. At sidde i 2500 meters højde med solen direkte på sig, kan ofte gøres, selv i janaur, i 30 grader.Sneen er stadig god, fordi det er så kolidt om natten i disse højder.
Fra næste år bor jeg fast i Val Tournenche, så har I brug for et par råd/tips omkring en tur til og i området, så send en mail.


God skivinter og mange pulver hiksner til 2011/2012 sæsonnen
Finn
Klimaændringerne har ydermere bidraget med endnu flere solskinsdage i dette område. I de senere år har man gerne villet skubbe julen til midt maj, der der i flere sæsonner er faldet mere sne her end i decmber-Marts.
En gammel ræteromansk snekalender viser, med statistisk belæg, at de størte snemængder kommer i oktober og i februar. Denne statestik er blevet rystet en kende i de senere år.
Trægræsen er på grund af de meget høje bjerge her højere end andre steder i alperne. det beskytter store dele af skiområdet mod vind, fygning og isede piste,så vind under 2500 meter er faktisk ikke noget , man mærker. For en dansker er det næsten paradisisk at færdes her uden de velkendte vindstød, turbolens mm. , man er vandt til.

Henrik Høj 07/03 2010

Ophold i Valtournenche (Cervinia)
Vi er lige hjemkommet fra en uges ophold i Cervinia. Kan klart anbefale følgende B&B: www.lepetidnid.com
Lækker morgenmad og meget hjertelig service af Carla og hendes mand Leo.
Værelserne er ikke store - men meget charmerende og der er desuden mulighed for at lave mad i et fælleskøkken.
Skimæssigt var ugen perfekt med masser af off-piste og dyb sne - faktisk bedst i Valtournenche og mindre godt i Zermatt. Ingen liftkøer overhovedet.

Bo Eno Fournais 11/12 2009

hej
hej alle. vi er to der skal til cervinia den 23-12-2009. der et godt stæd at bo med hygge

Henrik Groot 12/03 2006

Cervinia - dyrt og kedeligt
For at prøve noget nyt (efter årlig skiferie gennem 42 år) tog vi i år til Cervinia, og havde valgt at på på Hotellet i terræn, Lo Stambecco, der ligger for toppen af skiliften. Typisk italiensk, ingen service, du må selv slæbe din bagage op af trapper til lift og videre til hotel - ingen foranstaltninger for at gøre det let for gæsten. Der er alt for mange gamle og slidte lifter (med rust på tag) og alt for mange slæbelifter. Hænger dårligt sammen med Zermatt (og her er der i øvrigt lange køer ved lifter). Pister giver absolut ingen udfordringer. Stort set alle flade og brede, ligefør at det er egnet til langrend. Virkelig kedeligt. Maden på restauranter i terræn er OK. Vi har været 12 gange i Ischgl/Østrig, her funker tingene bare, så her vender vi tilbage til.

Lone 12/03 2006

Vind, vind, vind og lukkede pister
Jeg er lige kommet hjem fra min 2. skiferie i Cervinia - begge gange i uge 10. Sidste år blæste det rigtig meget, så meget at man fik forfrysninger på Plateau Rosa og det var ikke nogen stor fornøjelse at løbe i modvind på Cervinia-siden. Men sidste år kunne vi heldigvis tage til Zermatt, hvor der var sol, læ og god sne.

I år har Cervinia i uge 10 ikke været nogen god ski-oplevelse. Det har blæst så meget, at kun mellem 1/4 og 1/3 af lifterne har været åbne i en hel uge. Der var været lukket til Zermatt 5 ½ dag ud af 7. Der var lukket til Valtournanche 6 dage ud af 7 (kan derfor SLET ikke forstå anbefalingen om at bo i Valtournance. For også sidste år var der flere dage lukket til/fra Cervinia og så er man strandet i Valtournance som er et lille område, der hurtigt bliver slidt). Årsagen til lukningerne i år var de fleste dage en strid blæst og fønvinde. Blæsten og kulden betød, at man måtte løbe med maske for at undgå frostskader. Oven i problemer med blæst havde vi et døgn med konstant snefald, som også førte til at lifterne lukkede.

Måske har jeg bare været uheldig? ER Cervinia bare en iskold vindtunnel? Eller skal man komme senere på året? Jeg hører meget kommentarer.

Nick 08/03 2006

ang. liftsystemet
Det skulle være på tale, at træklifterne nede i byen er skiftet ud med stolelifter næste år, hvilket skulle lette på hele systemet.

Mvh
Nick

Se profilen for
Casper Ravn 05/03 2006

V erdens bedste skisportssted
Jeg har været i Alpe d`Huez, Val d`Isere, Val Thorens osv.
Men Cervinia har det bedste skiløb. Det er superlange bredde røde pister. Sammenlægningen med Zermatt gør det hele endnu bedre. Deres liftsystem er dog ikke det bedste, men de vigtige lifter er hurtige og nye. alt i alt.

Skiterræn: 5

Liftsystem: 3

Det bedste område..!.

Allan 01/03 2006

Hvordan er det i uge 17
Vi har været i Åre i de sidste 4 år i træk - men er ved at være godt trætte af stedet - det bliver værre og værre for hvert år

Udfra billeder og kommentarer på denne side ser Cervinia ud til at være et rigtigt godt alternativ - og vi har fået en lejlighed i Petit Tibet i uge 17

Men - er der nogen som kender til forholdene i uge 17 - 22 til 29 april - er der sne - og er der stadig skigæster i området ??

Michael Søndergaard. 26/02 2006

En super dejlig ferie.
Kære alle.
Netop kommet hjem fra en dejlig ferie med mange og alsidige løjper dejlig stemning i byen og div. restauranter. Jeg må påpege omgivelserne på pisterne som ikke findes flottere.
Negativt er slæbelifterne (skift dem nu)
Maden i terrænet (det kan ikke være rigtigt at man ikke kan koge pastaen færdig i Italien)
Men et dejligt terræn og fede løjper.
Tag endelig til Cervinia, du fortryder ikke.

Venlig hilsen
fra en kræsen skiløber.

Mette 20/02 2006

Det dårligste sted i alperne
Vi var i Cervinia sidste år i uge 6.
Det var den dårligste skiferie nogen sinde. Ringe lejlighed til 6000 kr.(petit Tibet) ikke tæt på en lift, selvom der stod "tæt ved lift". Måtte gå 400 m ned ad snoget vej til den. Kø ved hovedlift hver morgen. Det tog en time at komme op på toppen. Cervinia er et kedeligt området for øvede. Kun brede "blå" løjper. Zermatt er godt, men super dyrt. Køb liftekort ( dyrt) til zermatt også, ellers bliver det en kedelig tur, eller vælg et andet sted, bare et godt råd.

Marcus 09/02 2006

cervinia er det bedste sted
hej
det kan godt være jeg kun er et barn (11 år)men jeg er altså ret god og har stået siden jeg var 3 år og har været i frankrig og schweix og sverige men cervinia er klart det bedste sted og hvis i ik synes der er nok udfordringer skal i bare prøve banerne med u-rampe og hop og nede i byen skal i helt klart bo på hotel europa med pool bar billard bordfodbold storskærm m.m. Nu har jeg været der i 5 år i træk og jeg vil blive ved med at være der i hele mit liv

Michael 08/02 2006

hvad sker der.
Sidder lige og læser at nogle synes at dette sted er det dårligste i alperne og at der ikke er noget for øvede skiløbere , da der kun eksistere blå løjper.
Dette er jeg ikke enig i har været der 5 gange og skal der ned igen i uge 11. Det er fantastisk sted , ok løjperne er ikke alt for svære , vil lige sige er 28 år og har været mange gange afsted. Offpisten finder man faktisk ikke bedre end her det er bare et spørgsmål at hyre en guide.
chamerende by med fantastisk mad og flinke mennesker, husk at det tit er ens forventninger der ødelægger ens ferie el. opfattelse af et sted , men nyd det nu det er ferie du kan ikke forvente luksus det drejer sig jo om at løbe på ski og hygge sig og ikke om hvor forfærdeligt hotellet er el. hvor langt der er til en lift, kom afsted i god tid så er der ingen problemer.
Har lige været i Avoriaz og læste også kun dårligt om det men det er et fantastisk område.
God tur til alle .

Michael

Morten 22/01 2006

Liftkort
Liftkortet koster 232 Euro (DKK 1740,-) for 7 dage for hele området (inkl. Schweiz). Et lokalt italiensk kort (dækker Valtournenche og Cervinia) er billigere, 192 Euro (DKK 1440,-).

Hilsen
Morten

Mie 12/01 2006

Liftkort
Hej. Jeg skal til Cervinia i uge 7 og jeg ville gerne vide, hvad et liftkort koster ?? Det skal være til Cervinia og Zermatt ?
Håber der er nogle der kan hjælpe
tak

Per Rasmussen 26/10 2005

Billig overnatning
Vi tager til Zervinia med Ryanair og har booket lejlighed gennem Inge Nøhr TLF40783378/45803348. Ca 10000 kr for en lejlighed med plads til 10 personer

Preben Sørensen 22/10 2005

Billig overnatning i Cervinia til 7personer
Vi er 7 personer der vil til Cervinia .Vi flyver til Bergamo med Ryanair,lejer en bil og kører selv.
Der for søger vi plads til 5 voksne,2børn på 15,17år
ER DER HJÆLP OG HENTE.Hilsen Preben.

Gitte 08/10 2005

Skileje?
Ved nogen noget om priser på leje af ski + støvler i Cervinia?

Hilsen
Gitte

Lars Christensen 06/10 2005

Kan varmt anbefales
hej
vi har været der flere gange og vi kører også derned i uge 7 i 2006. byens natteliv er rimelig roligt, ikke noget vi synes at man bliver generet af. altid velprepererede pister, brede løjper, ingen kø ved lifterne(kan forekomme lidt om morgenen når alle vil op)

Gitte 04/10 2005

Cervinia i skolernes vinterferie i uge 7
Hej!
Vi overvejer at tage til Cervinia for første gang i uge 7 i 2006. Spørgsmålet er, om det er tilrådeligt?

Liftkapiciteten opgives at være 29.000 pers/time - og det er jo ikke meget i forhold til f.eks. de store franske destinationer?

Er det til at holde ud at bo i lejlighed centralt i byen ved gågaden? Vi gider ikke at være tvangsindlagte til at falde i søvn til lyden af plakatfulde gymnasieelever, der turnerer gennem byen.


Berit 19/02 2004

Også suværent til børn
Vi har nu været i Cervinia 4 år i træk med børn fra de var henholdsvis 4 og 7. En super hyggelig by, et terræn der 100 % fra man er lettere øvet. For at kunne udnyttet hele terrænet er det dog en betingelse at man er blevet "gode venner" med tallerken lifterne.

Palle Kaufmann 19/12 2003

Stedet du kommer tilbage til!
Første gang jeg var i Cervinia var for mere end 20 år siden. Liftsystemet så nogenlunde ud som det gør idag, men man brugte utrolig megen tid med at stå i kø. Heldigvis er lifterne blevet moderniseret og liftkø er sjældnet nu.
Fra toppen (Plateau Rosa el. Klein Matterhorn) kan man i fuld fart køre på ski ned til byen - der kommer ingen "grimme" overraskelser.
Stort set alle pister vender mod solen, så kuløren er god efter en uge i Cervinia (pas på!)
Ønsker man større udfordringer, er en tur til Zermatt en oplagt mulighed, men husk det er en heldagstur.
Jeg har været på mange andre skisportssteder - endda arbejdet som skiguide i Meribel (de 3 dale) - men vender ofte tilbage til Cervinia. Her er VIRKELIG snesikkert og prisniveauet er humant for en dansker.
Har du mulighed og lyst, kan jeg anbefale stedets "heliskiing" og du behøver ikke være super-ekspert for at kunne deltage!
Tag bare dine børn med til Cervinia - der er blå pister fra toppen og ned og de fleste pister ender det samme sted.
Modsat i Frankrig, er her mange små restauranter i området, alle med en formidabel udsigt - og man spiser godt og lækkert.
De bedste anbefalinger til Cervinia af en garvet skiløber på 47 år.

Jette Gladbjerg 06/08 2001

Cervinia, Zermatt og Valtournanche
Cervinia er et helt optimalt skisportssted for den vægelsindede skiløber. Her er brede boulevarder, ikke for mange mennesker (undtagen i Weekenderne - der kommer de fra hele Italien for at få noget frisk luft - lidt som vi i Danmark tager i sommerhus !), god udsigt, lange nedfarter (21 km), stejle strækninger findes også og bliver man træt af at lede efter dem, så drøner man da bare over til Schweiz - for her er der både pukler(dem er der ingen af i Italien), stejlt, højt og ikke mindst markeret off-pist. Og vil man stå på ski i Cervinia/Zermatt området, så er det billigst og mest hyggeligt at bo i Valtournanche, som er den oprindelige by, hvor den vej, der fører videre til Cervinia, kun blev benyttet til at fragte kvægene til og fra græsmarkerne. Og hvem gider bo på "Lars Tyndskids" mark?? Jeg kan varmt anbefale Hotel Bijou. Der ved man, hvad det betyder, at kræse for sine gæster uden, at det er det mindste opreklameret. Her er gæsten virkelig konge, hvis man så også husker opføre sig ordentligt (Vil man have lov, til at opføre sig som en flok, hemningsløse hooligans, så tag hellere til Cervinia)!. Hotel Bijou har også gratis hotelbus, som kører gæsterne til og fra liften i byen. Området over Valtournanche, er desuden næsten mennesketomt og meget egnet til nybegyndere, børn, dem der ønsker at lege/ øve og dem, der ikke ønsker at stå på ski !!??? Jeg kunne blive ved, men i Valtournanche har du det hele, høj service, rendyrket italiensk kultur og hygge for alle pengene - jeg ved endnu ikke om svømmehallen, ved siden af hotel Bijou er færdig, men er den det, så er det bare formidabelt.

bent eriksson 01/08 2001

Bedste Skiområde
Jeg har nu været på skiferie 10 gange i USA, Østrig, Frankrig, Schweitz og Italien, men absolut bedste område er efter min opfattelse Cervinia. Lange brede boulevarder med ikke
for stej hældning, så det er muligt at køre afslappet på ski.

Hotel Europa er suverænt det bedste hotel jeg har boet på. Dejligt værelse, flinke mennesker, god mad og ikke mindst: Baren er åben hele dagen og aftenen.

God rejse, hvis dette frister dig.