Anmeldelse af Canazei

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Flemming 21/03 2022

Elendigt liftsystem i Canazai
Jeg har stået på ski i 30 år og været de fleste steder i Østrig, Frankrig og Italien. Vi var på voksen tur og havde ikke taget vores 4 børn med for første gang. Vi havde for første gang valgt et rejseselskab med guide hvilke fungerede super godt og var lige så billigt; som når vi planlægger det selv. Vi ankom til Innsbruck med fly og blev kørt med bus i 3 timer til Canazai. Til min store overaskelse var der ca 200 meter kø hver morgen kl 08.30, når liftsystemet åbnede i Canazai og alle stillede sig derfor i kø kl 08.00 hver morgen, hvilke betød at man ikke kunne side og nyde sin morgenmad; fordi der var total Strees på for at komme over til liften for at stå i kø. Vi snakkede med guiderne som sagde ar i uge 6,7,8,9 og 10 er det meget almindeligt at stå i kø om morgenen i ca 45 min hver morgen ved liften i Canazai. Når man så kommer op på salaronda liftsystemer kørte folk så tæt at man næsten kørte skulder ved skulder med andre turister og køerne ved lifterne var voldsomme. Så det var nødvendigt ar køre væk fra sellaronda systemet, som nærmest virkede som en motorvej. Vi var på ski i uge 9 og vi havde dejlig sol, men de skrev at der var 120 cm sne på toppen og 60 cm sne i dalen, hvilke ikke var rigtigt. Alt var kunstsne og var sprøjtet ud med snekanoer og der var ikke sne uden for lifterne. Østrig havde massere sne, men Italien havde ikke fået så meget. Hvis vi skal til området igen vælger vi klart en af de andre byer på Salla Ronda hvor vi ikke skal stå i kø hver morgen. Byer som Val Gadena, St Christina, Corvara og Arabba er bedre at bo i. Ellers er Canazai et fantastisk skissportsted hvor liftsystemerne fungere fint, og pisterne er flot præpereret, også selvom der i perioder ikke er noget sne. Der er gode steder at holde pauser under vejs på Salla Ronda, hvor man kan nyde en øl i solen på liggestole. Skisystemet er så stort (1200 km sammenhængende), at det er muligt at stå på ski en hel uge, uden at køre samme sted. Der er mange skiskoler til børnene i de forskellige byer, dog taler skilærerne ikke dansk (som i Wagrain) og de fleste var mænd.

Peter 19/04 2020

God ski destination
Gode pister, gode lifte sjældent der er kø ved lifte

Se profilen for
Tom Jensen 21/02 2017

Dolomitterne
Meget varierende skiområde. Noget for enhver og en masse flot natur og mulighed for hele dagsudflugter

Lo 29/01 2017

Ikke meget sne i januar 2017 - men pister 100% ok
Lige en update til dem der snart skal til Canazei. Er lige kommet hjem i går d. 28-1-2017. Der er stort set ikke faldet sne i år, og uden for pisterne er bakkerne grønne/brune. Men fortvivl ikke, for der er kunstsne i hele området omkring Sella. Pisterne er af super kvalitet og der mangler ikke sne nogen steder. En ganske imponerende indsats af pistefolkene. Eneste mangel er selvfølgelig off-piste. Vi havde 8 fantastiske dage med sol hver dag. God tur til dem der skal af sted!

NK 21/09 2016

Charmerende by i et af verdens største skiområder
Canezei er meget snesikker pga den veludbyggede kunstsneanlæg . Området er så stort at man ikke kan nå yderkanterne og komme hjem igen samme dag . Meget stort udvalg af spisesteder i terræn og i byen til rimelige priser. Absolut velpræparede pister .

Karl-johan 17/02 2016

Canazei og hele dolomitti Superski
Snowboarder, over middel god.

Området er super. Der er lige faldet meget sne og vejret har dog ikke været det bedste. Her er dog et fantastisk område større end mange andre steder. Pisterne virker ryddet til at starte med men begynder hurtigt at give super mening :).
Jeg er godt tilfreds og meget glad. Byen er hyggelig og der er flere hyggelige barer.
Kom glad. Mvh Karl-Johan.

Se profilen for MC
MC 30/12 2015

Canazei
Charmerende indgang til Dolemitterne. Der sker dog ikke synderligt meget i byen, men fedt hvis du bor lige neden for skovpisten, så kan du kører til døren... Snyd ikke dig selv for Sellarondanen, men hav styr på tiden for hvornår de sidste lifter kører, da det er en dagsrejse.... Endelig er der konge powder på Mamolado gletcheren, men kan også være barsk og koldt i fht pisterne nede i dalen.

Steen Gauss 04/01 2013

Masser af sne februar 2012
Kan læse af forrige kommentar at pisterne var isede først i februar. Jeg var der i uge 8 2012 og her var der fint med sne. Mit yndlingsområde er Arrabba med de stejle pister. De ligger på nordsiden og er sjældent isede, så her bider skiene godt. Boede i Canazei og i det område er der mest familiepister. Turen frem og tilbage til Arraba er træls, der skal stages en del.
Hvad der også er træls er de lange ventetider for, at blive løftet op med gondolen. Her er der dog den mulighed, hvis man er i bil... at køre op i terrænet og stå på der.
Ciampac ved Alba 5 km. udenfor Canazei har en fabelagtig god lang sort piste, hvor man rigtig kan nyde brede carvingsving medens skiene bider perfekt.

Jakob Hansen 09/02 2012

Meget is
Er netop vendt hjem fra Canazei.

Området har ikke fået særligt meget sne i år, så der er rigtig meget is på pisterne.
Der er endda enkelte steder hvor græsset er begyndt at være synligt, så det var desværre ikke nogen stor oplevelse at stå på ski i Canazei i år.
Hvis der kommer noget nyt sne, så er det jo et fantastisk område.

Jakob

Morten 23/01 2012

snemelding
Nogen som netop har været afsted, og som kan give en opdateret snemelding fra området??? Kan se at der kun er 55 cm på toppen netop nu. Lyder ikke af meget :-( Skal selv afsted om 2 uger, så håber på at der når at falde lidt mere inden.

Se profilen for Pauline
Pauline 28/08 2011

Canazei - overblik
Vi påtænker at tage til Canazei i uge 7. Vi er to familier med drenge på 12, 15, 16 og alle gode skiløbere.
Området ser lidt uoverskueligt ud - hvor skal man bo? Nogen, der har nogen gode tips? Vi lejer en lejlighed og så ser vi om vi flyver eller kører derned. Og er der nogen der har nogle godt links til leje af lejliged(er) direkte derned - ikke gennem dansk rejsebureau.

Se profilen for Rationalisten
Rationalisten 25/02 2011

1.220 kilometers præparerede pister - Ypperligt!
Overskriften burde være nok til at tiltrække alle skientusiaster til de smukke Dolomitter - nærmere betegnet Dolomiti Superski, hvor du på ét liftkort opnår adgang til mere end 1.200 kilometers præparerede pister af høj kvalitet.

Ankomst: Lørdag morgen den 15. januar 2011
Efter 15 timers kørsel og to timers morgenhvil i bilen ekviperede vi os vores skitøj - følelsen af det kølige skiundertøj skabte glæde og spændte forventninger. Solen skinnede fra en skyfri himmel, temperaturen befandt sig omkring minus fire grader og duften af den reneste friske luft bekræftede endnu engang, at vi havde valgt rigtigt - Dolomitterne.
Med skiene på skulderen og rask tempo nærmede vi os Belvedere-liften i Canazei. For fire sæsoner siden var der om morgen stor risiko for kø og trængsel ved Belvedere-liften, men både i sæsonerne 2009 (uge 8), 2010 (uge 7) og i år var oplevelsen en anden - aldrig over 10 minutters morgenkø - kun forventningens glæde at koncentrere sig om.
Da vi stod på toppen var vi ikke i tvivl - Marmolada blev målet. Med sine 3.343 meter over havets overflade var vi sikret det uforglemmelige og enestående vue over Dolomitterne. Vi vendte skispidserne mod dalen, og i et skiføre i verdensklasse var tilfredsstillelsen næsten, og kun næsten, for stor at bære.

De første fire dage var med fuldt solskin, få tilpasse frostgrader, vindstille og et begrænset antal skiløbere på pisterne. Vi skulle sjældent bruge mere end 5-10 minutter ved lifterne, skiføret var fantastisk, og med mulighed for nye oplevelser hver dag kunne vi ikke afgøre, om glasset var halv fuldt eller halv tomt - man ønsker aldrig, at en sådan skiferie skal slutte.

Fra skiområdet Belvedere ved Canazei begav vi os af sted mod Val Gardena. På turen dertil oplever man en kendt FIS styrtløbsløjpe, Saslong, som både kan afprøves på den officielle sorte pist og en mere afdæmpet udgave som rød pist. På sit liftkort transporteres man med et underjordisk tog mod Val Gardena, hvor man på toppen kan begive sig ud på den 10.500 meters lange løjpe - La Longia - en utrolig idyllisk tur for alle. Undervejs på La Longia kan man ved Caffé Val d'Anna stille skiene. Restauranten ligger mellem smukke trætoppe og med sol hele dagen. Et anbefalelsesværdig måltid er "Spiegeleier mit Speck und Bratkartoffeln" - det smager eventyrligt. Ligeledes kan en varm stærk espresso nydes i de rød/hvide liggestole. Det SKAL opleves!

På femte- og sjettedagen bundede temperaturen ved minus 15 grader, men samtidigt fik vi sne, så pudderet på syvende- og sidstedagen kunne udforskes i endnu to flotte dage med nyfalden sne og sol fra den klareste blå himmel. Om torsdagen den 20.1.2011 (og om tirsdagen) kan man på Piz Seteur opleve Go Go Girls, hvilket altid tiltrækker et hav af folk og skaber en fantastisk stemning - det gjorde det også denne torsdag.

En klassisk tur på 42 kilometer, som i gennemsnitligt tempo varer omkring fire timer, kan og bør gennemføres på én af de to måder. Den orange Sella Ronda rundt om bjergmassivet med uret er mest sportig, og den grønne Sella Ronda mod uret er mere præget af skilifter - uanset hvad er man på begge ture sikret mange kilometers skiløb.

Om fredagen den 21.1.2011 afprøvede vi to nye eventyr. I stedet for at tage den første gondollift på vej mod toppen af Marmolada, bør man i denne by, Malga Ciapela, tage sine ski på skulderen, vandre knap 400 meter mod en smuk rute kaldet Serrai de Sottoguda. Her hersker en fantastisk stemning blandt tårnhøje klippevægge, tilfrosne vandfald og adskillige is klatrere, en rislende flod og kristne udsmykninger. Stykket er meget smalt, og man bør være opmærksom på det sidste korte stykke, hvor der kan være risiko for småsten. Fra endepunktet Sottoguda tager man den gratis skibus tilbage til Malga Ciapla, hvor man enten kan begive sig i kast med Marmolada efter tre gondoler, eller køre i det smukke område Arabba.

Vi havde otte fantastiske dage på ski, oplevede en utrolig venlig service på vores hotel, Garni Serena beliggende i centrum tæt ved et COOP supermarked - cirka 400 meter til liften og knap 300 meter fra den skønne afsluttende skovløjpe, Pista del Bosco, og med et afterskimiljø i på højde med Østrig kan man under ingen omstændigheder tillade sig at beklage sig.

Om Dolomiti Superski kan der fortælles meget mere, oplevelserne er uendelige, skiføret næsten altid perfekt, stemningen i top og et skiterræn af høj kvalitet, som følge af en blanding af de 1.220 kilometers nedfart, det upåklagelige liftsystem og de hårdtarbejdende og professionelle medarbejdere i Dolomiti Superski.

Ønsker I skientusiaster at høre mere til Canazei/Dolomiti Superski eller se nogle smukke billeder, er I velkommen til at skrive.

Tilbage er der bare at sige: "God tur!"

Kjell Stockfisch 23/02 2011

Super skiløb - i varieret vejr
Nertop hjemkommet efter en uge i Canazei.
Masser af sne i terrænet.
Vejr spændende mellem tæt tåge med sne og frostklar blå solskinshimmel.
Og 15 cm nysne de sidste 3 dage.
Alt i alt en fantastisk uge - omend der var lige rigeligt mange andre der havde fået samme gode ide som os :-)
Men absolut anbefalelsesværdigt.
Kjell Stockfisch

Lars Jølst 23/02 2011

Canazei
uden tvivl Eroupas beste og største områder med udfordringer til alle

Kevin P 14/11 2010

Canazei uge 13 2011
Er der nogen der har været så sent afsted til Canazei. Vi har nemlig ik kunne bestille skirejse på et tidligere tidspunkt selvom vi plejer at tage afsted omkring uge 7... Der ville jeg gerne høre om der var nogen der vidste noget om hvordan vejret/sne er i uge 13. Håber der stadig er masser af god sne?

Flemming 01/09 2010

Hvordan er sneen i julen?
Hej
Vi har været i områet ialt 3 gange, det er super fedt med masser af muligheder, og så er vejret bare godt. Vi har været mange andre steder, bl.a. Sölden, Sct. Anton og Sweitz, men SuperDolomiti er specielt fordi der er så mange muligheder.
Vi plejer at være afsted i uge 7, men vi har i år tænkt på at tage derned i julen. Vi ved dog ikke hvor godt vejret og sneen er på det tidspunkt..
Men er der nogen der har været der sidst i december, og kan sige noget om vejret og snedybden?

Val-Shoreil 21/02 2010

Canazei anno 2010

Men ved ankomsten begyndte tingenene så at spille. Vi havde lejet en lejlighed via http://in-italia.dk og deres samarbejdspartner agenzia Daniella.
Vi forhørte os om vi kunne flytte ind nogle timer før almindelig ankomst da vi jo var ankommet og det var intet problem. Så langt så godt.
Senere blev der købt liftkort og handlet.
Dagen derpå startede solskinnet og der skulle udforskes. for ikke at spille helte startede vi dagen i Alba som er et lidt mindre sted seperat af det øvrige Canazei. Flot solskin og sne overalt var hvad der mødte os på toppen.
Efterfølgende i de kommende dage blev der udforsket da det var første gang for os alle 3 at vi havde så mange kilometer piste til rådighed.
MEN! Hvad Canazei også har er rigtig mange gode off-piste områder af kortere og længere varighed hvor man kan træne kunsten at løbe i dyb løs sne. Så der blev brugt adskellige dage med at lære dette.
Canazei har en eller flere. Jeg så personligt kun 1 fun park. Men den var så også alt og rigeligt til hvad hjertet må begære.
Overalt er der sidde og spise pladser. Liftkøerne var korte hvis der overhovedet var kø.
Når man kører derned har man givetvis hørt fra en ven eller bekendt at man skal køre "sella Ronde". Hvilket essentielt er en tur rundt omkring et større bjerg af ca 40 kilometers længde. Dette er godt skiltet og man kan køre både med og imod uret rundt. Den ene er vidst lidt stejlere end den anden.
Vi havde en enkelt oplevelse hvor de besluttede at heli lifte en tilskadekommen og det har de sgu styr på dernede da en helikopter pludselig landede ca 20 meter fra os.
Så på alle fronter en god tur.
Det eneste negative jeg har at sige er at en enkelt dag var det lettere træls vejr. Men omvendt, hvis det er det eneste brok man har på en 14 dages tur så går det vidst meget godt..

Så meget anbefalelses værdigt Og er man ikke til en tur arrangeret af et rejseselskab i et lille værelse. Men vil man gerne have lidt plads og et godt sted at sidde og spille lidt kort osv om aftenen så vil jeg anbefale in-italia som rejsepartner.

For en 14 dages tur, for 3 personer i en 7 personers lejlighed, inkl. liftkort til hele superski-dolomiti området og transport i egen bil derned endte vi med en udgift på 11700 pr. mand.
Heraf 12000 ca til lejligheden. Og havde vi nu proppet 7 mand ind i den.. så var det pludselig blevet en rigtig billig gør det selv tur :)

Se profilen for David
David 02/09 2009

Lækkert område...
Lækkert område med mange fede pister,og dejlige steder at spise ikke mindst. og husk en bombadio inden du rejser hjem.der er ikke afterski som du kender det i tirol med råben og dansen på bordet , men liberaugustin gør det ret okay om aften.Canazei er Hygge,kanon ski løb og dejlige Mennesker

Se profilen for User01
User01 03/03 2009

En sviptur til Moena og Malga Panna
Det kan klart anbefales at tage en sviptur fra pisten til denne lille by og klatre op af bjerget for at spise på: http://www.malgapanna.it/
Atmosfære, Kvalitet og Romantik.

Mikael Torlyk 13/01 2009

Canazei
Vi skal til Canazei i uge 6.Er der nogle der har nogle gode spisesteder...:-)

Daniel 25/02 2008

Vejret
Hej.

er det muligt at få en update på vejret i canazei. Det ser jo ud til at det er svilmende høje temperature dernede?

Nogen der har en frisk status. Der er kæmpe forskel på, hvad de forskellige sites sig i forhold til snemængde. Her på siden står der 80 cm, mens tv2's hjemmeside kun siger 10 cm.. hvad er korrekt?

Min tur til Canazei.
Canazei er et godt skisportsted. Et kæmpestort område, med flere byer rundt omkring. Bl. a. kan man tage rundt om et bjerg, Sella Ronda, det tager en dags tid. Men stedet er ok.

PeteM 05/03 2007

Telemark i Canazei
Hejsa!

Er lige kommet hjem fra en uge i Canazei, hvilket i sig selv var ganske glimrende! Nu er jeg ikke, som så mange andre, velsignet med egne ski og støvler, og selvom jeg er klar over, at ikke mange danskere har opdaget glæden ved et par telemark-ski (det ER den eneste rigtige måde at komme ned af et bjerg på!), så kunne det jo være at det ville hjælpe mange at vide, at det ENSTE sted i Canazei der udlejes telemarkudstyr er i skishoppen La Zondra...så slipper i for at spørge i samtlige andre forretninger ligesom undertegnede gjorde :o)

Håber den kan bruges!

Peter

Jeppe T 12/12 2006

Super skiløb og god afterski med super band!
Hej :). Ville bare give mit ord med på vejen, nu da denne års skiferie skal planlægges. Valget er egentligt ikke så svært - det bliver Canazei igen i år!!!

Canazei har så mange fede områder, og de 3 gange vi har været dernede har vi altid kunnet finde nye områder at køre i. Altid lækker sne om morgenen, uanset hvor dårlige pisterne var om eftermiddagen, når vi kørte ned.

Og så er det kæmpefedt, at der er begyndt at komme rigtigt fede livebands (danske!) på Lieber Augustin til afterski! Vi var dernede i uge 8, og det band rykkede 100% (musikerne var i følge guiderne samlet fra nogle kopibands herhjemme)! Nogle af vores venner var dernede nogle uger før, og de havde også hørt et andet fedt, dansk band. Det gør virkeligt afterski til en fed oplevelse - og det er sq noget ekstra i forhold til en diskoteksafterski! Guiderne fra vores rejsebureau sagde, at der kommer ligeså fede bands i denne sæson. Det er sku' et plus at være på "Søpavillionen" hver aften på sin skiferie :).

Go' tur!

Bomand 14/03 2006

Dejlige og skønne Canazei
Lige hjemkommet fra en skøn uge i Canazei. Kanon sne, høj sol på blå himmel og dejlig italiensk service...! Hvis man ønsker en østrisk "hygge" med larm og "...vi går aldrig hjem åhh-åhh..." skal man ikke vælge Canazei !

Ønsker man derimod en italiensk/tysk hygge og venlighed så vælg Canazei. Der er ikke "vildt gang" i byen, som dog byder på hyggelige after-ski steder og gode butikker med sport, alkohol og modetøj...!

Det er med vemod at skiene bliver pakket ned nu, og først bliver pakket ud til næste år, hvor turen bl.a. går til Canazei igen !!!!!

Venlig hilsen
Bomand, Fredensborg

PS: Når du tager til Canazei, så smut en tur på gletcheren i 3.242 meters højde, og tag turen i sella ronda...det er livet !

Martin Faber 16/02 2006

Der er ALTID super sne i Canazei

Canazei er det sted i Europa, hvor der er størst snesikkerhed. Ganske simpelt fordi, at de som de eneste i Europa må bruge speciel vand til deres snekanoner.

Snekanonerne dækker 92% af de 1280 km pister, så der altid er sne. Vi har været der, hvor påskeliljerne sprang ud og græsset var grønt i kanten af pisten, men hvor pisterne - som altid - var skarpt præpereret og perfekte at løbe på.

Du har min fulde opbakning til at prøve Canazei - et fantastisk sted - for ikke at tale om den hyggelige tyrolske by med gamle huse, og den gode afterski-stemning på Rosengarten eller Lieber Augustin.

M.b. 06/01 2006

Canazei i uge 15, SNE??????????
Da vi er i gang med at planlægge en sen skiferie vil vi gerne høre om vi kan få nogle meldinger på sneen i Canazei i uge 15, nogle erfaringer???? (Har set stats´ne men vil gerne høre nogle kommentarer...)

Jacob 17/11 2005

Priser
Jamen mht, priser på udstyr, fandt jeg Canazei billiger end herhjemme. Leje af udstyr kunne også fåes til meget fornuftige priser. mener jeg gav 25 Euro for ski og støvler i 5 dage. herefter købte jeg støvler til 1000,00 kr. billigere end prisen var herhjemme.... Bemærk det var under et af deres udsalg.

Ski-bums 27/10 2005

Marmolada, nu let tilgængelig
Nyt. liften på Marmolada gletcheren skulle ved sæsonens begyndelse, være renoveret hele vejen op. Så skulle man slippe for kø på det sidste stykke. Dog er der stadig mulighed for at der kommer folk fra slæbeliften der forstyrer flowet. Me bemærkelsesværdigt bedre!!

Andreas 13/10 2005

Priser på skiudstyr?
Hej.. Skal til Canazei i uge 4. Vile høre om der var noget at spare på køb af ski, støvler osv..
Håber at høre fra jer.
Andreas

Ski-bums 03/10 2005

Ja, vi har været samme sted.
Det er korrekt når jsv skriver at der om ved 10-11 tiden om morgenen og hen af eftermiddagen. Det er dog de færreste steder jeg har været hvor dette ikke kan være et problem. Løsningen er: ud af fjerene og tidligt op. Italienere, russere og mange danskere kommer en 1/2 til 1 1/2 time efter lifterne åbner og der er der pres på. På vej hjem har man så også fordelen ved at være foran de andre, og vil opleve mindre køer. Det gælder om at være der hvor de andre ikke er. Spørg guiderne i byen, vi ved hvor det er bedst at være. Hvad angår lokalområdet, ja det er da ikke det største, men en kort tur med Lupo Bianco til Col Rodella burde stille lysten for småture. Desuden handler Canazei og Dolmiti Superski ikke om at banke frem og tilbage ad de samme pister hele dagen. Så kan man nøjes med Norge og Sverige. Turene i området kan varieres meget, og når jsf skriver at der er mange glidestykker, så kan det være sandt. Især Sella ronda kan være en kamp, men det er også mere en oplevelsestur hvor man får lidt ide om hvordan området hænger sammen. selv er jeg ikke den store fan af Sella ronda, men det skal siges at der hvert år gøres store forandringer for at afhjælpe glidestykker og langsomme lifte. Sørg for at få set området, og tag afsted med guider hvis I ikke kender området, så behøver I ikke koncentrere jer om at finde vej. Canazei og Superski Dolmiti er et fantastisk og hyggeligt sted. Selvfølgelig har folk forskellig smag, men skal man finde noget der er for de fleste, så er det Canazei
Håber at vi ses i Canazei i år.

Kasper

www.ski-bums.dk

Jsv 14/08 2005

Canazei - har vi været samme sted?
Har været afsted på ski rigtig mange gange og blev lokket til Canazei i uge 7 af rosende omtale og anmeldelelser. Omgivelserne er i særklasse flotte, byen er ok, men personligt har jeg sjældent oplevet så lange liftkøer for at komme op om morgenen, terrænet over byen er ok, men småt. Val Gardena er godt, men det generelle problem er, at der er alt for lange glidestykker mellem de relativt spredte områder. Ligeledes er køerne meget lange, når man skal hjem fra de andre områder om eftermiddagen. Det bliver første og sidste tur til Canazei

Per 06/03 2005

vi ønsker turforslag omkring Canazei, tak!
Vi tager til Canazei 2 uger her til påske, og vil meget gerne høre om dine ture rundt i området, fx til Marmolada - tusind tak. Også gerne hvordan vi nemmest kommer rundt:)

Per

Jarno Elgaard Wiklund 28/01 2005

Fedt sted (også for begyndere)!
Det er et kanont sted at stå på ski. Også for mig, som ellers kun havde prøvet ski et par gange før, i Norge på nogle endagsture.
Der er masser af pister at stå på, med gode pister for øvede og begyndere osv. Men der er et godt udvalg, og man kan stå på nye pister hver dag hvis man vil :D
By og afterski er også fint, med gode restauranter, butikker og barer.

Jacob Madsen 24/01 2005

Super område
canazei er nok noget af det bedste ski løb man finder men rejs dog aldrig med skialpin der til.guiderne tror de er ansat hos ungrejs. jeg tror det vil blive meget svært at finde mere ligegyldige menesker som dem der er ansat hos skialpin.

Marco Toldbod 11/01 2005

Super!
Vi var i Canazei sidste år.

Jeg havde store forventninger, da jeg havde hørt at det var et rigtigt stort sted, faktisk et af Europas største, med både gode pister for begyndere, op til elite skiløbere.
Pisten i Canazei jeg var mest vild med, er helt bestemt, Sella Ronda. Men det er jo ikke én piste, det er rigtig mange på en rundtur. Man kan sagtens køre med som nybegynder, for ved hver ny pist på rundturen, kunne man enten vælge mellem, blå, grøn, rød, sort. Det er jo flot de kan variere det sådan dernede, så Sella Ronda kan udføres af alle skiløbere.
Jeg fik mig en oplevelse for livet, og jeg vil HELT sikkert tage ned til dette fantastiske sted igen, men bare ikke i år, da vi skal til Flaine i Frankrig.
Jeg må sige, at jeg fik mere end jeg havde forventet. Det var bare super.

Det var så en "lille" kommentar herfra.

God tur, til jer der skal til Canazei årene fremover, og til jer andre, kan jeg STÆRKT anbefale Canazei.

Gitte 06/01 2005

Overnatning
Hej vi er en familie på 4 der skal til Canazei i uge 7. Vi får besøg fra Frankrig af vores datter og svigersøn men har ikke mulighed for at de kan bo hos os i vores lejlighed. Er der nogen der har en god ide til noget billigt i nogle dage.
Hilsen Gitte

Michael 04/01 2005

Prisleje
HEJ

For at præcisere prislejet i Canazei, vil jeg høre om der er nogen som vil være så behjælplige at fortælle hvad eksempelvis en øl (både tili supermarkedspris men også diskotekspris) og en pizza koster?

Kan I derudover anbefale steder (restauranter og supermarkeder) hvor man får "value for money" ??

Michael

Lars 20/11 2004

Nybegynder og børn
Er der nogen der har erfaring med børneskiskole og nybegyndere, vi skal afsted i uge 5 2005 og har en nybegynder og et barn på 6 år der aldrig har haft ski på før. Hvordan er forholdene, især for barnet, taler de dansk på skiskolen eller hva ?
På forhånd tak for hjælpen

Lars

Andreas 06/10 2004

OK område, men lige kedeligt nok
Er man til brede boulevarder og meget ens skiløb, så er Canazei området.....
Men trænger man til lidt udfordringer, er der ikke meget af dette inden for pisteafmædkningerne. Til gengæld kan man godt finde god off-piste, men det kræver jo nysne.
Undertegnede giver ikke meget for de mange pistekilometer.... Der er simpelthen for mange kilometer gemt i transportstykker. Kan dog anbefale styrtløbsløjpen i Val Gadena.
Der er også en udpræget mangel på begynderbakker nede ved byen.
God tur - Hilsen Chefen

Bjørn René Hansen 14/04 2004

Canazei SÅDAN!
Jeg har været i Canazei i uge 15 i 2004. Jeg kan kun sige en ting... TAG AFSTED. Har du mere end 4 dage på ski, kan du dreje uden at plove for meget så er det bare super duper.... Det skal prøves. Der er simpelthen noget for enhver smag.... Der er lidt langt mellem de helt sorte pister, men der er til gengæld masser af mulighed for off piste....

Mikkel 02/03 2004

Dolomiti SUPERSKI
jeg kan bestemt anbefale Canazei. Jeg har været på 12 skiferier men aldrig oplevet noget der kan samlignes med Canazei.prøv også Sella Ronda turen og kør orange på grøn rute er der alt for mange transport pister hvilket der ikke er på orange rute.Tag til Canazei du vil ikke fortrydde det!

Ole 14/12 2003

Tålmodighed er en dyd
Jeg tog af sted til Canazei i uge 6 2002 med en gruppe venner. Min første tur på ski var til Val Thorens året før, så mine forventninger var skyhøje. Det første man kigger efter ankomst til byen er sneen. Det måtte vi dog kigge langt efter. Det var nærmest et chok, da jeg i mit naive sind ville have at man (som i Val Thorens) bare kunne tage sine ski på og så være på pisten. Men sådan var det ikke.

Og hurtigt gik det op for os, at før man kunne nyde skulle der ydes. Vi måtte trave ca. 500 meter til hovedliften der er lokaliseret i centrum af byen. Hovedliften får dig op i skiområdet. Men før den første nedfart er en realitet, skal man have endnu en lift. Med andre ord: Der går hurtigt 30 – 45 min. før du reelt mærker at du er på skiferie.

Når man lige har sundet sig oven på dette første transport chok, ligger resten af skiområdet til din rådighed. Et helt fantastisk scenario åbner sig jo længere ture du vælger at drage ud på. For med over 1.100 km pister, er der nye oplevelser hele tiden. Vi var af sted da kun ca. 80 % af pisterne var åbne – forestil dig hvis dette bliver til 100 %..

Jeg vil anbefale Canazei til alle med trang til uforglemmelig naturoplevelser, et kæmpe udvalg af pister, en hyggelig by med lokale specialiteter. Vedr. Afterski, så starter den oppe i terrænet på ægte Østrigsk manér med dans på bordene. I vores tilfælde med 2 letpåklædte kvinder dansene på bordene. Dette gav mere plads på pisterne, da de fleste mænd lige måtte stoppe og nyde ”naturen” med en Grappa i den anden hånd.

Jeg skal helt sikkert tilbage igen..

Rasmus Lynggaard 31/10 2003

Mit Canazei
Hejsa
Som så mange andre synes jeg Canazei er fantastisk. Derfor er jeg i øjeblikket ved at lave en hjemmeside, kun omhandlende skiferie i Canazei. Så har du lyst til at vide mere om Canazei, så tag et kig forbi http://www.mit-canazei.dk

Mogens Rosengaard 29/10 2003

Tag med os til Canazei i uge 3.2004
Se www.ege-rosengaard-skitours.dk

Vi er en lille uformel skiklub/forening som planlægger en oplevelsestur til Canazei i uge 3. Pt. er vi ca. 70 deltagere - i alderen fra ca. 25 år op opefter. Er du frisk - pige, kvinde eller mand, kan du kikke forbi vores hjemmeside.

Mvh
Mogens

Claus 21/03 2003

Tag til canazei!!!
- hvis du vil løbe på ski i et fantastisk område spækket med de nyeste lifter. Området er stort og varieret, med gode udfordringer til både til begynder og øvet.

Mine varmeste anbefalinger til Canazei!! Det er ikke sidste gang jeg har været der....

Erling 26/02 2003

Sol - sol - sol - og alligevel god sne...
Uge 8 i Canazei - ca. 2-3 timer med lidt skyer og kulde søndag formiddag - resten af de 8 dage stod på høj, blå himmel - lækkert.

Egentligt blev der lige varmt nok de sidste dage, men pga. højden holdt sneen sig forbavsende godt, og selvom der de sidste dage på enkelte udsatte steder var tendens til tynd sne, var det slet ikke nok til at ødelægge helhedsindtrykket af en super skiferie.

Sella Rondaen er motorvejen rundt om Sella bjergene. Det er en flot vej, som er en tur værd - men det er også opsamlingsvejen til de øvrige byer, så i de store ferier er der en vis trafik her (gælder for så vidt både enkelte pister og nogle lifter). Selv med store liftkøer går der dog kun sjældent mere end 10-15 min. før man er med.

Man kan løbe begge veje rundt om Sella. Hvis man ikke skal holde alt for mange pauser, kan det faktisk let lade sig gøre på en dag (ca. 28 km. skiløb hver vej, og dertil lifterne). Den orange tur (med uret) er så klart at foretrække. Den grønne (mod uret) er mere kedlig pistemæssig, og et enkelt sted er der næsten 3 lifter i træk, hvilket virker lidt kedelig.

Fra Arabba kan man tage et langt smut ind i Dalen til Marmolade gletcheren. Fantastisk flot tur... men med områdets suverænt værste kø. Det tog næsten 2 timer at komme fra bunden og via de 3 lifter til toppen. Skimæssigt står det ikke helt mål med tiden, som går til at komme derop.

Til gengæld er turen ind til det frostne vandfald (og det suveræne gasthoff med de gode bøffer) absolut turen værd - alene sol, sne og fornøjelsen af at indtage lidt vin og en god entrecôte lige op ad et flot bjerg, hm....

De bedste løjper var efter min mening beliggende omkring Val Gardena. Specielt herrernes sorte styrtløbsløjpe var helt suveræn.

Generelt må det nok slås fast, at Canazei (og Superski Dolimiti) ikke er et vildt område. Det er enormt stort, men meget præget af brede, røde boulevarder. Det er derfor et fantastisk område til let øvede / øvede - mens eksperter nok kan mangle en smule udfordringer.

Byen er ikke så stor - men trods de mange hoteller faktisk meget hyggelig. Det er dog i uge 7 og uge 8 en udpræget dansker-by (så pas på hvad du siger; Der er en god chance for, at nogen forstår det !!)

Søren 10/02 2003

Tusind tak, canazei
Uden at have noget at sammenligne med vil jeg sige at Canazei er det bedste sted at stå på ski. For det kan simpelthen ikke blive bedre:

Et kæmpe område bundet sammen af velpræparerede løjper og rigeligt med lifter uden kø. Og tilpas mange små steder hvor man kan få stillet sulten i varme retter eller tørsten i varm kakao, espresso eller glüwein.

Som nybegynder er det rart at området har så mange forskellige løjper at vælge imellem, så man uden problem kan få stillet sin sult.

Vi boede på hotel midt i Canazei. LA ZONDRA er nabo til den liften som fører op til området, så man slipper for at gå langt eller køre frem og tilbage i bil/bus. Hotellet er meget fint og har gode forhold omkring morgenmad og opbevaring af ski - så hotellet kan absolut anbefales!

Jeg skal bestemt til Canazei igen - eneste problem bliver at vente til næste år!

Niels 10/02 2003

Canazei = perfekt
Netop hjemvendt fra min første skiferie i Canazei i uge 6. Det er et perfekt sted for både begyndere og de lidt hårdere drenge. Vi var 2 meget erfarne og 2 nybegyndere afsted, og vi havde ingen problemer med ikke at kunne følge ad og få noget ud af det begge "hold".

Høj sol - ingen eller kun ekstremt korte liftkøer og velpreparerede pister, og området er enormt.

Vi ses i Canazei næste år!

Niels

Andreas 02/02 2003

Ok destination
Canazei er absolut et godt sted, men der er visse ting man bør vide inden man drager afsted
1) Det er bestemt ikke let for nybegyndere, da man skal op i terrænet for at finde begynder bakkerne
2) De fleste pister er markeret som røde, hvilket ikke er tilfældet - de er som regel lettere fremkommelige sammenlignet med pister i Frankrig
3) Skibusserne ud til de mindre områder i hele Super Dolomit er ikke gratis
4) Området bærer meget præg af at være mindre områder der er sammenlagt via glide stykker, og man får således ikke det samme helheds indtryk som man kan få på de størrere franske skisportssteder
5) Der er meget få sorte og udfordrende pister til den erfarne skiløber.
6) Off-piste muligheder er der mange af, men det kræver naturligvis ny-sne at få den helt store oplevelse
7) Der er et perfekt liftsystem med mange nye og hurtige lifter

God tur til alle jer der skal afsted

Peter 31/01 2003

Canazei - advarsel om liftkø ved marmolada tur
Først - Canazei og hele Dolomiti Superski området har et fantastisk lift system med stor kapacitet og meget få træklifte.

Så til en lille advarsel:
I uge 4 (2003) ville vi op på Marmolada Gletcheren for at prøve 13 km løjpen. Det kom vi også, men vi valgte desværre at køre i bund og tage de tre kabiner op - dårligt valg! Det blev den dag, hvor vi stod (procentvis) mindst på ski. Det tog over 2 timer at komme til toppen og det meste var ventetid i køer.
Det endte da også med en 'taxi' hjem, da vi ikke kunne nå de sidste 2 lifter til Canazei.

Så et råd; Hvis man ønsker at besøge Marmolada, så tag afsted i god tid og forvent lange liftkøer.

PS: Det er muligvis hurtigere at undlade at køre i bund til kabinerne og tage træklift+stollift+den sidste kabine i stedet.

Dorte 21/01 2003

Suverænt!
Canazei er suverænt det bedste skisportssted, jeg har besøgt! Dette område af Alperne/Dolomitterne er vildt og voldsomt, selve Val de Fassa og omkringliggende dale er vidunderligt smukke, og tinder rejser sig næsten lodret op mod himlen. Pister og lifter er velholdte, og selv om der er mange mennesker, er der alligevel plads nok til alle; og liftkøerne er rimelige - af og til endda ikke-eksisterende. I år smutter jeg til La Rosiere, men jeg vender helt sikkert tilbage til Canazei. Næste år måske?

claus bech andersen 05/02 2002

Tryllekunst.
Blå himmel, solen skinner, 15-20 grader i en god krog og lyst til at køre i bar overkrop. Og alligevel lykkedes det "die pistenbully´s" at trylle næsten alle pister i topform den ene dag efter den anden. Bevares - de pister der vender mod solen bliver lidt a´la´ softice når klokken bliver efter 14.00 - men det er jo også en udfordring. Vi har prøvet Canazei både med 2 meter sne og i år i uge 5 med 30 cm sne på bjerget og 10 cm sne i byen (overdrivelse - det eneste sne der er i byen, er det vi bankede af støvlerne), og skiløbet har alle gange været i absolut topklasse. Man må heller snyde sig for et besøg i deres nye "badeanstalt" med aromabade, tyrkisk bad og meget mere. Skibutikkerne (specielt Fosco Sport på hovedgaden) disker op med gode udlejningsski til fornuftige priser. Vi kørte på Dynastar XS63 Carving (testet som bedste ski i det nye "M" Magasin)
Canazei får i år igen 5 ud af 5 skihuer - på trods af snemanglen.
En god skiferie til alle!
Claus.

michael 21/01 2002

Canazei er stadig bedst
Efter at have prøvet flere skisportssteder er Canazei stadig det foretrukne. Lange ture væk fra det lokale område til andre supergode områder. Man behøver ikke køre den samme piste 2 gange og alligevel have nok til en dag.
Hvis skiferien primært er skiløb på velpræparerede pister og ikke afterski og offpisteløb er Canazei uovertruffent.
God fornøjelse og vi ses i Canazei i uge 13
Michael Bøg

Flemming Sørensen 19/10 2001

Super
Hvis man kun kommer i området lige ved Canazei er området OK men hvis man er mobil (f.eks. Skisafari) er det et SUPER-område

Helle 02/11 2000

Så bliver det vist ikke bedre
Canazei er for alle og stemningen i byen er noget ganske for sig selv. Skiområdet er så stort at man kan komme igen år efter år og stadig finde nye og udfordrene løjper.. Valgsproget éen gang Canazei altid Canazei er kommet for at blive..