Anmeldelse af Valmorel

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Kro 13/02 2019

Et blandet gensyn med Valmorel
Efter at have besøgt Valmorel en hel del gange i 90'erne og oo'erne, gik årets skiferie atter til Valmorel efter en pause på 13 år. Besøget blev en lidt blandet fornøjelse, hvis vi starter med det positive så er Valmorel stadig en super hyggelig og charmerende by med gode resturanter og en del special butikker hvor der sælges lokale specialiteter, ost, skinke, pølser og vin mm og et ok ski terræn. Priserne på mad og vin på resturanterne i byen er generelt ok, det samme kan man ikke sige om priserne på de få resturanter som ligger ude på pisterne, her bliver der taget ved og priserne på en fadøl er på niveau med hvad man betaler i Paris centrum, dvs mellem 9 og 10 euro. De sidste 13 år har vi været på skiferie i Østrig og hvert år kan man se der er blevet investeret i liftsystemerne, dvs nye moderne lifte som er behaglige og hurtige, så derfor havde vi nok en forventning om at dette også var sket i Valmorel, men der blev vi skuffede, stadig masser af gamle træk lifte over alt, masser af gamle stole lifte som er langsomme mm og slet ikke lever op til hvad man forventer i 2019, kun 2 lifter er af nyere dato, Altispace og gondol liften, så det virker nærmest som tiden har stået stille. Man kan dog komme rundt uden at benytte træk lifte men så bliver men noget begrænset i sin muligheder da der er en del toppe man kun kan komme op på via træk lift.
Mht lejligheder i de franske alper skal man jo aldrig skue sine forventninger for højt op, men vi havde trods alt betalt lidt over 1000 euro for en 3 stjernet lejlighed(booket gennem IMMOBILIER SOLEIL), sjældent har jeg fået så lidt for 1000 euro, min påstand er at der intet er blevet gjort ved den lejlighed siden den blev bygget i 70'erne, totalt nedslidt, alt var ved at falde fra hinanden, der manglede alt hvad angår køkkengrej, glas bestik mm, ved henvendelse på kontoret lovede den smilende dame at få rettet op på manglerne med det skete ikke i de 7 dage vi var der, jeg tænker at hvis vi havde bestilt en 1 stjernet lejlighed var vi sikkert blevet in logeret i skur sammen med deres geder:) igen ikke hvad man forventer anno 2019. Ved tidligere besøg i Valmorel har byen altid været vel besøgt med en del mennesker på pisterne men denne var var der forbavsende få og vi havde nærmest det meste for os selv, selv på solskinds dage (dem var der en del af) var der ingen kø ved lifterne, så måske det hænger sammen med hvad jeg skrev tidligere, bare en tanke, vores familie er dog enige om at det var sidste besøg i Valmorel.

Niklas 23/02 2011

Valmorel
Valmorel er en rigtig hyggelig destination som besøges af folk der kommer for at få en god ferie med primært familien. Der er ikke meget natteliv, men det kan støves op hvis man opsøger det. Det kan dog også sagtens undgås.
Selve pisteområdet er godt, og der er mulighed for ski in/out i næsten hele byen.
I selve Valmorel mangler der nogle RIGTIG nemme bakker til de absolutte nybegyndere, men har man stået på ski en eller to gange før er det en super-destination.

Vi har været der to gange nu, senest i uge 7 2011. Der manglede desværre sne i området, men de knoklede for at klargøre pisterne hver eneste aften, og skiløbet blev derfor okay, men ikke super. Første gang vi var der var der dog masser af sne, og skiløbet perfekt! Når der er messer af sne er der også masser af offpiste muligheder for dem der måtte ønske det.

God tur!

Holger Dittmann-jensen 22/01 2009

Uge 14 ? Er det for sent?
Vi overvejer kraftigt om vi skal tage til Valmorel i uge 6 eller uge 14 (sidste uge i marts). Er der sne nok i uge 14? Også på pisterne ved byen? hele dagen? Eller er der for varmt med sjap ?

Lars Jensen 13/04 2008

Hvilket herligt sted
Ja, jeg må indrømme at jeg også er totalt solgt i dette pragtfulde sted. Miljøet er hyggeligt, og slev om vi boede ude i den anden ende af byen, så var pisterne og liften lige ude foran døren. Nemmere kan det ikke være.

Der er pister for enhver smag, og skiskolen er velorganiseret. Herligt at børnene kan gå på skoskole, og vi voksne kan udfordre andre pister, og alligevel stå klar, når skiskolen er endt. Dette kan man ikke mange andre steder.
Turen går helt sikkert til Valmorel igen, for det er da et sted, man har forelsket sig i for evig tid.

Lars Jensen

Kurt Larsen 16/10 2007

Perfekt til prisen
Har været i St. Fransios Longchamp i 2006 og 2007. I denne by bor man fantastisk billigt. Vi gav i 2007 600 Euro for en lejlighed til 10 personer (uge 11). Ikke den bedste standart, men vi bruger jo kun lejligheden til at sove i. Området er børnevneligt. Hele dalen i St. Fransios Longchamp er en bjergside, hvor man altid vil ende i byen, så her kunne ungerne boltre sig alene (5 stk. piger i alderen 8 - 14 år) ´Skiløbet mod Valmorel er perfekt, med masser af blå og røde løjper. Hvis man er til sort, kan Col du Mottet og ikke mindst La Louzere anbefales, fra begge steder er der meget stejle pister ned. Som habil skiløber er der fornuftigt skiløb til en uge og begge gange vi har være der, har der ikke været ret mange menesker. Vi har på 2 sæsoner (begge gange uge 11) max brugt 10 minutter på liftkø. Lifterne er generelt ikke af nyeste dato og teknik, men hænger fornuftigt sammen. Man behøver ikke at tage træklift for at komme rundt. Det kan også anbefales at bruge en dag på at tage til Val Thorens. Det gøres ved at tage bilen ca. 1. time til Orello, hvor der går en lift op til efter min mening verdens bedste skiområde. Man får rabbet på Val Thorens liftkotet, hvis man fremviser sit liftkort til Le Grand Domaine. Har som sagt været i Le Grand Domaine 2 år i træk, primært på grund af prisen og nu er det løbet igennem. Har prøvet alle pister undtaget Riondet som var lukket begge gange, men vil ikke udelukke at vi vender tilbage om nogle/mange år.

Karsten 19/02 2007

Ganske gennemsnitligt - godt til børn.
Er netop vendt hjem fra en blandet uge i Valmorel.. Vejret var ikke super, og jeg fik ikke prøvet alle pister - langt fra. Men vil alligevel gerne prøve at give en så objektiv bedømmelse som mulig..

Pisterne: Blå er nøgleordet - stort set alle pister er blå. Selvfølgelig er der også enkelte røde og sorte (og grønne), men der er ikke mange. Med andre ord, området appellerer kraftigt til begyndere og letøvede, og der er ikke mange gode skiløbere i terrænet. Så er du ved at være træt af Norge, så er Valmorel et godt sted at starte..

Børnevenlighed: Byen er meget børnevenlig, omend ikke helt bilfri. Men centrum er, og der er mange kælkebakker, og når ungerne skal på ski, ja så ender mange af pisterne i selve byen. Området er selvfølgelig ikke så "lokalt" som man finder det i norden, men i forhold til mange andre alpe områder, så er det et trygt sted at slippe de små løs..

Byen: Temmelig hyggelig, skabt til formålet. Der mangler noget ægte charme, men den er bestemt køn at skue. De fleste rejsebureauer reklamerer med "lige ved pisten". Man bor også tæt på, men som i eks Avoriaz og Tignes bor man ikke "på" pisten. Man skal ofte gå lidt..:-(

Snesikkerhed: Hmm, det vil være let at sige lav jvt sæsonen i år (2007). Men der var faktisk en del sne i uge 7 i år. Et faktum er det dog, at byen ligger relativt lavt i forhold til andre franske destinationer (1400m) og der er ikke mange pister over 2000m, medmindre du er til rød og sort. Og det er jo ikke den målgruppe som Valmorel satser på..

Afterski: Var ikke på så megen afterski, da vi havde barn og svigermor med. Men de gange vi gik forbi, var der da fin stemning, omend der ikke var mange på barerne. Det er et familiested, og det mærkes alle steder.

Alt i alt..: Om jeg skal til Valmorel igen må tiden vise. Stedet er ok, men der findes mange steder i alperne som er mindst ligeså gode, eller bedre, især hvis man som jeg har en del uger (35) på ski. Dermed ikke sagt at det er et dårligt område, slet ikke. Det er som jeg ser det meget gennemsnitligt på alpinsiden. Men skal man have børnene med er det ideelt. Med dem på ferie får man jo heller ikke stået så meget, og så er det ikke så vigtigt om der er 150 eller 600 km pister. Næste gang går turen dog ganske sikkert til Avoriaz - det bedste af de ca. 25 områder jeg har besøgt....

mvh

Karsten

Jesper 22/10 2006

Perfekt sted
Jeg kan kun tilslutte mig de rosende ord, der allerede er skrevet om Valmorel.
Mon ikke jeg tager derned for 8. år i træk, for det er nok det sted, hvor man føler sig mest hjemme. Imponerende pister med forskellige sværhedsgrader, og de sorte og mere hidsige røde pister er ofte "sidepister", så nybegyndere er derfor ikke tvunget til at køre på disse pister for at bevæge sig fra område til område.

Det her må være det ultimative sted for familier/grupper, der består af begyndere, rutinerede løbere og eksperter. Der er altid et fælles sted man kan mødes flere gange i løbet af en dag.
I øvrigt er der kommet nye stolelifte til de sidste sæsoner og i år er ingen undtagelse.

Se profilen for ski-foer-arbejde
ski-foer-arbejde 20/09 2006

Valmorel det store lille sted
Jeg har været mange steder på skiferie de sidste 5 år. ca 30 uger er det blevet til i perioden og jeg er totalt faldet for Valmorel. Her er der plads at boltre sig på, ingen hashkælke bortset fra børn med far og mor og ingen skibumser der kører offpisten op i løbet af få dage. området er kendetegnet ved at alle kan følges ad, nogle kan køre ad de blå, nogle ad de røde og alligevel kan vi følges ad og sidde i lifterne sammen. Der er et godt mix af blå og røde pister krydret med nogle gode sorte samt offpist der holder længe. Frokost mæssigt kan resteuranten på toppen af Col de Madeline (Træbygningerne, ikke den af sten) anbefales for sin peberbøf og lasagne og om eftermiddagen er en blåbærtærte med kaffe på Praiond inden man slutter dagen perfekt. Der serverer de iøvrigt en perfekt omelet Savoiard d.v.s. med kartofler ost og flæsketerninger
Selve Valmorel er også en hyggelig by bestående af en hovedgade med de nødvendige forretninger, restueranter og cafeer. Lejlighedsbygningerne ligger udenom og er stort set allesammen ski ind, ski ud indrettet.

Maximilian 02/11 2005

Valmorel-- må prøves
Valmorel er frankrigs hyggeliste by, der er et konont skiområde både for begyndere, men også for dem der kan lide sorte pister og off-pist i masser af god sne.
maden er super :-)

fordele: ALT

ulemper: luk øjnene når i kører op til byen der er stejle skranter :-))))))

Jannie 27/02 2005

Fedt
Til alle jer der skal til Valmorel: GLÆD JER! Vi var afsted sidste år i uge 6 og vi havde super godt sne, sol fra en skyfri himmel og i det hele taget bare en rigtig god skiferie! Det fede ved området er at man bor lige direkte ud til pisterne, så ikke noget med overfyldt skibusser! Jeg vil mene, at her er sværhedsgrader for enhver smag og så skal det lige nævnes, at der serveres en uovertruffen lasagne i restaurenten ved col d madeleine!
Nu vil jeg så glæde mig til at prøve et af Frankrigs andre områder Alpe d´Huez her i uge 10. God tur til alle skifreaks!

Lasse Outzen 27/01 2005

Valmorel... Super!
Lad mig starte med at sige at Valmorel er et supersted. 5 år siden jeg var der sidst. Nu skal jeg derned igen og det ser jeg frem til... Anyways,

Pisterne: Her er alt hvad hjertet kan begære. Specielt over mod St. Francois Longchamp området er der rigtig lækre og gode pister (Godt med bredde og lange rød/blå). Mht. Off-pist er der også nogle gode muligheder, dog med en advarsel om lavinefare!

Lifter: Her er nok Valmorels svageste punkt. Alt for mange "tallerken" lifter (som er lange og det kan jo være hårdt for benene). Men der også udmærkede stolelifter.

Byen: Scorer helt klart topkarakter mht. charme! Den er ikke så stor, men er rigtig hyggelig og har hvad man kan forvente i et skiområde: Købmænd og andre butikker, skibutik, diverse restaurenter og barer, diskotek og spillehal.

Natteliv: Har hørt fra mange at der er rimeligt gang i den. Selv var jeg kun 13 år da jeg sidst var i Valmorel, så jeg har ikk oplevet nattelivet endnu, men det er helt klart en af de ting jeg glæder mig til. At der kommer mange danskere i Valmorel, gør det jo ikke mindre festligt...

Lejligheder: Lidt beskrivende ord for at gøre det kort: Lidt små, men praktiske, velholdte, beliggenhed helt i top.

Mit råd er helt sikkert at i skal prøve dette vidunderlige sted!

Anders 10/11 2004

Et fedt sted.
Et rigtig fedt sted, og særligt hvis man bor i de hoteller/ lejligheder der ligger godt og vel på bakken hvor man stå.
By'en er rigtig charmerende hvis man kommer omkring juletiden og lidt efter. Hele gaden er dekoreret med lys og store jule gaver.Banerne ligger på 8 fra en skala fra 1-10 da de har nogle fede baner langt over i den højre del af bjergene. ( det tager en ca. 1/2 - 2 timer at komme over til de gode steder.)

Nå ja Hvis man tager dertil skal man nok regne med at der ikke er det helt vilde for børn.

Nicolai 09/11 2003

Et kanon område
Valmorel er et storslået område med massere af muligheder

Lars Dyhr 23/01 2003

Et rigtig godt sted........
Jeg kan kun sige positive ting om Valmorel. Det
som jeg synes gør stedet helt specielt er helt
klart den hyggelige lille by. Et rigtig godt
skiområde med kanon gode pister, som IKKE er
overfyldte. Havde en endagstur til Val Thorens,
som havde bedre pister, men der er total kaos
på pisterne p.g.a. mange mennesker. Jeg foretrækker
helt klart Valmorel som er et lille skiparadis.
Vi var en en flok på 70 pers., så selvfølgelig
var der også gang i afterski, som også er en
meget vigtig del af skiferien............

Jakob Pedersen 06/01 2003

Valmorel - alle forventningerne værd
Valmorel er en smuk lille by.
Skimuglighederne er ikke så store, hvis du er en hurtig skiløber kan du næsten klare det hele på en dag. Derimod er pisterne super gode, og altid i god stand.
Selve byen er rigtig hyggelig og afterski er kanon fedt. Der findes mange forskellige taverner hvor man kan sidde at få et par øl osv.
Diskoteket i Valmorel er kanon fedt man skal bare først komme efter kl. 00.30, og i kan tro det blev besøgt meget sidste år.
Jeg vil meget varmt anbefale Valmorel til alle som har lyst til at stå på ski, og alt det der kommer efter. For afterski er for mig også en meget vigtig ting. Alle som bestemmer sig for at tage ad sted må have en kano god ferie

Sten Falkenberg 21/08 2002

Valmorel for de fleste
Uge 10 2002, gik turen for familen til Valmorel med Trier. Vi var 7 personer i alderen 16 - 47 år og niveauet spændte fra begynder (1 tur) til hard core fræsere, og Valmorel kunne opfylde alles behov. Størrelsen på området var tilpas og de ting som vi i borchuren havde lagt vægt på blev til fulde opfyldt. Eksempelvis en lejlighed med god plads hvilket kan være en mangelvare i Frankrig.En hyggelig - om end lille - by med lidt af alting.
Skiskolen var god, og man delte hurtig op i hold der passede til ens kunnen, således at man fik maksimal udbytte af dagene. De fleste skiinstruktører talte fransk og engelsk.Trods varmt vejr om eftermiddagen med høj sol holdt pisterne godt og næste dag var de igen pæn præpareret. En destination vi overvejer igen i år.

Sune Rasmussen 13/08 2002

Valmorel - ikke for børn!
Valmoral har min familie og jeg oplevet som et dejligt sted at holde skiferie, MEN...tro ikke de glinsende brochure når de lover dig at Valmoral er udpræget børnevenligt - det er det ikke! Fra de fleste lejligheder/Charteletter til børneliften (babyliften) skal man trave af sted med alt sit udstyr ca. 5-600 meter. Nu vel - det dør man da ikke af, men børnevenligt er det ikke!

Jens Christiansen 02/06 2002

Valmorel og St.Francois Longchamp
St. Francois OG Valmorel er de to sider i området Grand Domaine Valmorel (la Belle...den smukke) Og Smukt er der. Eksempelvis fra det legendariske Col du Madeleine hvor Le Tour ofte er over, senest i 2001.
Området er mellemstort, overskueligt og har den fine ting at pisterne ofte "dublerer" hinanden, så man fra et givent punkt kan komme til et andet af forskellige pister med forskellige sværhedsgrader - så det er nemt at køre sammen, også på forskelligt niveau. Vi (fire voksne sidst i tyverne/start trediverne) boede med Sne og Snö i St. Francois Longchamp. Således for vi hver morgen over i Valmoreldelen for at følge solen hjem til St. Francois om eftermiddagen. En rigtig fin måde at komme rundt i hele systemet.Systemet er knap så effektivt som andre steder-men liftpersonalet har altid tid at hjælpe, smile og snakke. Liftsystemet er plaget af et ufransk antal slæbelifte i uanede længder - mon ikke der snart investeres yderligere i stole og kabiner.
Byen, St. Francois er lille, hyggelig og er øjensynligt endnu ikke blevet rendt over ende af megaturismen - overblikket, hyggen og tiden til hinanden er intakt - ikke endgang de stedlige Spar og Sherpa-supermakeder har fundet ud af at booste priserne endnu - de ligger en lille smule under dk-standard. Smågrupper og familier er "guf" for Valmorel/St.Francois Longchamp - så er det jeres egen skyld hvis I ikke får en god, måske endda, uforglemmelig uge..

Nicolai 13/01 2002

Valmorel simpelthen det bedste
Valmorel er et fantastisk område. Der er masser af muligheder for både øvede og begyndere. Hvis man vil køre med sine børn er det ideelt at tage altispace liften. Denne lift går midt i byen og det er også der fra skiskolerne starter. Når man kommer op med altispace liften er der masser af muligheder. For de øvede kan man tage højere op i terrænet feks. Col du mot eller alle de andre sorte pukkelpister. Begynderne skal bare blive ved altispace liften og køre på de dejlige flade blå og grønne pister. Og til frokost kan man mødes på en af de dejlige restauranter i terrænet.

Ret og sagt er Valmorel et dejligt sted.