Anmeldelse af Valloire

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Carsten Andersen 19/04 2020

Valloire en overset perle
Valloire er en, efter min mening, en overset perle. Byen ligger godt nok kun i 1400 meters højde, men de 2 bjergsider gør at du altid kan kører på ski. Byen er fantastisk hvis man går efter en stille rolig by, der har det hele. Butiks ejerne bor i byen året rundt, og derfor gør de alt for at få en til at føle sig tilpas. Jeg har været der kogle gange efterhånden, og idet det er de lokale der arbejder i byen bliver jeg genkendt hver gang jeg kommer. Afterski, find en anden by. Byen er for dem der sætter hygge og god mad kvalitet over fest og farver.

Claus 29/07 2009

Slidt skisystem
Slidt skisystem

Claus 29/07 2009

Hyggelig by, men slidt og mange liftkøer
Hej

Var på ferie i Valloire i 2009 og jeg er enig i, at byen er rigtig hyggelig, men området er for lille ifht. det antal gæster som er på pisterne - der er for ofte liftkøer og liftsystemet er gammelt og slidt. Området er godt for begyndere og der er rimelig med spisesteder på pisterne. Kan godt anbefales, men vær opmærksom på hvornår I rejser så I kan undgå liftkøerne.

Modsat anden bruger på Skisport, er vi langt fra imponeret over standarden på Les Gentianes - meget slidt hote,l som på ingen måde kunne leve op til beskrivelsen i kataloget. ,

Laila Pedersen 11/04 2006

Valloire uge 13


Så skulle det ske:
Hjemme igen fra Valloire med brækket kraveben – føret var ufremkommeligt/tåget/snevejr eller var det bare mig der kørte dårligt ?
Stedet er ret hyggeligt og stadig julepyntet i uge 13, var selv der i uge 13.
jo…..Julen varer godt nok til Påske siger man, det hygger alt sammen
Det var forår i luften og vi kørte en del i grødis.
Kan kun tilslutte mig, der er for mange gamle lifter uden fodstøtte.
Tallerkenliften er faktisk livsfarlig særdeles for børn/mænd – den hopper op i luften et par gange hurtigt og hvis man ikke har godt fat – ja – tør ikke tænke på hvad der kan ske, bestemt ikke rart for det andet køn – hold jer langt væk fra dem, hvis i kan undgå det.
Vi var med Scanski rejser og ikke noget at klage over.
Dog var ” Les Gentianes ” et noget ældre hotel, men med god beliggenhed og særdeles godt og veltillavet mad, det var noget af en nydelse.
Ikke at forglemme alle de søde guider som sørgede for vores velbefindende, de skal have ros.
Alt i alt et dejligt sted, men med lidt for smalle skovstier at køre på – man kan komme helt på toppen og køre helt ned ad grønne og blå løjper – og sikke en udsigt der var derfra.
Absolut et besøg værd ingen lift kø i uge 13 – men nok lige sent nok på året.

Henrik Brandt 10/03 2006

Liftkøernes mekka, Børnevenlig ??
Valloire er en hyggelig fransk by, og billigere end de store steder - så lang så godt.
Liftsystemet er forældet og underdimensioneret, vi oplevede flere gange køer på 20-30 min. (uge 9)på de steder i terrænet, hvor der kun er træklifter, som skal bruges for at komme videre

Kør ikke ned til byen mellem kl. 14 og 15 da alle franskmændene skal op igen efter endt siesta, det tager op til 20 min i kø !! Der er kun to restauranter i terrænet, så mange kører ned for at spise

Der mangler brede grønne og blå pister til børnene. De grønne og blå er alle smalle skovstier, dog i meget naturskønt område, men de har generet karakter af transportstrækninger
For den øvede skiløber er der for få pistekilometer, da Vallmenier området er dårligt forbundet.
Efter en uge er man træt af området, selvom man primært løb om formiddagen mens børnene var på skiskole.

Rasmussen 08/03 2006

Kanon skitur
Vi var på ski i Valloire i uge 3 i år. Turen var købt som en færdigpakke hos ScanSki i Randes.
Ombord på bussen annoncerede chaufføren at vi var fremme om 22 timer og 15 minutter (det passede på nær 10 minutter)
Velankommet kunne vi konstatere, at liftkortene bestilt hjemmefra var klar og pisterne blev straks udfordret. Området havde masse af sne og vejret var perfekt. Pisterne er ikke så lange men de er velprepareret og der er noget for enhver smag. Kabinelifterne og de store stolelifter er i orden. Der er enkelte gamle stolelifter samt en træklift som ikke uden grund blev kaldt for ”nøddeknækkeren” dem bør man undgå hvis man er lidt uerfaren på ski.
Hvis der er mulighed for det, skal man simpelthen deltage i den frokost oppe i terrænet som ScanSki´s medarbejdere arrangerer. Det er kanon hyggeligt og meget idyllerisk.
Stedet og arrangøren får helt sikkert genvalg næste år.

Preben Thams 09/01 2006

Valloire
Ja så kom vi hjem for 3 gang efter en dejlig juleferie
Stedet er en rigtig hygge sted med gode muligheder for godt ski løb dog kan man godt mærke at stedet ikke er så stort som de lyder.Husk du kan komme til Val Thorens på kun 45 min og købe dags liftkort for kun 15
prøv det og børnene elsker det .
vi tager afsted igen dog er der lidt lang i bil 1590 km Fra Alberslund over rødby så god tur

Trine 27/02 2005

FED skiferie
I uge 7 (2005) Var jeg og 5 andre tøser fra min efterskole i Valloire. Vi havde den fedeste tur. Pisterne var gode, og vejret ret godt.
Dog var liftesystemet lidt gammeldags,men det var nu meget godt alligevel.Der var mulighed for at lave fede heldags ture, og selvom vi både havde nybegynder og meget øvede med,var det rigtig godt for alle parter! (meget afvekslende pister)
Efter de dejlige lange skidage, var afterski mulighederne faktisk ok. Der var et pænt liv på diverse popper, og byens diskotek var også ret godt.
Jeg kunne bestemt godt finde på at tage afsted igen, og til jer som er på vej....ja..i kan godt glæde jer:)

Per Grim 03/02 2005

Godt sted for begynderbørn og -voksne
I Valloire kan vejret som alle andre steder i alperne være skiftende. I strålende solskin er man nærmest i paradis, men i snevejr er der såmænd også OK. Mest OK er det dog for begynderne. Man behøver ikke at kunne tale fransk. Man behøver faktisk kun at kunne tale lidt engelsk. Guiderne fra din rejsearrangør følger med på børnenes skiskole, så her behøver man faktisk kun at kunne tale dansk. De har rigtigt gode skilærere i Valloire.
For de øvede er der dog ikke så meget at opleve her, dertil er området lidt for let.

LeChuck 25/01 2005

Godt skiområde - især med gode offpiste muligheder
Inden jeg tog afsted, havde jeg læst en del indlæg her inde om Valloire, og mine bekymringer gik mest på, at deres lift-systemer ville være temmeligt forældede.
Det er korrekt, at mange af deres lifte kunne trænge til en modernisering, men for ugerne uden for højsæsonen kunne jeg på den anden siden også konstatere, at det der med lift-køer, er et næsten ikke eksisterende fænomen.
- Ankommer man til den ældste af gondol-lifterne på myldre-tidspunktet om morgenen, kan man komme til at vente i op til 20 min. - men denne kø forsvinder dog hurtigt igen, og herefter kan man stort set vade direkte ind i hver eneste lift i området!
Eneste anke imod lift-systemet er den manglende komfort!

Selve ski-området hænger rigtigt fornuftigt sammen, og selv de få transport-pister har en så fornuftig hældning, at selv snowboardere kan være med næsten over det hele.

Off-piste mulighederne havde også været forrygende, hvis det ikke lige havde været fordi, vi havde valgt en uge, hvor der var en katastrofal mangel på sne!
Alligevel lykkedes det os at finde nogle rigtig fornuftige, udfordrende og sjove off-piste ruter, som ingen eller kun meget få havde kørt på tidligere - dog skulle man køre lidt forsigtigt de første gange, da det var med risiko for at støde på sten og klipper lige under sneen... Men det skyldes jo igen den katastrofale mangel på sne, lige i vores uge!

- Nå ja, nu jeg er ved det... Spis i byen - det er billigere og langt, langt bedre mad!
Især kan jeg anbefale pandekage-restauranten midt imellem de to gondol-lifter nede i byen! De laver fabel-agtige pandekager, og det er et rigtigt hyggeligt sted med god service! :-)

God ferie!
Jacob

Jakob Linaa Jensen 18/01 2005

Hyggelig by og ganske ok skiløb
Min erfaring fra Valloire er baseret på en hel sæson som rejseleder i 2003/04. Byen er meget charmerende, og de lokale er flinke, men skiområdet vil jeg betegne som middelt. Det har noget at gøre med et lidt forældet liftsystem. Specielt mellem Valloire og Valmeinier trænger det til en opdatering. Derudover er det et problem, at pistefolkene mangler vilje til at holde mere end en piste ned til Valloire åben.

Jeg vil anbefale stedet meget til børnefamilier, da det er et ret let område. Garvede skiløbere og folk, der søger udfordringer, bør vælge et andet og større sted. Når det er sagt, var jeg glad for at være i Valloire. Det er den mest charmerende skiby, jeg har været i. Af restauranter vil jeg specielt anbefale L'Asiles de Fondues og Grand Hotels gourmetmenu til en yderst rimelig pris. Af barer er udvalget ikke for stort, og de lokale er ikke meget for Alpenrammlen! Prøv L'Atelier med stort udvalg af øl eller Centre, hvor der som regel sker noget.

Charlotte Salling 19/03 2004

Gammel liftpark men skønne pister!
JEg blev overrasket over at lidterne var så gamle, selvom jeg havde læst andres kommentarer om dette! Liftparken er som man ville have ventet i et østeuropæisk land... det lever slet ikke op til et vesteuropæisk skisportsted med dettes prisniveau! Og hvad hjælper det at det er et sted med mange børnevenlig pister, når lifterne ikke er det?! Der er bla. stadig de der gamle 2 personers træsæde-stolelifte der knalder hårdt ind i ens ben!!
Jeg var MEGET skuffet over at der fandtes Så gamle lifter i Frakrig... for i et vesteuropæisk land hvor prisniveuet er pænt højt, havde jeg forventet komfort og strømlinet effektivitet... jeg kan kun sige: Godt vi ikke var der i højsæsonen!

Jan 17/02 2004

Langsomt og gammelt
Udmærkede pister til alle, laaaange køer, gamle lifter og gevaldige flaskehalse mellem dalene. Trænger til en grundig modernisering. (uge 7). Derudover flinke mennesker og god mad.

Jim Michael Jakobsen 03/02 2004

Et dejligt sted.
Vi var med scan ski i Valloire i ugen 5, og kan kun sige godt om stedet, løjper til alles kunnen, også for snowboard, mange muligheder for offpist kørsel, nogle lange turer hvis man benytter mulighederne, og kommer langt op og gerne over på de omliggende bjerge, og når solen skinner, ja så er det næsten sommer, og det havde vi på 4 ud af 8 ski dage.
Nogle hyggelige spise og drikke depoter var der også, specielt langt oppe, og til rimelige priser.

Hyggelig by, dog uden de helt store udfoldelses muligheder, men god til familie ferie.

4½ stjerne ud af 5

Anders Bech 20/01 2004

Skønt sted
Valloire er et rigtigt hyggeligt sted at stå på ski.
der er skiløb for alle, både begyndere og tonsere kan finde udfordringer.
Hele byen er meget service minded,man bliver altid mødt med smil og venlighed når man færdes i valloire.

René Ditlevsen 10/01 2004

Jo, hvis kø er fedt..
Jeg var sammen med en gruppe i Valloire. Stedet var meget hyggeligt, men deres lifter er ældgamle. Vi kørte ned af pisterne på 3 minutter og så kunne vi ofte vente op til 10 - 15 minutter inden vi var med de gamle lifter.

Jeg har prøvet steder med hurtigere lifter.

- Denne artikkel er ikke skrevet for at afskrække folk fra stedet, men nu ved i det. Stedet kan jeg nu godt forstille mig er godt for familier med børn.

Hilsen, René

Ole 18/01 2002

Off-Piste dagen lang
Lyder det ikke som en drøm? Det er det ofte på de store og mere kendte steder, hvor der er alt for mange om buddet. I Valloire derimod er dette ofte en realitet. Efter snefald er det muligt at finde uberørte nedkørsler hele dagen uden at skulle på de sædvanlige "traveture".

Derudover er området perfekt til begyndere og øvede skiløbere. Uden de omtalte off-piste muligheder mangler området nok noget for eksperterne.

En anden af de helt store fordele ved Valloire er byen. Selvom skiløbet sætter et meget stort præg på byen har den alligevel bevaret sin charme som fransk bjerglandsby.

Ovenstående lyder som en forelskelse - det er det også!

Louise Løth 08/01 2002

Det perfekte skisportssted
Valloire er en skøn lille by som har alt hvad man skal bruge på en skiferie. Skiområdet er perfekt og der er så smukt når man står og ser ud over bjergene og solen skinner fra en skyfri himmel. Det kan kun beskrives som vidunderliget.

Hilsen Louise

Charlotte 14/02 2001

Perfekt...
Valloire er et rigtigt lille paradis. Ligger i Frankrig med solbeskinnede bjerge rundt om. Der er udfordring for den øvede og rigtig gode, gode bakker til bambi og den lidt øvede og dejlige ture til egnene rundt om, Valmenje m.m.
Hotellet vi boede på var også rigtigt godt. Sødt personale og god information.
Go there...