Anmeldelse af Tignes

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Helle 27/12 2016

Super sted
Første gang i Tignes dec 2016 med Danski. Boede på Arbina. Over vejen - skiene på og afsted. Virkelig godt område. På niveau med Cervinia som ellers er mit favorit område

Daniel Kemnitz 21/02 2016

Tignes, resortet som har det alle drømmer om!
Tignes er på mange måder overset af en del mennesker, på trods af hvor kendt destinationen er. Som ung fyr der over for andre nævner Tignes som værende et skønt sted, hører jeg ofte ord som "Satellit-by", "Mest for unge", osv. I mange kategorier bliver Tignes desuden overskygget af omkringliggende områder såsom Chamonix der er kendt for sit barske og off-piste rige terræn, og selv nabobyen Val d'Isère anses af mange som en dejligere og mere indbydende by at bo i. På trods af disse byers statuser, leverer Tignes en samlet pakke som få andre kan matche.
Tignes resortet er stort og enormt sammenhængende. Man har altid et bredt udvalg af pister og lifter at vælge imellem, og man føler sig aldrig fanget i et område. Liftsystemet er både effektivt og logisk sammensat, og man står sjældent og venter længe. Fordi Tignes-dalen omsluttes af relativt bløde bakker har det givet mulighed for at give en stor variation af pister, således at der fra hver lift går minimum en rød og en blå pist, og ofte flere. Det gør det nemt som grupper med intern niveauforskel at kunne køre ubesværet i de samme områder uden at skulle deles op, og giver derved mere fællesskab på skituren. Til dem der søger det stejlere terræn, og off-piste, omkranses de bløde bakker af stejle bjergsider omkring hele dalen. Der er flere massiver der snildt kan måle sig med hvad man finder i Chamonix, og fordi området er så stort, og de forskellige faces er så brede og åbne, kan man altid finde frisk powder og lægge sine egne spor. Netop uden for pisten har Tignes et es i ærmet. På grund af det omfattende og gennemtænkte liftsystem kan man de fleste steder køre direkte fra liften ud i den bedste off-piste, og har man mod på at tage skiene på nakken kan man med relativt lidt besvær nå fuldkommen urørte områder. Terrænets åbenhed gør også at man let kan spotte ens linjer fra liften og hurtigt finde en nem måde at komme derud. Jeg har aldrig kørt så meget powder noget sted som i Tignes, hvert år jeg har været der.
Skulle vejret blive dårligt, er de øvre dele af Tignes et goldt og koldt sted at befinde sig på ski. Der er dog rig mulighed for at søge ned til de lavest liggende bydele som byder på skiløb blandt træerne. Bliver man fanget dernede i en snestorm (eller af anden årsag) er der en direkte busrute der gratis kører en igennem hver enkelt bydel, og man skal derved heller aldrig frygte om man når den sidste lift inden lukketid.
En anden mulighed, som mange benytter sig af, er at investere i det store liftkort 'Espace Killy' som dækker hele Tignes og Val d'Isère. Det åbner op for et af verdens største resortområder, og Val d'Isère dalen byder på mere skov og generelt lidt stejlere pister. Forbindelserne mellem de to dale er mange og effektive. Som alt andet i Tignes fungerer det ubesværet, og man mærker på ingen måde at de to områder er separate.
Bylivet i Tignes er lidt yngre end det i nabodalen, og der er en lang række pubs/barer og restauranter der indbyder til hyggelig afterski og festlige nætter. Tignes er en by der er bygget op omkring sport og det høj-alpine liv, og det kan mærkes på atmosfæren og de butikker der er at finde. Tignes ligger isoleret for enden af en dal, så al infrastruktur er fokuseret på dem der opholder sig der. Byen er ofte vært for en lang række udendørs events og byder ind til både X-games, div. alpine konkurrencer, en stor nytårsfest, festivaler, en lang række danske alpine mesterskaber, og meget mere.
Som prikken over I'et kan Tignes om sommeren byde på skiløb på gletscheren ved Grande Motte i 3400m, og har diverse mountainbike ruter samt en lang række andre udendørs aktiviteter. Tignes er virkelig en "Jack of all trades", og tilbyder det ypperste for enhver smag. Man kan umuligt kede sig eller finde dagene ensartede i tignes.

Jeg kan varmt anbefale Tignes i de sedvanlige vinteruger, samt påsken - hvor Tignes er hjemsted for mange danske konkurrencer, skøn forårssol, og stadig rigtig godt skiløb sent på sæsonen.

Jesper T R 17/02 2016

Et super fedt ski terræn, dog lidt dyrt
Tignes er et super lækkert med lifter der dækker hele området mellem tignes og valdisere, hvis man er til afterski skal dog lige huske at med bringe den store penge pung, her kan le caffe i tignes 2100 dog stærkt anbefales. Tignes er nok mest til den unge skiløber.

Se profilen for Niclas
Niclas 13/11 2008

God gletcher
Godt alternativ til skiløb om sommeren!

De eneste minusser er vel at om sommeren er der stort set intet i Tignes der har åbent, og på de fåtal af piste som har åbent om sommeren er over halvdelen optaget af konkurrence løbere og så er der faktisk kun træklifte udover en kabine!
Ellers godt skiløb - dog korte nedfarter om sommeren!

Peter-Schneemark 23/03 2006

Superfedt skiløb
Tignes er et helt fantastisk område.
Der er oceaner af Off Piste muligheder. Kast dine skispidser ud over kanterne til både højre og venstre for pisterne, og uanset ( næsten ) hvor du kører fra, kommer du til lifterne igen. Tag ALDRIG på Off-Piste alene, og er du i tvivl om lavinerisikoen, så lad være, eller lej en bjergguide.
Der er også nogle dejlige brede boulevarder til "cruising", øve carvingsving eller bare få lidt ro i benene igen.

Amanda 20/08 2005

Min højt elskede by
Jeg var i Tignes i vinters som bums ikke ski bums bare bums( havde ikke råd til at købe det ski' liftkort). Jeg brugte tiden på at arbejde og gå i byen. Det er det bedste jeg nogensinde har prøvet. Byen er dejlig lille og Hyggelig. Fik man klaus blaffede vi ned til Bourg og tullede rundt dernede. Menneskerne i Tignes ubeskrivelige. Så rare og søde, man bliver virklig budt velkommen med åbne arme. Det var hvad jeg havde at sige. Vi ses vinteren 05-06.

Camilla 01/02 2004

Tignes
min kommentar er at: tignes er en hel utrolig dejlig by at stå på ski i især med en fritidsklub eller noget ligne!!!

jeg tager afsted vær år i vinterferien med 30 andre jeg eknder!!! vi hygger total stå op kl. 07.00 er allerede på skiene kl. 09:00 og er færdige der ved 17:00 det er en lille dejlig by!!!!

Steffen 05/10 2003

4 gode grunde til at vælge Tignes
1. Verdens bedste skiløb
2. Fedeste område
3. Fedeste sne
4. Mange Stolelifter

Andreas 19/09 2003

Tignes er det fedeste
Tignes er området for den kræsne skiløber, her er alt hvad hjertet kan begære. Hvis man er nybegynder holder man sig til pisterne omkring Tignes. Er man derimod til de lange ture kan en tur over til Fornet Gletcheren let udvikle sig til en heldagstur.
Alletiders

Mikkel P. Gregersen 22/12 2002

Tignes i sne og sol
Til at starte med, så har jeg været i Tignes en del gange nu. Og det er enten snevejr hele ugen eller perfekt vejr hele ugen. Indtil videre har det været enten eller, men når sneen vælter ned, så er der uendelige off-piste muligheder, og i godt vejr er der altid fint præparerede pister. Måske man kunne ønske sig lidt mere gang i nattelivet, men jeg har så aldrig været der i uge 6-9, men mon ikke der er flere i byen i de uger.

Til gengæld har jeg aldrig stået mere end 5 minutter i en liftkø, lifterne er ved at blive udskiftet, så kapaciteten bliver større og "sidde" tiden bliver kortere. Men skiløbet på det store liftkort, der dækker Tignes og Val d'Isere, er kanont og man når ikke igennem det på en uge.

Til alle der skal derned, vil jeg anbefale en off-piste rute igennem nåleøjet i Tignes (Aguille Percée) og så bare ned mod den nærmeste lift. Det er for fedt at stå ude i dybsneen og se at ens spor starter ud midt igennem klippen.

Søren Kaagaard Olsen 12/03 2002

Godt område med gamle lifter
Tignes Val Claret ligger som beskrevet i 2100 meters højde lige midt på pisterne. En hyggelig by med et utal af barer (uden at de dog alle er fyldte) samt et par diskoteker placeret omkring et lille torv. Her kan nævnes Crowded house, Road House, Sub Zero. Prisniveauet er dog generelt højt, men det er dog dobbelt op til Afterski. Byen er rigtig nok renoveret så den fremstår med træfacader på de fleste hoteller mv. Hotellet Rond Pond des pistes er typisk ungdomshotel med en god beliggenhed lige ved lifterne, men standard er absolut under middel... Skiområdet L' Espace Killy er stort og når man når sjældent helt ud i hjørnerne på en enkelt uge, men til gengæld et det "lille" liftkort "Super Tignes" ikke at anbefale da om rådet her relativt småt og udstyret med gamle stolelifte uden udveksling som kører laaaaaangsomt. Typisk en kold fornøjelse at sidde 20 minuter i strid modvind og sne i minus 3 grader !! Lifterne er dog væsentlig bedre i Val d´Isère, opg selv følgelig er der der tuneltoget Funiculaire som bringer en op i 3000 meter på lidt over 4 minuter ! !!! De bedste pister findes på Gletcheren Le Grand Motte, og turen fra det legendariske Nåleøje til Brevieres skulle efter sigende også være god, samt det højeste punkt i Val d´Isère 3300 meter skulle være anbefalesværdigt. Vejret i uge 9 var dog desværre ikke helt perfekt med ca 2,5 meter snefald, hvilket gjorde at mange pister og lifter var lukket pga. lavinefare. Forresten har Tignes et udmærket morgenvækkesystem når ruden i lejligheden kl. 06:30 rykker 30 cm ind i stuen når der sprænges laviner i tærrænet... Solskin var der dog også og selvfølgelig er sne og skyer bedre en slet ingen sne.. Den megen sne gjorde at off piste var helt perfekt, og det er der rig mulighed for i Tignes også på "sikre" steder uden lavinefare. Til orientering døde der 9 personer i den uge vi var i Tignes......