Anmeldelse af St. Francois Longchamp

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
A. Borup 05/01 2009

St. Francois Longchamp
Egentligt et dejligt område, hvor skiløbet i hele Grand Domain er meget afvekslende. Dog ikke alt for udfordrende, men egentligt ok. Liftsystemet er ikke helt "up to date", men man kan stort set hele tiden køre med stolelift. Lifterne er dog ofte lidt kolde, på trods af at vi havde solskin stort set hver dag. Liften "Frene" er altid meget kold, og burde dækkes over. Priserne på liftkort er stort set det samme som andre steder i Frankrig, hvilket jeg synes er lidt "overpriced", da området ikke er specielt stort og lifterne ikke er top morderne.
Offpiste på Col de Madeleine er fedt, og der er mulighed for "cliff drops" i mindre omfang. De sorte pister i Valmoral er fine, og enkelte ret udfordrende.
Er man til freestyleskiing er der ikke rigtigt noget at komme efter. SnowParken i Valmoral er en "tynd kop the". Der er ingen SnowPark i St. Francois...
Byen St. Francois Longchamp fungerer fint som skiby, men er lidt kedelig. Der findes alt det nødvendige, men intet specielt derudover. Byen er ikke specielt turistet, hvilket også betyder, at der hovedsageligt kommer franskmænd til stedet (dog også en del hollændere). En anden gang vil jeg klart foretrække at bo i Valmoral, som er super hyggelig, og mere minded for turister.
Alt i alt et godt områder for den kompromisøgende familien. Men hvis knægten er på twintip ski og vil køre i SnowPark, bør man søge et andet alternativ. Ellers dækkes stort set alle andre behov.
God tur.
Vejret var helt kanon, 6 dage med skyfri himmel og en dag med lidt skyer, på trods af der var i slutningen af december og starten af januar. Generelt er der meget solskin i området, som ligger godt i læ af de omkringliggende bjerge.

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej

Jan René Rasmussen 18/02 2008

Lidt for børnevenlig St. Francois Longchamp
St. Francois Longchamp/Valmorel er utrolig let tilgængeligt, da området ligger tæt på motorvejen. Dette indebærer at der er ALT for mange mennesker i det forholdsvist lille område med køer ved liftsystemerne til følge.
Herudover kan man også på pistoversigten se, at langt de fleste pister er grønne og blå: altså et meget børnevenligt område, hvilket betyder ufattelige mængder af skiskoler med en solbrun lærer med 20 unger som hale efter sig.
Liftsystemet er ikke topklasse (der er kun én kabine i hele området) og specielt i Valmorel-delen er der rigtig mange tallerken/slæbelifter. Man bør købe liftkort til Grand Domaine, da St. Francois Longchamp i sig selv ikke er stort nok (ifølge mig er Grand Domaine også for lille og hurtigt overskuet).

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej

Maximilian 01/11 2005

Ski og Cykling
st Francois Longchamp er en lille by med normale gode hoteller. skiområdet er super( læs mere om området under VALMOREL)om sommeren er der tour de france over passet Col De La Madeleine.

Fordele:Priser, off-pist og skulle du/i komme der til så tag ned til byen VALMOREL en dag.

ulemper: meget varieret byggestil af hoteller, ikke mange gode shops.

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej