Anmeldelse af Serre Chevalier

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Jesper H. Christensen 27/01 2017

Dejligt område, gamle lifter
Serre Chevalier er et dejligt skiområde med fede pister og masser af muligheder for off-piste. Men vi undrede os alle sammen, hvorfor "området" ikke har opgraderet lifterne? 85% af lifterne er gamle, dvs. kører langsomt(7-8 km/t)og har ikke "låg" eller noget. De hurtige i området kører 18 km/t, men dem er er der næsten ingen af. I praksis betyder det, at man står mindre på ski, og at man meget let kommer til at fryse, fordi man sidder lang tid ubeskyttet i liften. Så stedet kan i hvertfald ikke anbefales til børne familier med små børn, de vil ganske enkelt fryse i dårligt humør. Men det kunne være et fantastisk sted....ind med nye lifte, mange, og så kommer jeg gerne igen....Men det er altså 85% der er gamle!!!!

Se profilen for Carsten-M
Carsten-M 27/12 2016

Glimrende skiområde med fornuftig mængde sne
Området er ikke særligt overrendt af turister og generelt er der ikke de store køer. Men returvejen fra de fjerneste områder er ikke optimal.

Patrick Pl Bonnin 08/01 2007

serre-chevalier
jeg blevet lidt chokeret da jeg læste thomas kommentarer. serre-chevalier er en af de bedste ski steder frankrig kan tilbyde; mere en 350kms pisterne udover de fantastiske muligheder til off pist og naturligvis la grave ikke så langt væk fra den sidste landsby monetier les bains. verdens bedste skiløbere mødes hver år til serre-che og la grave.
byen a slet ikke noget aften livet det er rigtig !! men man tager ikke til serre-che til at fyre den af hele nat, bortset fra en ret hyggelig engelsk bar i villeneuve... nej jeg tror bare thomas er den slags der skal til val thorens hvis det er nat livet det drejer sig om!!
venlig skihilsen patrick pl bonnin serre-che forelsket...!!!

Julie Sass 15/01 2006

For lidt sne!
Serre Che. er egentligt et udemærket terræn. Det ligger bare i læ af nogle store bjerge hvilket gør at der, de gange jeg har været der, er ikke har været særlig meget sne. Ud over det er der mange franskmænd!

Flemming 24/09 2005

Frankrigs bedste sne...
Vi boede lige i smørhullet, Villeneuve. Terrænet er i top, og afterski på Yeti bar var af Østigske dimensioner.
Har også boet i Briancon, og her oplevet hvad det vil sige at bo i randområdet, når vejret en sjælden gang viser sig fra sin mindre pæne side, og man tvinges til at tage en bus hjem...

Snowy 23/02 2005

Ang.: Afterski i Serre Chevalier - OBS
Ja man kan vel ikke komme med kritik uden også at give et løsningsforslag:

ISCHGL i østrig !!! Når du har været der en gang - så kommer du helt sikkert igen. Dette sted er helt i top.

1. Godt skiløb
2. Suveren Afterski (fås ikke bedre)
3. Værelser klinisk rengjorte (østrisk grundighed)
4. Godeliftsystemer
5. Terræn for alle slags skiløbere (dog ikke så mange grønne pister)Men klart i topklasse fra blå og op.
6. Toldfrit indkøb - Samnaun hedder byen, hvor man kan stå over til/ned til på den anden side af snepasset og tage toldfrie varer med hjem. Alt fra drikkevarer til dyre solbriller, ure m.v.

Dette er gudestedet !!!!!!!!!!!!!

Snowy 23/02 2005

Afterski i Serre Chevalier
Hmmm til alle jer der kigger på karakterbogen - Afterski i Serre Chevalier er med sikkerhed DÅRLIG. Men skiområdet er fint.

PS. For de stakler der er vant til den Østrigske afterski.... Så er der "ingen" after ski i Serre Chevalier ;O)

Søren 18/01 2005

Et super sted
Jeg faktisk også gerne slå lidt på tromme for dette super sted. Til den forige der var lidt kritisk, kan jeg kun sige at Briancon er ikke en hovedbyerne i Serre Chevalier, og hvis man bosætter sig helt ude i kanten af et område vil det altid tage lidt tid at komme ind til midten sådan er det også alle andre steder. Faktisk må det være lidt siden du har været i Serre for det er ikke længere nødventigt at bruge træklifte til nogen af yderområdrne.
Og næste år kommer der to nye seks-stole over villeneuve, og mange flere skulle være på vej. Et stort invisterings firma har nemligt købt sig ind i Serre Chevalier og lovet at invistere rigtig mange penge i området over de næste år.

Det fede ved Serre er at alle byerne har en rigtig og hyggelig bykerne, det helt suveræne skov skiløb, den super offpiste (der er en grund til at de svenske freeridere Free Radicals har brugt Serre Chevalier i deres film), og det at folk på forskellige niveauer kan følges rundt i området. Til sidst skal det også nævnes at langt det meste af området er nordvendt og derfor holder sneen sig længe god (faktisk er det kun ned mod Briancon at det ikke er nordvendt)

Jeg kan faktisk slet ikke vente med at komme derned senere på året.

TROR IKKE DET KAN GØRES SÆRLIGT MEGET BEDRE HVIS MAN VIL HAVE GODT SKILØB OG HYGGELIGE BYER.Anders Demuth 11/01 2005

Nu må I styre jer.....
...jeg er tæt på at tro at Serre Chevalier har op til flere danskere på lønningslisten!!!

Ja, jeg vil gi jer at Briancon er en af de hyggeligste byer jeg har besøgt i Frankrig, men der stopper det positive også!

Serre Chevalier har potentialet til at blive et rigtigt godt skisportsområde, men der skal en hel del til for at det bliver det. Det går simpelthen ikke at et område af den kaliber, som Serre Chevalier er, er afhængig af 2-3 totalt "opkørte" pister for at man kan transportere sig mellem dalene. Og endnu værre er det at de lifter der gør at man kan komme "tilbage" fra yderområderne er træklifter!!! Hvis man vil undgå træklifterne mellem områderne, skal man mere eller mindre helt i ned i dalen for at det kan lade siggøre. Jeg har "kun" prøvet at bo i Briancon....og der er man afhængig af en lift eller en skibus....behøver jeg at sige at når liften er lukket pga. vind på toppen så er det ikke den første skibus man kommer med!?

Alt i alt et hyggeligt sted, men DET KAN SIMPELTHEN GØRES BEDRE!!!

Ulrik Hansen 25/02 2004

Serre Che - 4 ever
Den første skiferie - i Frankrig -gik for en del år siden til Serre Chevalier - og nu har vi været i Serre Che 5 gange - på skift mellem andre destinationer i Frankrig.

Det er et fabelagtigt godt område: Sammenhængende mellem 4 byer - uden at man behøver køre i dal for at komme videre.
Gode pister til carving -ræs over 2.200 m. og her oppe er også begynderbakker til nye. Altså ikke noget med at køre i slush-ics. Og nedfarter til byerne gennem lærkeskov - med fuglekvidder.

Vi har boet i Chantemerle, men foretrækker nu Villeneuve, som ligger dejligt centralt i skiområdet og har en hyggelig atmosfære - på trods af en "mindre" beton-beboelsesklods.

Det gode ved området er bl.a. at der ikke er overrendt - selv i perioder med pres på andre steder.
Franskmændene (M/K) bruger flittigt området og det borger jo for kvalitet.

Et godt afterski- sted er Frøen (the frog) som ligger tæt på enden af Casse Bouef pisten - skråt til højre når du kommer ned.
På frøen møder du mange danskere og så englændere.
En helt speciel oplevelse er St. Patricks day - fuld fart med rugby i fjernsynet.

Vi vil ofte vende tilbage til det meget snesikre område, hvor solen skinner mere end 300 dage om året -
pisterne lider ikke skade af solen - da de er nordvendte.
Prøv det - du vil ikke fortryde.

Niels Feerup 02/02 2004

Passer støvlen ikke perfekt? Så besøg Henri Brechu
Kender du den der følelse af at dine støvler ikke sidder helt så godt som de burde. Klemmer lidt for meget et sted når du spænder støvlen så meget at den ikke er for løs et andet sted??

Man kan jo sagtens holde det ud en uge og gjorde det vel egentlig også sidste år. Det er der altså ikke nogen grund til! Dine fødder ændrer sig og det kan din støvle også.

Her er min historie:
Da jeg i løbet af den første dag havde konstateret at mine 10 år gamle Salomon støvler var blevet for snævre omkring forfoden valgte jeg at se på nye. Første forsøg var hos Pistase's lokale udlejer der udelukkende forhandlede Salomon støvler, de passer jo alle var argumentet, bare ikke mig. De gode folk kendte ikke til andre mærker med mere plads i bredden. Resultatet blev at vi fjernede indersålerne og så gik det jo nok. Det gjorde det også næsten. Bortset fra at støvlerne nu blev meget kolde.

Det måtte altså nye støvler til. Under aftenens shopping opdagede jeg så til min glæde at Atomic rent faktisk haren serie støvler med mere plads til forfoden. Desværre så sent på dagen at det var lukketid. Dagen efter, mens der øvrige i rejseselskabet indtog frokosten på Café Solei,tog jeg turen ned af bjerget til forretningen hvor jeg havde set "de nye støvler". Vel ankommet blev jeg høflig forespurgt om jeg havde brug for assistance og jeg forklarede mit ærinde. Den venlige ekspedient bad mig vente et øjeblik og kort tid efter dukkede en venlig herre først i tredserne op.

Jeg forklarede mit ærinde: str. 28 Atomic støvler med ekstra forfordsplads. Venligt spurgte den pæne herre hvorfor det lige skulle være sådan en støvle og om det ikke var mine egne støvler jeg havde på. Da han havde hørt historien stillede han lige så rolig den nye Atomic støvle tilbage og inviterede mig med i kælderen. Her undersøgte han mine føde og konstaterede hurtigt hvor den var gal. Forklarede,hvad jeg jo egentlig godt vidste, at føderne ændrer sig med årene og at det samme måtte ske med støvlerne. Herefter gik den pæne herre igang med at arbejde med mine gamle støvler, mens vi snakkede hyggeligt videre om Danmark, skiløb osv. Det viste sig hurtigt at den pæne herre var identisk med indehaveren af forretningen, Henri Brechu, tidligere topløber på det franske hold og World Cup vinder i slalom tilbage i 1970. Efter han sluttede på topplan arbejdede hab som bjergguide, men en ødelagt hofte efter et styrt fik Henri ned fra bjergene og ind i forretningen. Ærgerligt for Henri, men bestemt en fordel for folk der står på ski.

Mens vi snakkede var "de gamle" støvler blevet gjort klar til brug og jeg spurgte til prisen. Svaret var: "prøv du nu lige at stå i støvlerne i morgen. Er de OK så kom forbi og betal, hvis ikke så glem det"

Støvlerne de passer, Henri Brechu har fået sin betaling og jeg har fået en kanon oplevelse.

Har du mod på at kigge forbi hos Henri Brechu, så finder du hans forretnig i Villeneuve på torvet.


Klavs Jakobsen 03/01 2003

Det bedste sted i alperne
Jeg har arbejdet i serre chevalier, og mener ikke at der findes bedre steder i alperne.
Pisterne er for alle, og de hænger så godt sammen, at du ikke behøver at køre ned til byen før du skal hjem om aftenen.
Der er skibusser i alle byerne, så man kan komme hjem hvis man havner i den anden ende af området.
Priserne i butikkerne, her snakker jeg om Briancon, er på niveau med netto. Restauranterne er i top, og specielt i den gamle bydel.
Et sted i alperne som skal opleves.

Olli 27/03 2002

En hvid perle.
Fint sted med mange gode pister for enhver smag. Her er noget for både børn, ældre og dem indimellem. Hele skiområdet hænger godt sammen og der er god skiltning, hvilket gør det hele meget overskueligt.
Der er gode spisesteder hvor man også kan sidde og nyde solen uden at købe noget. Men priserne er fornuftige.
Det er nemt at komme omkring også hvis man er ikke er til ski.
Er sneen ikke optimal således at man ikke kan køre på ski fra by til by er der skibus som også fungerer upåklageligt.
Et sted som man bliver fasineret af og gerne besøger igen.