Anmeldelse af Megève

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Helle Krog 01/01 2005

Fransk charme, perfekt område
Vi har ikke boet i selve Megève, men på den anden side af bjerget (Mt. Arbois). Vi har boet dels i St.Nicolas-de-Veroce, som er en charmerende og uspoleret bjerglandsby med udsigt til Mt.Blanc, dels i en lidt nyere, men meget velplaceret bebyggelse, Le Bettex, der ligger lidt længere oppe af samme bjerg. Begge steder har perfekt forbindelse til hele det enorme og meget velfungerende skiområde omkring Megève og Mt.Blanc.

Der er meget positivt at sige om området. Og det er der en særlig grund til. Megève (og det nærliggende St.Gervais-les-Bains) er nemlig et af franskmændenes egne foretrukne skisportssteder, og derfor et område, de holder lav profil omkring. De vil ha' det for dem selv! Stedet promoveres kun lidt udadtil - og der findes ingen charterturisme af nævneværdigt omfang. Området indtages i skisæsonen af kræsne, kvalitetsbevidste franskmænd. Det betyder at pisterne, lifterne, sammenhængen mellem områderne, restauranterne, skiudstyret, butikkerne, den generelle charme etc.etc er i top. Franskmænd lader sig bare ikke nøje med det næstbedste - og det kan vi udlændinge, der forvilder sig ind i området, lukrere på!

Megève er en charmerende by, omend i den dyre ende. Vælger man at bo må den anden side af bjerget, bliver det ikke bare billigere - man får også vaskeægte landsbyidyl og en fantastisk bjergtagende (!) udsigt over Mt.Blanc-massivet! Det fås ikke bedre.

Vi kan også anbefale området til sommerferien - vi er vendt tilbage adskillige gange.